22 april 2016 
1 min. leestijd

Exciting Recipes: Italiaanse broccolistamppot met gerookte kip

Exciting Recipes: Italiaanse broccolistamppot met gerookte kip
Deze maand draait het bij Fitgirls.nl om Fearless and killing it, door uit je comfortzone te treden. Daarom zullen wij de komende tijd out of your comfortzone-recepten voor jullie bedenken. Door eens iets te proberen wat je nog niet vaak geprobeerd hebt, verbreed je je horizon! En… het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze keer geen standaard boerenkoolstamppot of hutspot, maar een verrassende combinatie met broccoli, zongedroogde tomaatjes en gerookte kip. De Italiaanse twist geeft de stamppot iets unieks! Deze moet je proberen!

WHAT YOU NEED (voor 2 personen)

  • Zak (stamppot)aardappelen á 500 gram
  • 1 flinke stonk brocolli
  • 1 gerookte kipfilet
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • klontje boter
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • handje verse basilicumblaadjes
  • versgemalen zwarte peper / zout

MAKE, SHAKE & BAKE

  1. Kook de aardappels volgens de verpakking en voeg het halve bouillonblokje toe.
  2. Snijd de roosjes van de broccoli af en was grondig. Kook de broccoli in ongeveer tien à vijftien minuutjes gaar.
  3. Snijd de gerookte kip in reepjes en de zongedroogde tomaat in reepjes. Snijd ook de verse basilicum fijn. Meng de kipreepjes, de zongedroogde tomaatjes en de basilicum door elkaar heen.
  4. Vang het kookvocht van de aardappels op. Maak een gladde aardappelpuree met het kookvocht en een klontje boter. Voeg ook de eetlepel Italiaanse kruiden toe en maak het op smaak met wat versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
  5. Giet de broccoli af en stamp deze tot een stamppot met de Italiaanse aardappelpuree.
  6. Verdeel de stamppot over de borden en schep hierop het mengsel van de gerookte kip, zongedroogde tomaatjes en verse basilicum.
Reactie plaatsen