07 augustus 2015 
2 min. leestijd

Eva’s “Ik wil spieren zien” challenge – Week 2

Eva’s “Ik wil spieren zien” challenge – Week 2
Het zonnetje scheen, de lucht was blauw…en ik was dronken heel-erg-gauw. Ik had me nog zo voorgenomen om niks te drinken afgelopen zaterdag tijdens Gay Pride. Maar het was zó gezellig dat ik me toch aan een 'wodkaatje spa rood' waagde. Geen goed idee, want door dat ene drankje vervaagden al mijn grenzen. Nog een wodka spa rood kan geen kwaad, dacht ik. Na twee drankjes ging bij mij het licht uit en dat resulteerde in een losgeslagen, niet-zo-fitte-girl. Rond een uurtje of 9 ben ik de boot afgezet en ben ik knock-out in bed beland (God mag weten hoe). Toen Stephan hoorde van mijn escapades was hij not amused. "Als ik je had gezien, had ik je een schop onder je kont gegeven’’. Ik voelde me gelijk heel erg schuldig. Ben ik net zo lekker bezig met sporten en mijn voeding, laat ik me verleiden door een drankje…

Teveel alcohol

Stephan vertelt me dat alcohol niet goed is voor de spiergroei. Door alcohol neemt de schade die krachttraining veroorzaakt aan de spieren toe en duurt het langer om te herstellen. Des te minder alcohol je drinkt, des te beter je lichaam spiermassa kan opbouwen. En laat ik daar nou net zo goed mee bezig zijn geweest… Natuurlijk is het drinken van af en toe een alcoholisch drankje niet erg en gaat het om balans in het leven, maar ik heb een doel voor ogen deze maand, dus de komende twee weken blijf ik met mijn tengeltjes van de wodka af!

Touwtje springen en boksen

Wie zijn vingers brandt, moet op de blaren zitten, en dus gaf Stephan me de maandag erna meteen een loeizware training. We begonnen met touwtje springen, een work-out die ik haat maar rete effectief is. Wist je dat je met 10 minuten touwtje springen al 100 calorieën verbrandt? Daarnaast train je verschillende spiergroepen, vergroot je je uithoudingsvermogen en is het ook nog eens goed voor je evenwichtsgevoel. Nadat ik mega klotsoksels had van een paar minuten springtouwen, gingen we boksen. En dat deden we niet voor niets, want van boksen krijg je een super sterke core. Ook is boksen rete goed voor je uithoudingsvermogen omdat het een combinatie is van kracht en cardio. Ik vond het heerlijk om al mijn energie eruit te slaan en Stephan motiveerde me om steeds harder te gaan. Ik voelde me net de wereldberoemde bokser Rocky. Na een kwartier non-stop boksen, trilden mijn armen en handen van het kracht zetten. Ook mijn buikspieren voelde ik branden! Ik vond het weer heerlijk om met Steef te trainen. Omdat iedere work out met hem weer anders is, worden mijn spieren iedere keer opnieuw geprikkeld. En dat zie je!

Het resultaat na twee weken

Ik ben nu iets meer dan twee weken bezig met mijn challenge en ik voel me erg goed! Het was even wennen om mijn voedingspatroon om te gooien, maar ik ben er nu helemaal aan gewend en Tony & Lays mis ik als kiespijn. Na het dipje tijdens de Gay Pride heb ik weer zin om volle bak aan de slag te gaan. Dat komt ook omdat ik al resultaat begin te zien, hurray! Om dat heugelijke nieuws met jullie te delen, heb ik er een fotootje van gemaakt. foto-5 Op naar de volgende 2 weken! (Lees hier blog 1) Eva is een echte sportfreak en vindt het vooral leuk om mee te doen aan wedstrijden. Of dat nou marathons, triatlons of obstacle runs zijn, Eva is altijd in voor een challenge. Haar ultieme droom is om ooit een Iron Man te gaan doen!
Reactie plaatsen