10 augustus 2016 
3 min. leestijd

Drank & drugs hoorden er gewoon bij

Drank & drugs hoorden er gewoon bij

Een schreeuw door de aandacht voor 'fitgirls' in de media en alle maatschappelijke issues daaromheen. Ik wil namelijk dat iedere vrouw zich herkent in alles waar wij over schrijven en dat is alles behalve het 'perfecte plaatje' nastreven. Jouw ideaalbeeld bestaat niet. Het stereotype fitgirl bestaat niet. En geloof mij, ik ben zelf alles behalve perfect en dat is prima en ook best cool. Laat ik daarom zelf volledig met de billen bloot gaan om te laten zien dat het enige wat echt bestaat is; JEZELF zijn!

De stereotypes 'fitgirls' en blogs hierover vliegen me om de oren. Vermakelijk wel. Enerzijds goed voor ons merk, anderzijds worden we vrijwel met al deze stereotypes geassocieerd. Iets wat ik minder ambieer omdat ik zelf geen van alle stereotypes ben en dit ook niet per definitie met de visie van onze website associeer. Dus laat ik alle media definities gelijk van tafel vegen. Ja, ik eet kwark, maar ook burgers, ik drink water maar ook heel graag wijn. Ik eet eigenlijk alles, behalve havermout. Wat maakt het eigenlijk uit? Ik maak keuzes waar ik zelf blij van word. Bewust kiezen voor wat mij energie geeft en/of mijn mindset een boost geeft. Ik volg geen dieet, ik train en rust goed uit omdat ik me dan beter voel. Volgens mij ligt daar de basis voor een duurzame en succesvolle lifestyle. Voor serieus iedereen. Ik schreef daar al eerder een blog over. Het woord 'fitgirl' is dus voor mij slechts een term die mij motiveert en stimuleert om het beste uit mezelf te halen in alle facetten van het leven. Ons merknaam Fitgirls.nl gaat al zoveel verder dan welke hype of stereotype. Let me tell you why.

Living on the edge

In mijn tienerjaren deed ik alles wat maar verboden werd, vooral om tegen alles aan te schoppen. Ik zocht altijd al alle uitersten van het leven op. Drank, drugs en roken hoorden er gewoon bij. Niets geks aan. Vond ik. Slechte en goede gewoontes hadden weinig waarde en verantwoording nemen voor mijn acties? Ho maar! Ik heb mijn ouders dan ook vaak teleurgesteld. Ik voelde me toch nooit goed genoeg dus waarom zou ik ergens mijn best voor doen? Fuck the world was mijn levensmotto maar diep van binnen was ik er nooit echt trots op. Ik voelde me mede daardoor anders dan anderen. Socially awkward en altijd op zoek naar prikkels. Ik 'bekeek' mijn vriendengroepen, maar maakte er voor mijn gevoel nooit écht een deel van uit. Onbewust was ik erg eenzaam en onzeker. Ik had geen idee waar mijn leven me heen zou leiden.

''Fuck the world was mijn levensmotto maar diep van binnen was ik er nooit echt trots op.''

Unplugged

Maar één ding kon ik wel al goed en dat is dromen, doorzetten en nooit opgeven. En op de één of andere manier voelde ik dat ik ooit iets zou gaan doen wat het verschil zou maken. Ik had geen idee wat en het zat ook ergens ver weg. Ik had niet het gevoel dat het er ooit werkelijk uit zou komen. Dus ik deed er niets mee, maar ik besef nu dat ik nog sterk gemaakt moest worden. Ik ging studeren en daarna werken. Ik kreeg toen pas de drang om mezelf te bewijzen en ging vol voor een carrière. Ondanks dat ik ondertussen 'succesvol' was, werd ik er niet zelfverzekerder van en ook al werkte ik nog zo hard, het was weer niet goed genoeg. Sterker nog, ik werd er doodmoe en ongelukkig van, want ik kwam als persoon helemaal niet tot mijn recht. Hups! Een burn-out was het resultaat. Daar ging mijn carrière en alles wat ik had opgebouwd, dacht ik...

Plug it back in

Maar in mijn burn-out kwam juist alles wat ik had meegemaakt samen bij elkaar in één grote spiraal. Een positieve spiraal welteverstaan, met als uitkomst: dit platform! Ik had eindelijk het gevoel dat ik het verschil kon maken. Fitgirls.nl loopt synchroon met mijn eigen ontwikkeling, de vrouw van nu. Jouw ontwikkeling dus ook. Hier werk ik samen met mijn team full-time aan. Wij vrouwen (en ook mannen) willen volgens mij allemaal maar één ding en dat is een leven leiden waar we gelukkig zijn, blij zijn met wie we zijn en daar ook van genieten. In welke vorm dan ook. Ik ben nu drieëndertig, ik ben ondernemer, ik ben moeder met een vetpercentage van 20 procent. Ik heb geen strak lichaam. Dus niet een stereotype 'fitgirl' uit de media. Maar ik ben tevreden met waar ik vandaan kom, dankbaar waar ik nu sta en ga vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Ik vind mezelf daarom best cool want ik geloof erin dat ik alles kan bereiken wat ik wil. Ik geloof dat ik het verschil kan maken! Ik geniet nu eindelijk van mezelf en geloof in de kracht van mijn eigen awkwardness. En ik geloof ook dat jij het verschil kan maken! Samen met alle vrouwen die hier schrijven en de vrouwen die het lezen, willen wij hier het voorbeeld in zijn.

Je mag jezelf dus best cool vinden met al je fouten, imperfecties en awkwardness. Hoe cool is dat? ;)

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 17 Aug 2016

Lieve Dani, Wat mij betreft... Als je in balans bent, tevreden (echt heul belangrijk)...door lieve vrienden en familie, lekker eten, goede wijn , jezelf kracht geven in "the gym"...dan leef je het leven...en fuck perfect...ik ben perfect! ThankX voor je inspiratie om naar de sportschool te gaan, want dat geeft me echt heel veel kracht! Liefs, LiesbethX

Ilse
Door

Ilse

op 11 Aug 2016

Wat een fijn blog Dani!

Dani
Door

Dani

op 11 Aug 2016

Ilse, Many thanks! :)

Marije
Door

Marije

op 11 Aug 2016

Wat ontzettend mooi en oprecht geschreven Dani! Perfectly imperfect but you are rocking it!

Dani
Door

Dani

op 11 Aug 2016

Marije wat ontzettend lief je reactie. Dank je wel! :)

Sophie
Door

Sophie

op 10 Aug 2016

Heel erg cool You rock

Dani
Door

Dani

op 11 Aug 2016

Thanks lieverd! :)

Maxime
Door

Maxime

op 10 Aug 2016

Zo is het maar net! Een zeer herkenbaar verhaal voor mij.. geeft me weer extra motivatie om door te gaan op de goede weg, de weg die voor míj goed voelt! Dankjewel daarvoor!!

Dani
Door

Dani

op 11 Aug 2016

Maxime, ontzettend bedankt voor je reactie, dat je het herkenbare erin vindt. Ik vond het best spannend om zo open te zijn. Keep it up girl, you can be proud! Liefs Dani

Saar
Door

Saar

op 10 Aug 2016

Herkenbaar, dank je wel. Hoewel ik nu nog in de fase van keihard werken zit, hoop ik ooit iets te vinden waar ik echt gelukkig van word. Hopelijk heb ik daar geen burn-out voor nodig. Tot die tijd probeer ik voor mezelf te zijn, dan maar eenzaam en alleen.

I.
Door

I.

op 10 Aug 2016

Wat een leuk goed stuk! Dit is precies hoe ik me ook voel. Ik ben heel bewust en streng met eten bezig geweest en dat kostte me zoveel energie. Ik had het idee dat ik alleen maar met eten (en 2 kleine kindjes) bezig was. Het voelt nu zoveel beter nu ik op een relaxte en verantwoorde manier met eten om ga. En mijn lichaam is niet perfect maar het is helemaal gezond en sportief! En ik vind het bijvoorbeeld ook heerlijk om soms stiekem een sigaret te roken als ik een borrel neem, juist deze balans maakt mij relaxed dus fit! Voor mij is fit niet alleen hoe je lichaam eruit ziet maar a way of life :)

Lotte
Door

Lotte

op 27 Jan 2017

Heel herkenbaar, mooi stuk!

Reactie plaatsen