06 februari 2018 
3 min. leestijd

Empower de vrouw: 5 wijze lessen die jij in je achterhoofd moet houden

Wij vrouwen staan elke dag weer voor nieuwe uitdagingen: we proberen iedere keer de ballen hoog te houden en we leggen de lat vaak torenhoog waardoor we het onszelf zowel fysiek als mentaal niet altijd even makkelijk maken. Naast ons drukke leven, moeten we ook voor onszelf blijven zorgen zodat we lekker in ons vel zitten en we bewuste keuzes kunnen blijven maken. Empower de vrouw. ;) Het leven moeten we door een realistische bril bekijken. Om onze planning niet overvol te maken en de chaos in ons hoofd te vermijden, moeten we prioriteiten durven stellen zodat we onze energie geleidelijk over de dag kunnen verdelen en we er met volle 100% voor kunnen gaan. Dit is natuurlijk niet het enige waar we op moeten letten in het leven. Hier volgen nog vijf wijze lessen die jij in je achterhoofd moet houden om het beste uit jezelf te kunnen halen.

1. Luister niet altijd naar anderen

Natuurlijk kunnen andere mensen wel eens nét de woorden hebben die jij zocht, maar of we daar waarde aan moeten hechten, is nog maar de vraag. Wij geloven er in dat jijzelf precies weet hoe het zit. Ieder lichaam is uniek op zijn eigen manier, wat voor de één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Luister naar je eigen onderbuikgevoel en niet naar wat anderen jou te vertellen hebben. Soms moet je schijt hebben aan de rest van de wereld en gewoon doen waar jij je goed bij voelt.

2. Gewicht is maar een getal

Goed in je vel zitten is een must, dus doe vooral de dingen waar jij achterstaat. Wij vinden het bijvoorbeeld heerlijk om te sporten. We krijgen hier meer energie van en kunnen onze dag weer ownen. We zijn daardoor zelfverzekerder en staan zo ook positiever in het leven. Wij sporten omdat we het leuk vinden, niet omdat het van onszelf moet. Wij vinden de weegschaal daarom niet belangrijk. Gewicht is maar een getal, en dat heeft niet veel te vertellen. Je lichaam zelf is veel belangrijker en vertelt je veel meer dan het getal op de weegschaal. Zodra jij je meer zelfverzekerd en gelukkig voelt, heb jij je doel bereikt. You’ve got this.

3. Het proces is net zo belangrijk als het doel

Voor de ambitieuze girl bosses onder ons die hun hele leven al hebben uitgestippeld: you go girls. Sommige mensen weten precies wat ze willen bereiken in hun leven. Wat deze mensen niet moeten vergeten, is dat de weg er naar toe net zo belangrijk is als wat je wilt bereiken. Het proces is de sleutel tot je doel en is de weg naar succes. Als het proces niet lekker loopt, wordt het alleen maar moeilijker om jouw doel uiteindelijk te bereiken. Zorg er voor dat je dus ook weet hoe jij je doelen wilt gaan bereiken. Het zal niet allemaal in een zucht en een stoot gaan, dus onthoud altijd waarom je het doet, en maak het ook daadwerkelijk af. Alleen zo haal jij het beste uit jezelf en kun jij al jouw energie in het behalen van jouw doelen stoppen.

4. Plan A is niet de enige optie

De weg is nooit recht. Het overwinnen van tegenslagen is een alledaagse bezigheid, en we staan nog steeds. Laat je niet meteen uit het veld slaan als het niet gaat zoals jij wilt of had verwacht: vallen, opstaan, kroontje rechtzetten en doorgaan. Is plan A mislukt? Dan heeft het alfabet nog 25 letters om er een plan van te maken. Of jij je doel nou via links of via rechts bereikt, is niet belangrijk. Het belangrijkste is dat jij je doel uiteindelijk behaalt, er is altijd licht aan het einde van de tunnel dus geef niet meteen op. Er leiden meer wegen naar Rome. Cliché, maar waar ;).

5. Wees blij met jezelf

Misschien is dit wel een van de belangrijkste lessen die we moeten onthouden. Niemand is perfect en we hoeven ook zeker niet te voldoen aan een 'ideaalbeeld'. Wees je prachtige unieke zelf, durf anders te zijn dan anderen want als we allemaal hetzelfde zouden zijn, zou de wereld er heel saai uitzien. We vergelijken ons snel met anderen, zowel in het dagelijks leven als op social media. We kijken vaak naar wat we niet hebben, maar we moeten juist waarderen wat we wel hebben. Accepteer jezelf en embrace zowel je perfecties als imperfecties. Dus dames: houd van jezelf en laat je niet zo makkelijk uit het veld slaan. We hebben allemaal te maken met tegenslagen, je bent niet alleen.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down