09 maart 2016 
2 min. leestijd

Een betere wereld begint bij jezelf... toch?

Een betere wereld begint bij jezelf... toch?
Iedereen komt op een gegeven moment op dat punt in zijn of haar leven waarop je jezelf vragen gaat stellen. Je bent benieuwd waarom je bepaalde keuzes maakt, waarom je handelt zoals je altijd handelt of waarom je ervoor kiest het pad naar links te bewandelen in plaats van rechts. Je vraagt jezelf af of je het wel goed doet en bent op zoek naar antwoorden.

Besef

Zo kwamen deze vragen het afgelopen jaar ook sterk bij mij naar voren. Om eerlijk te zijn ben ik erachter gekomen dat ik tijdens mijn topsportcarrière op standje automatisch stond. Mijn leven bestond uit korfbal; nadenken over mijn spel, mijn voeding, mijn krachttraining, mijn team, mijn tegenstander, de competitie, wat ik voor leuks ging doen als ik een weekendje vrij was en wanneer ik tijd had om vrienden en familie te zien. Dat wil niet zeggen dat ik niet heb genoten, begrijp me niet verkeerd ;). Als een ding goed is voor je sociale en mentale ontwikkeling is het teamsport en ik zal iedereen aanraden zijn of haar kind dit mee te geven. Maar kleine dingen die ik nu ervaar en toen heb moeten missen, geven je een andere kijk op het leven. Dat brengt je leuke ervaringen, verdriet, besef maar ook ontwikkeling.

Green up your life

Zo belandde ik vorige week op het evenement Green up your life waar twee prachtige, jonge vrouwen, Emanuelle Vos en Elke Salverda, door middel van korte no- nonsens presentaties en innovatieve filmpjes hun gasten een andere kijk op het leven lieten zien: een vegetarisch of veganistisch leven om precies te zijn. We kregen onder andere een item over vlees te zien uit het programma Zondag met Lubach. Hierin kijkt Mark Lubach met een kritische, doch hilarische blik naar de vleesindustrie. Na afloop konden we kennis maken met verschillende veganistische lekkernijen. Heerlijke sushi van YAY, kip van de vegetarische slager en mijn favoriet: veganistisch ijs van Professor Grunschnabel :)! Emanuelle Vos en Elke Salverda Fitgirls

Emanuelle Vos en Elke Salverda

Sushi Fitgirls

YAY, sushi!

Go with the glow

Een paar dagen later was ik naar de Go with the glow brunch. Ook hier twee prachtige jonge vrouwen, die door het leven gaan als zusjes: Isabella en Loulou Machine die sterk geloven dat de start van wereldverbetering bij jezelf begint. En daar geef ik ze groot gelijk in! Er werd ons een heerlijk veganistisch viergangenmenu voorgeschoteld en tussen elke gang vertelden ze over hun ervaringen met een vegan leefstijl en hoe het hun leven positief beïnvloedde. Geheel voldaan en trots op de zusjes, verliet ik restaurant 'Bo Cinq' (die - by the way -sinds januari een vegan menu hebben: GO TRY THAT OUT!) met nieuwe indrukken, ervaringen en kennis. Isabella en Loulou Machine Fitgirls

Isabella en loulou Machine

vegan Fitgirls

Vegan plate, go with the flow!

Ik wil deze vier meiden bedanken voor hun positieve energie, de kennis en ervaringen die ze me deze week hebben meegegeven! En één vraag heb ik voor mezelf beantwoord:

Ik wil zo min mogelijk verantwoordelijk zijn voor wat de mens de wereld aandoet. Ik kies bewust en eet geen vlees meer!

Zo dat is er uit... Begin jij ook bij jezelf? Liefs, Daphne
Reactie plaatsen