24 april 2022 
2 min. leestijd

Recept: Eiwitrijke smoothie met kwark, aardbeien en bosbessen

Recept: Eiwitrijke smoothie met kwark, aardbeien en bosbessen

Eiwit is een belangrijke voedingsstof die het lichaam dagelijks nodig heeft. Daarnaast geeft zuivel een verzadigd gevoel. We nemen niet altijd de tijd om goed te ontbijten en daardoor missen we vaak juist die goede start van de dag die we nodig hebben. Een stevig ontbijt is belangrijk om onze motor goed op gang te krijgen. Heb je weinig tijd in de ochtend? Dan is dit recept, dat in 5 minuten klaar is, echt iets voor jou!

Een vullend ontbijtje dat ook nog snel klaar is, dat willen we allemaal! Daarom hebben we een recept bedacht dat lekker is én binnen een handomdraai klaar is: de regenboog smoothie. Want wat snel klaar is, moet natuurlijk wel tasty smaken en er aantrekkelijk uitzien!

Kleurrijke, krachtige zuivel

Deze regenboog smoothie bestaat uit de eiwitrijke producten kwark en melk. Daarnaast zijn er, met behulp van wat fruit, heerlijke vitaminen toegevoegd om je direct een boost te geven. Deze smoothie is gezond en past perfect in een gezonde en sportieve levensstijl. Een goed ontbijt is voor iedereen van belang om jezelf de juiste energie te geven. Voor sporters is zuivel belangrijk voor spieropbouw en -herstel. Ook als je geen sporter bent, begin je je dag goed met zuivel. Je kunt je daardoor beter concentreren en je krijgt gelijk een goede lading aan energie binnen.

What you need (1 portie)

  • ½ bakje Campina volle milde kwark naturel 
  • 200 ml pak Campina halfvolle melk
  • Halve beker aardbeien
  • Halve beker bosbessen
  • Blaadjes basilicum

Make, Shake & Bake

  1. Je hebt de helft van een bak volle milde kwark nodig voor dit recept. Dit deel je vervolgens door tweeën om laagjes te maken. Per laagje gebruik je dus 1/4 van een bak kwark. Blend de aardbeien met de helft van de benodigde kwark (dus 1/4 van de gehele bak) en 100 milliliter melk. Zet dit apart.
  2. Blend vervolgens de bosbessen met nog eens 1/4 van de kwark en 100 milliliter melk, en giet dit in het glas. 
  3. Giet hierna de aardbeien kwark en de bosbessen kwark om en om in het glas. 
  4. Maak je smoothie af met wat basilicum blaadjes, bosbessen en aardbeien en de regenboog smoothie is ready to eat!

Tip: De gekleurde lagen kun je nog beter van elkaar scheiden door elk laagje eventjes in de vriezer te laten staan. 


Reactie plaatsen