#ExcitingRecipes: Kip kerrie met spelt

Deze maand draait het bij Fitgirls.nl om Fearless and killing it, om uit je comfortzone te treden. Daarom zullen wij de komende tijd out of your comfortzone-recepten voor jullie bedenken. Door eens iets te proberen wat je nog niet vaak geprobeerd hebt, verbreed je je horizon! En… het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Vandaag een recept met het oergraan spelt. Spelt vindt zijn oorsprong in Iran en delen van Zuid-Europa en is één van de oudste granen. Spelt heeft een nootachtige smaak. Volkoren spelt is een voedzaam (oer)graan en heeft een andere glutenstructuur dan 'gewone' tarwe, wat het makkelijker verteerbaar maakt. Volkoren spelt heeft daarnaast een hogere voedingswaarde dan witte rijst of pasta, omdat er honderd procent van de originele korrel, inclusief zemel, kiem en meelkern, aanwezig is.

What do we need? (voor 2 personen)

  • 150 gram spelt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote zak Oosterse roerbakgroenten (600 gram)
  • 2 kipfilets
  • 1 eetelepel kerriepoeder
  • 300 mililiter kippenbouillon
  • 2 eetlepels (spelt)bloem
  • Scheutje kookroom
  • Olijfolie / peper / zout

Make, shake & bake

  1. Kook de spelt volgens de verpakking met een snufje zout.
  2. Snijd de knoflook fijn en fruit aan in wat olijfolie.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en roerbak deze tot ze gaar zijn.
  4. Voeg de roerbakgroenten toe aan de kip en bak deze mee.
  5. Voeg vervolgens de kerriepoeder en de bloem toe en bak het mee, totdat de bloem zanderig aanvoelt.
  6. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een saus ontstaat. Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje bouillon toe. Maak de saus nog wat romiger door een scheutje kookroom toe te voegen.
  7. Breng de kip kerrie op smaak met peper en zout en serveer met de spelt.
Eet smakelijk!