08 november 2016 
1 min. leestijd

Eimuffins van ham

Eimuffins van ham

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Hartige muffins you say? Probeer deze eens!

Cupcakes, muffins, donuts: vooral de zoetekauwen onder ons weten hoe verleidelijk de zachte, heerlijke snacks kunnen zijn. Je tanden zetten in een heerlijk gebakje zou eigenlijk elk moment van de dag oké moeten zijn, toch? Helaas zijn ze nou niet bepaald gezond met de bakken suiker die erin zitten - laat staan de toegevoegde stoffen.

Ze zelf bakken met fruit in plaats van enkel pure suiker is natuurlijk al een stuk gezonder, maar ook in fruit zitten suikers. Zeker een gezondere optie, dat wel! Maar wat nou als je eens een heel ander soort muffin kan maken? Een stuk beter dan de voorverpakte, kant-en-klare versie die je in de supermarkt vindt én ook nog eens vol met vitamine B dankzij de eieren. Win-win!

De muffins bestaan in totaal uit maar vijf ingrediënten en zijn heel makkelijk om klaar te maken. Daarnaast kun je ze ook meenemen voor je lunch mocht je wat overhouden. Deel je bakcreatie ook met ons via #FGRecept?

What you need (4 muffins)

 • Ei - 4 stuks
 • Ham - 4 grote plakken
 • Verse bieslook - 1 klein handje
 • Peper - snufje
 • Zout - snufje
 • Cupcake/muffin vormpjes
 • Kokosolie/roomboter voor het invetten

Make & bake

 1. Verwarm de oven eerst voor op 200 graden.
 2. Vet de vormpjes in. Heb je silicone vormpjes? Dan hoeft dit niet per se.
 3. Beleg de vormen met plakken ham.
 4. Snijd/knip weg wat er meer dan 1 centimeter bovenuit steekt.
 5. Kluts de eieren goed door elkaar. Doe hier de verse bieslook, het zout en het peper bij en meng dit door elkaar.
 6. Giet het eimengsel voorzichtig in de vormpjes.
 7. Plaats de muffins voor 25 minuten in de oven.
Reactie plaatsen