#ExcitingRecipes: Healthy courgette lasagne
Deze maand draait het bij Fitgirls.nl om Fearless and killing it, om uit je comfortzone te treden. Daarom zullen wij de komende tijd out of your comfortzone-recepten voor jullie bedenken. Door eens iets te proberen wat je nog niet vaak geprobeerd hebt, verbreed je je horizon! En... het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Vandaag een healthy variant van lasagne, want de pastabladen worden vervangen door courgette. De snelle koolhydraten in originele pastabladen zorgen voor een bloedsuikerpiek, door deze achterwege te laten en voor courgette te kiezen, krijg je ook nog eens lekker veel groenten binnen!
What do we need? (voor 4 personen)
- 1 courgette
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 ui
- 1 paprika
- 2 tenen knoflook
- 2 wortelen
- 1 aubergine
- 1 zakje geraspte kaas
- 150 gram gepelde tomaten
- Verse basilicum
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- Peper / zout / olijfolie
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 175 graden en was de courgette. Snijd er in de lengte lange plakken vanaf (tip: gebruik de kaasschaaf hiervoor).
- Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.
- Snijd ook de wortelen, paprika en aubergine in stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook in een eetlepel olijfolie en voeg even later de aubergine, paprika en wortelen toe. Laat op laag vuur ongeveer tien minuten zacht bakken.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat het twee minuten zachtjes koken.
- Voeg tenslotte de gepelde tomaten toe en laat het nog even op laag vuur koken.
- Breng de saus op smaak met fijngesneden basilicum en wat gedroogde Italiaanse kruiden. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Vet een ovenschaal met een beetje olijfolie in en begin de lasagne met een beetjes saus. Leg hier vervolgens de courgette plakken op gevolgd door de geraspte kaas. Daarna weer een laagje saus en vervolgens weer de courgette plakken. Ga hiermee door tot de bladen op zijn en eindig met een laagje saus en de geraspte kaas.
- Zet de schaal vervolgens in de oven. Je lasagne is in ongeveer dertig minuten klaar!