07 april 2017 
1 min. leestijd

Double chocolate bananenbrood

Double chocolate bananenbrood
Bananenbrood is supermakkelijk om te maken. Je hebt er helemaal niet veel voor nodig en het is zo klaar. Maar ik kan het mij goed voorstellen dat je wel eens toe bent aan iets anders dan het originele bananenbrood. Daarom heb ik nu dit recept van bananenbrood met cacao en chocolade voor jullie! Perfect voor die vervelende week van de maand of wanneer je gewoon écht behoefte hebt aan chocolade. Who doesn’t love chocolate?! Je kan gelukkig oneindig variëren en dingen aan het bananenbrood toevoegen die jij lekker vindt! Doordat ik zelf dol ben op chocolade en je mij wakker kan maken voor chocoladecake, is dit recept ontstaan. En oh, hij is zó lekker!

What you need (1 brood)

  • Bananen - 2
  • Eieren - 2
  • Notenpasta - 40 gram
  • Speltmeel - 100 gram
  • Kokosolie - 2 eetlepels
  • Cacaopoeder - 2 eetlepels
  • Proteïnepoeder (ik heb vanille gebruikt) - 2 eetlepels
  • Kaneel - 1 theelepel
  • Bakpoeder - 1 theelepel
  • Stukjes pure chocolade (zoveel als je wilt)

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
  2. Prak de banaan.
  3. Voeg de eieren, notenpasta en kokosolie aan het bananenmengsel toe. Je kan dit mengsel in een blender of keukenmachine doen. Wanneer je deze niet hebt kun je het ook heel goed met de hand mixen.
  4. Meng vervolgens het speltmeel, cacaopoeder, proteïnepoeder, kaneel en bakpoeder in een kom totdat alles goed is verdeeld.
  5. Voeg het vloeibare mengsel aan het meelmengsel toe en mix dit goed door elkaar.
  6. Doe het mengsel in een cakeblik en verdeel de stukjes chocolade over de cake.
  7. Zet het cakeblik voor ongeveer 40 minuten in de oven.
  8. Je kan met een satéprikker checken of de cake goed is.
Enjoy!
Reactie plaatsen