Een voedzaam feestje: rode bieten salade
Dit is denk ik wel de allermakkelijkste en lekkerste salade die je zelf kan maken. Deze salade van Voedzaam & Snel bestaat eigenlijk maar uit drie hoofdingrediënten en is daarom super easy. Dus heb je wat minder tijd? Dan is dit recept echt iets voor jou! Met de oplopende temperaturen is een gezonde en lekkere salade voor bij de barbecue ook erg lekker! En al helemaal wanneer deze onverwachts is. Binnen een handomdraai heb jij deze salade op de tafel gezet voor jouw gasten. De drie ingrediënten zijn: rode bieten, geitenkaas en verse peterselie. Dit maakt het extra makkelijk wanneer je weinig tijd hebt om een uitgebreide salade te maken.
What you need (3 porties)
- Voorgekookte rode bieren - 500 gram
- Zachte geitenkaas - 60 gram
- Verse peterselie - 7 gram
- Knoflook - 1 teentje
- Extra Vergine Olijfolie - 2 eetlepels
- Citroensap - 1 eetlepel
- Peper
- Zout
Make & Shake
- Spoel de rode bieten en snijd deze in kleine blokjes.
- Pers de teen knoflook en meng deze met de ingrediënten voor de dressing. Hussel dit door de bietjes.
- Strooi en brokkel de geitenkaas eroverheen.
- Snijd de peterselie in grove stukjes en strooi dit over de salade heen.