13 augustus 2015 
2 min. leestijd

Eva’s "ik wil spieren zien challenge" – Week 3

Eva’s
De tranen sprongen in mijn ogen. Ik had net 20 loeizware lunches gedaan met in iedere hand 10 kg. Ik dacht dat ik klaar was, maar toen ik omhoog wilde komen, zei Stephan: "Nee nee nee, je bent nog niet klaar. Nog 10 lunches Eef!". Mijn benen waren helemaal aan het trillen en ik voelde mijn spieren gigantisch branden. Ik moest bijna huilen, maar ik vermande mezelf en deed nog 10 lunges. En daar bleef het niet bij, want na mijn benen en billen getraind te hebben, pakte Stephan ook nog even mijn buikspieren aan. Elke training met Stephan is anders om mijn spieren optimaal te prikkelen. Deze dag gingen we planken. Natuurlijk niet normaal planken, maar ik moest mijn armen om en om naar voren brengen en de grond voor mij aantikken. Ik liep helemaal rood aan en het voelde alsof mijn hoofd ieder moment uit elkaar kon ploffen. O ja, ik moest natuurlijk wel blijven ademen. Ik hapte nog een keer naar adem, bracht m’n arm nog een keer naar voren en vervolgens plofte ik neer op de grond. Na de training was ik he-le-maal kapot. Zelfs een marathon rennen vond ik op dat moment makkelijker.

Rust is de key

De training was niet per se zwaarder dan de andere trainingen met Stephan, maar deze week heb ik het zo druk gehad. Niet alleen met sporten, maar ook met werk en sociale activiteiten. Van werk sjeesde ik door naar etentjes, feestjes en andere gekkigheden. Soms had ik wel twee afspraken op één avond. Mijn lichaam stond continue in de snelste versnelling en dat eiste zijn tol tijdens mijn trainingen. Ik was moe en kon heel weinig hebben. Ook mijn rondjes hardlopen gingen niet lekker. Normaal ren ik een rondje van 16 kilometer met twee vingers in m’n neus, maar deze week was 8 kilometer zelfs teveel. Deze week heb ik echt gemerkt dat het super belangrijk is om rust te nemen. Voor volgende week heb ik dan ook verplicht een "me-time’’ avondje ingepland.

Hoe overleef ik deze challenge tijdens bbq’s en festivals?

Festivals, barbecues, bootfeestjes, deze week was een en al gekkigheid! Ik wilde niet zoals vorige week weer laveloos in bed belanden, daarom heb ik het netjes gehouden en alleen spaatjes rood gedronken. Om cravings te voorkomen op festivals, heb ik zelf een banaan en wat noten meegenomen. Het kost even wat voorbereiding maar dan heb je ook wat! Mijn lieve vriendinnetjes hielden ook rekening met mijn challenge. Zo heeft een van mijn vriendinnen een super lekkere, gezonde courgettesoep met zalm gemaakt met als toetje pure chocola. Ook met de barbecue was er genoeg gezonds te eten. Er waren salades en groentespiesjes gemaakt, heerlijk! En oké, de tiramisu met rood fruit die me al de hele avond aan het verleiden was, moest ik gewoon proberen. Het moet tenslotte wel leuk blijven ;-). Nog een weekje knallen en dan het spannende meetmoment! Ik deed deze challenge niet alleen om meer spieren te zien maar ook om beter in mijn vel te zitten. Ook al heb ik een zware week gehad, ik voel me nog steeds beter dan ooit! fitgirls Eva is een echte sportfreak en vindt het vooral leuk om mee te doen aan wedstrijden. Of dat nou marathons, triatlons of obstacle runs zijn, Eva is altijd in voor een challenge. Haar ultieme droom is om ooit een Iron Man te gaan doen!
Reactie plaatsen