17 mei 2016 
3 min. leestijd

Een nieuwe uitdaging: Sam probeert Lacrosse

Een nieuwe uitdaging: Sam probeert Lacrosse
Zo erg is dat buikdansen nog niet. Met plezier heb ik de afgelopen weken mijn moves laten zien in de lokale clubs, met heel goedkeurende blikken als resultaat. En dat in mijn crop-top. En nee, ik heb geen sixpack, maar zelfs ik vind dat deze stijl mij fantastisch staat. Om even een andere weg in te slaan, ging ik deze keer mee met een kennis van iemand uit de sportschool: Marissa. Een ware Lacrosse bikkel die altijd met een stick in haar handen te vinden is. Ik hoor je al denken: Serieus, eerst moeten we onze vrouwelijke curves embracen bij het buikdansen, om vervolgens de stoere chick uit te gaan hangen? Sam, you’ve got to be kidding me!

Teamsport? Help!

Gewichtheffen? Doe ik vijf keer in de week. Push-ups, squats, burpees, pull-ups? Geen probleem. Ze komen voor in mijn dagelijkse workouts. Maar een teamsport? Ho even! Ik kan hardlopen met mijn vriend, boksen met mijn beste vriendin of gezamenlijk een HIIT training uitvoeren, maar zodra er ballen, teamleden en meerdere regels bij komen kijken, haak ik al snel af. Voor mij is daar niets spannends aan. Ik houd van de individuele uitdaging en doe gewoon niet graag aan een teamsport. Ondanks het vele ijzerliften heb ik een vrij gracieus noch getraind lichaam. Marissa verklaart me voor gek en daagt mij uit om eens mee te gaan naar haar lacrossetraining. Ik moet zeggen, voor vrouwen die mondkapjes dragen omdat ze anders een bal tegen hun hoofd aangegooid krijgen, ziet Marissa er wel erg goed uit. Waarschijnlijk zit ze gewoon altijd op de bank, kan niet anders! Het maakt me nieuwsgierig en ik beloof haar mee te gaan naar de volgende training.

Lacrosse

Lacrosse is een teamsport waar snelheid en tactiek voorop staan. Ik zie er bewegingen van basketbal en hockey in terug en met een beetje fantasie valt er ook nog rugby in te herkennen. Er zijn twaalf spelers in een team, bij een herenteam zijn er maar tien spelers heb ik begrepen. Alsof er meer vrouwen nodig zijn om hetzelfde doel als een man te behalen? Er zal vast en zeker een logische verklaring voor zijn, maar ik kies ervoor om dit niet verder na te vragen om twee redenen. 1: Ik kom al over als een loser met mijn 0.0 verstand van lacrosse en ik probeer de schade te beperken. 2: Met deze feministische gedachte heb ik het perfecte excuus klaar waarom lacrosse écht niets voor mij is en ik vrolijk op de bank kan blijven toekijken. Helaas voor mij word ik ruw uit mijn gedachtes verstoord door een fluitje en trekt Marissa mij het veld op. Aan de bak!

De spelregels

De ‘crosse’ is de heilige stick die iedere speler bezit. Deze stick heeft aan het uiteinde een soort netje waarmee de bal wordt overgegooid. Dit is zo’n bal die je niet tegen je hoofd aan wil krijgen, want je weet wel, scenario’s van honkbal bij gym op de middelbare school... Het doel van het spel is daarentegen heel simpel; de bal moet met behulp van de stick in het doel van de tegenpartij. Voor de mannen is fysiek contact toegestaan (oelala, ik ga liever daar kijken!) terwijl bij de vrouwen de focus op techniek ligt en fysiek contact niet is toegestaan. Een wedstrijd duurt twee keer dertig minuten, terwijl de heren vier keer twintig minuten met tussen elk kwart een korte pauze spelen. De regels beginnen mij te duizelen, maar ik vertel mijzelf om alleen de regels van het vrouwenlacrosse te onthouden.

Een nieuwe uitdaging

Na de training kijk ik heel anders naar de Lacrosse dames. Een sport waar teamleden voorop staan en waar veel discipline voor nodig is. Een sport waarbij je elkaars sterke en zwakke punten moet kennen en daarop in kan spelen. De lacrosse bal is niet eng en is voor zo veel meer goed dan alleen massages. En ik, als leek binnen de teamsport, werd met open armen ontvangen. Ze wilde mij alles leren en vonden mijn onwetendheid alleen maar leuk. Een nieuwe uitdaging, teamsport! sam Fitgirls

Als PR, media en communicatie manager werkt Sam in de fashion en lifestyle branch. Ze is een ware sportvrouw in hart en nieren. Ze is een ambitieuze hardloopster en dol op nieuwe uitdagingen. Ze gaat geen mogelijk uit de weg om nieuwe dingen te proberen en werpt zichzelf graag in het diepe om er dan weer sterker uit te komen.

Reactie plaatsen