19 januari 2018 
3 min. leestijd

Essentrics: een full body workout, met verbetering van je flexibiliteit

Essentrics: een full body workout, met verbetering van je flexibiliteit
Voor de meeste One Fit activiteiten doe ik van te voren research, en zoek ik op wat het daadwerkelijk is. Ik bekijk dan de sportschool en de recensies. Op het moment dat het er goed uitziet, dan reserveer ik het pas. Deze week heb ik het anders aangepakt. Ik heb gekozen voor Essentrics. Dit is een sport die ik nog nooit eerder had gedaan, of nog nooit had gezien. De inner-FBI in mij heb ik vastgehouden, en ik heb er niks over opgezocht. Ik wist dus totaal niet wat ik kon verwachten. Doe eens gek, en laat jezelf eens verrassen.

Shape all-in

Ik heb in mijn achttienjaarlang durende leven nog nooit zo’n grote sportschool gezien, wat een huge gebouw. Je vindt deze sportschool in hartje Amsterdam. Het ligt op een ideale plek, want er stopt recht voor het gebouw een tram-/bushalte. Bij binnenkomst, kom je direct bij het bargedeelte. Dit zorgt voor een warm welkom, al helemaal in deze sportschool. Er stond een vrouw bij de bar die me uitlegde waar ik heen moest en waar alles is. Het is een hele nette sportschool. Ik was vooral impressed door de mega grote ronde trap in de sportschool. Wanneer je de trap op liep, kwam je terecht bij de zalen waar de lessen werden gegeven. Het was een mooie, maar basic zaal. De spullen, zoals matjes, blokken, dekens, slide disks etcetra waren hygiënisch.

Essentrics

Op de app van One Fit vind je per les hoelang je er van te voren moet zijn. Bij essentrics stond dat ik er een kwartier van te voren moest zijn. Met mijn goede voornemens om niet te laat te komen, stond ik precies om kwart over acht voor de sportschool. Ik heb alleen heel lang gewacht in de zaal totdat de docent kwam. De meeste mensen die de les kwamen volgen, liepen ook pas om half negen binnen. Mocht je deze activiteit nou willen uitproberen, kom dan gewoon lekker vijf minuten van te voren. Ik had geen research gedaan, dus ik wist totaal niet wat ik kon verwachten. Met gevolg dat ik met mijn indoorschoenen de zaal in kwam lopen, en na vijf minuten pas merkte dat iedereen op blote voeten stond. Awkward… Er waren twee vriendelijke mannen die mij voordat de docent kwam uitlegden welke attributen ik nodig had. Ik moest een matjes pakken en een deken. Dit gaf mij heel erg het gevoel dat ik bij een yoga les was beland, terwijl ik expres deze keer uit mijn comfortzone wilde gaan. Om half negen begon de les en gaf ik me over aan de les. Ik was voor het eerst in mijn One Fit geschiedenis vooraan gaan staan. Ik dacht alleen maar: “Niemand kent je Emma, en zo krijg je extra begeleiding.” De les heeft me echt verbaasd. Het was een les die ik niet goed kon vergelijken met andere groepslessen. Als ik moet kiezen, denk ik dat het lijkt op barre. Essentrics is alleen meer gericht op een full body workout. Alles draaide eigenlijk om het verlengen en stretchen van je spieren. Ik vond de les niet heel zwaar en het ging me voor de eerste best goed af. Zoals de docente uitlegde: "Het is niet zwaar, maar je traint je spieren wel erg goed." Dat heb ik zeker gevoeld vanmorgen… Ik heb echt spierpijn op plekken waar ik niet eens wist dat ik spieren had.

Flex is the new

Spierpijn betekent dat het heeft gewerkt, toch? Essentrics heeft mij echt verbaasd, in goede zin. Het is een les die voor mij als stijve hark, erg goed is. Je spieren worden er flexibeler van en het is voor elk niveau. Oh, en girls je krijgt er ook een smalle taille van. 😉 Ben jij net zoals mij niet erg lenig of flexibel, en wil je dit graag verbeteren? Dan is Essentrics ideaal voor jou. Of misschien wil je de ochtend graag energiek beginnen, dan is Essentrics de oplossing. Via One Fit kun je deze les volgen. Wij vinden One Fit echt een toffe uitvinding omdat je nergens voor lange tijd aan vastzit, overal kunt sporten en heel veel keuze hebt. Wil jij ook sporten met One Fit? Gebruik dan de discount code FITGIRLS en krijg €25,- korting op je inschrijving en een toffe One Fit tas! Emma zit in het laatste jaar van haar opleiding Communicatie. Ze is een sportieve meid die nooit stil kan zitten. Vier jaar geleden vond ze haar passie in fitness, en het heeft haar niet meer losgelaten. Emma heeft een gigantische liefde voor wijn en sushi en dan het liefst met heel veel lieve mensen om haar heen!
Reactie plaatsen