20 augustus 2015 
2 min. leestijd

Eva’s ik wil spieren zien challenge – week 4

Eva’s ik wil spieren zien challenge – week 4
Holy moly, de tijd is voorbij gevlogen! Een maand lang heb ik getraind met personal trainer Stephan Hamersma. Het doel? Gespierder worden en me beter voelen over mezelf. Dat laatste is zeker gelukt! Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik blij ben als ik in de spiegel kijk. Dat komt niet alleen omdat ik strakker geworden ben maar ook omdat ik deze maand iets geleerd heb. En dat is … *trommelgeroffel*… je moet blij zijn met jezelf.

Love Yourself

Deze maand ben ik erachter gekomen dat we allemaal wel wat meer van onszelf mogen gaan houden. Dat klinkt mega zweverig, maar ga maar eens na: het gaat altijd over "dat ene flubbertje" of "ik heb rollade benen in deze jeans". Ook ik was zo negatief naar mezelf toe. Met hardlopen pushte ik mezelf altijd om sneller of langer te lopen en als dat niet lukte, vond ik mezelf een loser. Of zoals tijdens mijn eerste triatlon: ik was teleurgesteld dat ik 9e was geworden en niet in de top 3 stond. What the hell was I thinking?! Deze maand trainen met Stephan, was heel anders. Ja, hij was super hard voor me. Ik heb mezelf nog nooit zo ver gepusht, maar na afloop kreeg ik wel een complimentje dat ik lekker getraind had. En als het even niet ging, dan zei Steph: "Eef, je mag trots zijn op hoe ver je al gekomen bent." Zo is het maar net! Het was super fijn om een maand te trainen met iemand die altijd enthousiast en positief is en die je een schop onder je kont geeft als het nodig is ;-).

Af en toe cheaten

De eerste twee weken was ik super streng voor mezelf. Geen alcohol, geen brood, geen suiker enz., maar naarmate de challenge vorderde, werd ik daar iets losser in. Ik wilde niet een of ander crash dieet volgen, maar ik wilde meer mijn levensstijl aanpassen. En ik moet zeggen…dat beviel me wel! Het kost even tijd om je eigen granola, banenbrood en gezonde pannenkoeken te maken, maar dan heb je ook wat. Mijn cravings naar suiker zijn veel minder geworden omdat ik nu gewend ben aan (lekkere) gezonde voeding. Als ik wel zin heb ik een stukje chocola, dan neem ik dat ook gewoon en eet ik niet meer de hele reep op. Sorry Tony, jullie verkoop gaat er helaas wel op achteruit nu…

Het resultaat

Mijn doel om lekkerder in mijn vel te zitten, is eigenlijk al behaald. Maar… ik wilde ook gespierder worden en daarom heeft Steph me weer even op de weegschaal gezet. Ik was super zenuwachtig, want ik heb toch ergens een maand naartoe gewerkt. Het resultaat is verbluffend. Ik ben 2% omhoog gegaan qua spiermassa, hiep hoi! Wel moet ik er van Stephan voor zorgen dat ik op gewicht blijf. Dat wordt dus een extra plakkie bananencake. Gewicht: 58,8 kg (- 1,5 kg) BMI: 18,98 Vetpercentage: 21,2 (- 2,9%) Spiermassa: 34 (+2%)

resultaat4weken Ook trainen met Stephan?

Ik heb deze maand als super positief ervaren. Ik zit een stuk beter in mijn vel en ik ben erg blij met het resultaat. Door Stephan ben ik nu wat gevormder geworden en weet ik welke oefeningen ik kan doen als ik zelf naar de gym ga. Wil jij een proefles volgen bij Stephan? Stuur dan een mailtje naar info@stephanpt.nl!
Reactie plaatsen