01 mei 2017 
4 min. leestijd

Feel Good Recept: Regenboog smoothie als ontbijt!

Eiwit is een belangrijke voedingsstof die het lichaam dagelijks nodig heeft. Daarnaast geeft zuivel als ontbijt je een verzadigd gevoel. Omdat we eigenlijk niet altijd de tijd nemen om goed te ontbijten, missen we vaak juist die goede start van de dag die we nodig hebben. Een ontbijtje is belangrijk om zo onze motor goed op gang te krijgen. Heb je weinig tijd in de ochtend? Dan is dit recept dat in 5 minuten klaar is echt iets voor jou! Dani en Lizzy van Fitgirls ontbijten altijd met kwark om de dag goed te starten. Dit doen zij vaak op een snelle maar lekkere manier en dat kan ook heel makkelijk! Daarom hebben wij voor jullie een recept bedacht dat lekker is én ook nog eens snel: de regenboog smoothie. Want wat snel klaar is, moet natuurlijk wel tasty smaken en er aantrekkelijk uitzien!

Kleurrijke, krachtige zuivel

Deze regenboog smoothie bestaat uit de eiwitrijke producten kwark en melk. Daarnaast zijn er met behulp van wat fruit heerlijke vitaminen toegevoegd om je direct de juiste boost te geven. Deze smoothie is gezond en past perfect in een gezonde en sportieve levensstijl. Een goed ontbijt is voor iedereen van belang om jezelf de juiste energie te geven. Voor sporters is zuivel belangrijk voor spieropbouw en -herstel. Maar niet alleen voor sporters is zuivel goed. Ook als je geen sporter bent begint je dag met zuivel goed, kan je je beter concentreren en heb je gelijk een goede lading aan energie!

What you need

  • ½ bakje Campina volle milde kwark naturel
  • 200 ml pak Campina halfvolle melk
  • Halve beker aardbeien
  • Halve beker bosbessen
  • Blaadjes basilicum

Make & Shake

  1. Blend de aardbeien met ½ bakje kwark en 100 milliliter melk samen en zet dit apart.
  2. Blend vervolgens de bosbessen met ½ kwark en 100 milliliter melk en giet dit in het glas.
  3. Giet hierna de aardbeien kwark en de bosbessen kwark om en om in het glas.
  4. Maak je smoothie af met wat basilicum blaadjes, bosbessen en aardbeien en de regenboog smoothie is ready to eat!
Tip: De gekleurde lagen kun je nog beter van elkaar scheiden door elk laagje eventjes in de vriezer te laten staan. Wij dagen jullie uit: maak een ontbijtrecept met een van de Campina zuivelproducten. Deel jouw resultaat vervolgens op Facebook en/of Instagram met de hashtag #sterkmetcampina. Wij zijn benieuwd naar jullie heerlijke creaties. Campina kiest uiteindelijk de winnaars die de leukste ontbijtrecepten hebben gemaakt en zij krijgen een speciaal plekje op het ontbijtplatform van Campina! Doe jij ook mee?!

Voor meer inspiratie

Ben je op zoek naar meer ontbijtinspiratie? Op het ontbijtplatform van Campina staan recepten voor alle soorten ontbijtjes. Ben je op zoek naar snelle ontbijtjes die je in maximaal 5 minuten maakt of heb je in de ochtend wat meer tijd? Voor beide zijn er genoeg recepten waaruit je kunt kiezen!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down