24 november 2015 
3 min. leestijd

Eva: 'Volg je dromen en vind het geluk!'

Eva: 'Volg je dromen en vind het geluk!'
Ik zit in de bus en ik rijd door het wonderschone landschap van Ecuador. De natuur is tropisch en adembenemend. We passeren een klein dorpje en kindjes zwaaien naar me. Ik val ook lekker op, als enige blondine in de bus. Ik zwaai terug en er rolt een traan over m'n wang van geluk. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb!

Droomreis

Jarenlang droomde ik ervan om in m'n eentje door Zuid-Amerika te reizen. Steeds kwam er iets tussen, een nieuwe geweldige baan, een leuk huisje in Amsterdam en een jongen... Maar begin vorig jaar werd ik ineens super ongelukkig. Al vijf jaar lang stippelde ik routes uit voor mijn reis maar ik had nooit de ballen om ook echt te gaan. Ik liet me tegenhouden door anderen. Op een gegeven moment vond ik het leven niet eens meer de moeite waard. Ik werd gek van de routine van werk, Amsterdam werd saai en die jongen bleek toch niet de ware te zijn. Het leek wel alsof het universum me naar die reis toe duwde. Afgelopen zomer heb ik eindelijk de eerste stap genomen naar het waarmaken van mijn droom. Ik boekte een ticket naar Lima.

Twijfels

Het was een struggle om dat ticket te boeken. Mijn ouders waren op z'n zachts gezegd not amused. Wat moest ik als blondie in dat vergelegen en soms gevaarlijk continent? Zelf werd ik ook een beetje bang van alle verhalen die ik hoorde. Verkrachtingen, ontvoeringen en overvallen zijn hier aan de orde van de dag. Misschien kon ik beter naar Azië?
Ik heb toen vele avonden met vriendinnetjes mijn reisplan besproken. Dit ging gepaard met veel wijn en jankbuien van mijn kant. Één van mijn vriendinnen kwam op het idee om op te schrijven, wat ik met mijn reis wilde bereiken. Ik wilde Spaans leren, surfen en leren salsadansen. Tja, dan heeft het niet zoveel zin om naar Azië te gaan. Hoewel ik in mijn broek scheet van angst, heb ik dus toch gekozen om mijn droom te volgen en naar Zuid-Amerika te gaan. Ondanks alle verhalen en mijn niet zo blije ouders.

Geen spijt

Ik ben nu alweer anderhalve maand aan het reizen en ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing om alles op te geven in Nederland. Elke dag word ik wakker en word ik overspoeld door geluksgevoelens. Hoe het zit met die overvallen en verkrachtingen? Ik heb nog niets engs meegemaakt! Sterker nog, de locals hier zijn super lief en behulpzaam! Mijn Spaans gaat iedere dag beter en surfen is super leuk ook al bak ik er niks van. Het salsadansen? Tja, ik denk dat ik beter ben in de Hollandse konijnendans.
eva fitgirls

Stap voor stap

Dit is voor alle Fitgirls die ook een droom willen waarmaken, zoals sportmerk Nike zo mooi zegt; just do it! Wat je droom ook is, laat je niet van je doel afbrengen door anderen. Doe wat jou gelukkig maakt! Anderen begrijpen je droom misschien niet maar als jij het zelf maar begrijpt, dat is het belangrijkste.
Het zal niet zonder slag of stoot gaan, maar ik kan alleen maar zeggen dat het zeker de moeite waard is. Ik heb ook dieptepunten gekend tijdens het plannen van mijn reis. Een onverwachte belastingaangifte, tickets die ineens duurder waren en een beetje domme uitgestippelde route die ik op het laatste moment heb moeten aanpassen. Hoe ik dan toch mijn plannen heb doorgezet? Ik heb een stappenplan gemaakt wat ik moest doen voordat ik op reis ging. Dat zal per droom of doel verschillen maar het is handig om in kaart te brengen wat je er allemaal voor moet doen. Of het nu gaat om het behalen van een sportprestatie, gezond afvallen of het beginnen van een nieuwe studie. Alle dromen beginnen met een eerste stap en een stappenplan brengt in kaart welke stappen er vervolgens gezet moeten worden.
Erover praten met anderen helpt ook. Het geeft je vaak een andere kijk op iets en je krijgt veelal handige tips van mensen om je heen. Hoe meer je erover praat, hoe echter je droom of doel wordt! Dat werkt super motiverend. Om elke dag aan mijn reis herinnerd te worden, heb ik mooie plaatjes in mijn agenda en op mijn spiegel geplakt. Als ik dan bijvoorbeeld geld wilde uitgeven aan een nieuw onnodig shirtje, wist ik mezelf in te houden en me weer te focussen op mijn reis. Is jouw doel het rennen van een marathon? Dan werkt het misschien inspirerend om een marathon account te volgen op Instagram. Dan ren je toch dat ene rondje terwijl je geen zin hebt vanwege de kou of regen.
eva fitgirls3
Zit je er een dag even helemaal doorheen? Dan kan je mijn Evantures Facebookpagina of Instagram bekijken met inspiratie over reizen en het volgen van je droom. Je droom waarmaken is eng en je krijgt waarschijnlijk te maken met wat tegenslagen. Maar als je je doel uiteindelijk bereikt hebt, voel je je gelukkiger dan ooit! Dat is het proberen waard toch;)?
Mijn Instagram:
www.instagram.com/evamariekes/
Evantures Facebookpagina:
www.facebook.com/Evantures-1484175841898866/
 
Reactie plaatsen