04 maart 2022 
3 min. leestijd

Empower de vrouw: 5 wijze lessen die je in je achterhoofd wilt houden

Empower de vrouw: 5 wijze lessen die je in je achterhoofd wilt houden

Wij vrouwen staan elke dag weer voor nieuwe uitdagingen: we proberen iedere keer de ballen hoog te houden en we leggen de lat vaak torenhoog, waardoor we het onszelf zowel fysiek als mentaal niet altijd even makkelijk maken. Naast ons drukke leven is het ook belangrijk om goed voor onszelf te zorgen, zodat we lekker in ons vel zitten en bewuste keuzes kunnen maken.

We zouden het leven wat vaker door een realistische bril moeten bekijken. Om onze planning niet overvol te maken en chaos in ons hoofd te vermijden, moeten we prioriteiten durven stellen. Zo kunnen we onze energie geleidelijk over de dag verdelen en er met de volle 100% voor gaan. Dit is natuurlijk niet het enige waar we op moeten letten in het leven. Hier volgen nog vijf wijze lessen die je in je achterhoofd kunt houden om het beste uit jezelf te kunnen halen.

1. Luister niet altijd naar anderen

Natuurlijk kunnen andere mensen wel eens nét de woorden hebben die jij zocht, maar of we daar waarde aan moeten hechten, is nog maar de vraag. Wij geloven erin dat jijzelf precies weet hoe het zit. Ieder lichaam is uniek op zijn eigen manier, wat voor de één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Luister naar je onderbuikgevoel en niet naar wat anderen jou te vertellen hebben. Soms moet je schijt hebben aan de rest van de wereld en gewoon doen waar jij je goed bij voelt.

2. Gewicht is maar een getal

Goed in je vel zitten is een must, dus doe vooral de dingen waar jij achterstaat. Wij vinden het bijvoorbeeld heerlijk om te sporten. We krijgen hier meer energie van en kunnen onze dag weer ownen. We zijn daardoor zelfverzekerder en staan zo ook positiever in het leven. Wij sporten omdat we het leuk vinden, niet omdat het van onszelf moet. Wij vinden de weegschaal daarom niet belangrijk. Gewicht is maar een getal, en dat heeft niet veel te vertellen. Je lichaam zelf is veel belangrijker en vertelt je veel meer dan het getal op de weegschaal. Zodra jij je meer zelfverzekerd en gelukkig voelt, heb jij je doel bereikt. You’ve got this.

3. Het proces is net zo belangrijk als het doel

Voor de ambitieuze girl bosses onder ons die hun hele leven al hebben uitgestippeld: you go girls. Sommige mensen weten precies wat ze willen bereiken in hun leven. Wat deze mensen niet moeten vergeten, is dat de weg ernaartoe net zo belangrijk is als wat je wilt bereiken. Het proces is de sleutel tot je doel en is de weg naar succes. Als het proces niet lekker loopt, wordt het alleen maar moeilijker om jouw doel uiteindelijk te bereiken. Zorg ervoor dat je dus ook weet hoe jij je doelen wilt gaan bereiken. Het zal niet zonder slag of stoot gaan. Onthoud altijd waarom je het doet en maak het ook daadwerkelijk af. Alleen zo haal jij het beste uit jezelf en kun jij al jouw energie in het behalen van jouw doelen stoppen.

4. Plan A is niet de enige optie

De weg is nooit recht. Het overwinnen van tegenslagen is een alledaagse bezigheid, en we staan nog steeds. Laat je niet meteen uit het veld slaan als het niet gaat zoals jij het wilt of had verwacht: vallen, opstaan, kroontje rechtzetten en doorgaan. Is plan A mislukt? Dan heeft het alfabet nog 25 letters om er een plan van te maken. Of jij je doel nou via links of via rechts bereikt, is niet belangrijk. Het belangrijkste is dat jij je doel uiteindelijk behaalt. Er is altijd licht aan het einde van de tunnel, dus geef niet meteen op. Er leiden meer wegen naar Rome. Cliché, maar waar. ;)

5. Wees blij met jezelf

Misschien is dit wel één van de belangrijkste lessen die we moeten onthouden. Niemand is perfect en we hoeven ook zeker niet te voldoen aan een 'ideaalbeeld'. Wees je prachtige unieke zelf en durf anders te zijn dan anderen. Als we allemaal hetzelfde zouden zijn, zou de wereld er heel saai uitzien. We vergelijken onszelf snel met anderen, zowel in het dagelijks leven als op social media. We kijken vaak naar wat we niet hebben, maar we moeten juist waarderen wat we wél hebben. Accepteer jezelf en embrace zowel je perfecties als imperfecties. Dus dames: houd van jezelf en laat je niet zo makkelijk uit het veld slaan. We hebben allemaal te maken met tegenslagen, je bent niet alleen.

Reactie plaatsen