Redactie
12/22/2017
1 min
0

Empower je dag met deze 5 ochtendrituelen

12/22/2017
1 min
0
Je kent het vast wel: die vroege ochtend waarbij uit bed komen de moeilijkste taak ever lijkt te zijn en die piepende wekker maakt je humeur er niet beter op. Zo een ochtend kan al snel invloed hebben op de rest van je dag. Tijd om deze ochtendrituelen aan te houden dus. Hoe jij je ochtend begint is een stuk belangrijker dan je denkt. Met het verkeerde been uit bed stappen kan invloed hebben op jouw hele dag. Het is namelijk het eerste wat je doet die dag en een slecht begin kan zeer demotiverend zijn voor de rest van je dag. Jouw dag zal een stuk beter verlopen door de volgende vijf ochtend rituelen aan te houden.

1. Druk niet op snooze

We know, het is extreem verleidelijk om die snooze-knop in te drukken en je nog één keer om te draaien in je bed. Niet doen! Zodra je blijft liggen denkt jouw brein namelijk dat je weer gaat slapen en begint de slaapcyclus weer opnieuw. Hierdoor wordt opstaan nog lastiger omdat je brein nog niet helemaal klaar is om wakker te worden. Een demotiverende dag is die paar minuutjes extra liggen zeker niet waard.

2. First of all, water

Je lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water en het is belangrijk om genoeg water binnen te krijgen. Na een goede nachtrust van gemiddeld acht uur heeft jouw lichaam behoefte aan wat water. Probeer daarom als je wakker wordt een groot glas water te drinken. Dit zal het vochtbalans van je lichaam weer herstellen waardoor jij je fysiek een stuk beter zult voelen en klaar zult zijn om je dag te rocken.

3. Luister muziek

Muziek kan veel invloed hebben op je humeur. Luister tijdens je ochtendroutine eens naar muziek. Dit heeft namelijk positieve gevolgen op jouw humeur en dit heeft invloed op je hele dag. Probeer dan niet naar sad songs te luisteren, de bedoeling is natuurlijk om je op te vrolijken. Dus pak een vrolijke afspeellijst er bij en ga lekker los in de ochtend.

4. Telefoon notificaties off

Allerlei meldingen en berichtjes kunnen best stressvol zijn in de ochtend. Er komt al gelijk van alles over je heen en dat is geen goed begin van de dag. Probeer je notificaties uit te zetten in de ochtend of leg gewoon je telefoon eens helemaal weg. Hierdoor zul je ook wat minder stress hebben in de ochtend en kun jij je tijd rustig indelen. Een kalme ochtend zal voor de rest van de dag positieve gevolgen hebben.

5. Stretchen

Het kost maar een paar minuutjes en het levert veel op: een aantal stretchoefeningen doen nadat jij je bed uit komt. Stretchen stimuleert je bloedsomloop, versoepelt de spieren en zorgt voor stressvermindering. Heerlijk toch? Wil je liever geen gekke bewegingen maken in de ochtend, probeer dan eens een minuut of twee ademhalingsoefeningen uit te voeren, deze kunnen ook wonderen doen. Probeer deze rituelen eens in de vroege ochtenden en empower je dag als een echte girlboss.
Reacties
Categorieën