03 november 2017 
2 min. leestijd

Het gymlokaal: Doorgaan tot het uiterste tijdens kickboks les met Rico Verhoeven

Het gymlokaal: Doorgaan tot het uiterste tijdens kickboks les met Rico Verhoeven
Tijdens het schrijven van dit blog denk ik terug aan afgelopen vrijdag. De vrijdag waar de meesten van jullie onder het genot van een drankje de werkweek achter zich lieten liggen, stond ik in sportoutfit oog in oog met Rico Verhoeven. Je snapt natuurlijk wel dat ik hiervoor dat wijntje wel een paar uur kon laten staan. ;)

Warm welkom

Adidas is de nieuwe sponsor van Het Gymlokaal in Amsterdam en daar hoorde een toffe clinic bij. Omdat wij uitgenodigd waren voor dit feestelijke evenement mocht ik mijn kickboks skills door niemand minder dan Rico Verhoeven laten bijslijpen. Eenmaal aangekomen bij Het Gymlokaal kreeg ik een warm welkom van Adidas: een mooie sporttas met daarin een outfit maakte van de kleedkamersessie al een feestelijk gebeuren. Daarna mochten we ons naar de gymzaal begeven, waar de bokszakken en -handschoenen al klaar stonden. Stiekem had ik Rico al gespot: Jeetje, wat een beer is dat zeg. Eén bonk spieren. Zijn kuit was net zo groot als mijn bovenbeen. Hoe kan dat?!

Geen half werk

Tijdens de training kon je al goed merken dat Rico niet van half werk houdt. We begonnen met het aanleren van de techniek. Niet goed uitvoeren betekende het net zo vaak opnieuw doen tot je het onder de knie had. Opgeven was geen optie. Als je iets doet, moet je het goed doen. Als ex-topsporter voelde ik zijn mentaliteit en energie en snapte ik precies wat hij bedoelde. Ook ik ben soms aan het trainen en denk dan: 'Bleh, ik kan niet meer' en onbewust train ik dan half. Op dat moment geef ik niet alles en ga ik niet tot het gaatje. Natuurlijk ligt het voor hem iets anders dan voor mij of voor jou. Wat we hier wel uit kunnen halen, is dat je soms best streng mag zijn voor jezelf en dat je ergens helemaal voor moet gaan. Sporten doet meer voor je dan je denkt. Naast het lichamelijk fitter worden, zorgt het er ook voor dat je mentaal sterker wordt. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook op je werk of in je relatie. #winwin Rico Verhoeven de nummer 1 kickbokser van dit moment. Wat was ik onder de indruk van de aanwezigheid van deze man. Alles wat hij doet, doet hij met maar één doel. Niks en niemand kan hem van zijn stuk brengen, zelfs zijn kinderen niet. Het draait allemaal om focus. Hij weet heel goed wie hij is en vooral wie hij wil gaan worden. Alles wat hij doet, doet hij met passie en dan ook tot het uiterste. Respect!

Het Gymlokaal

Wil jij ook zo'n tof evenement meemaken? Dat kan! Schrijf je in bij Het Gymlokaal, waar functioneel bewegen centraal staat. Er worden verschillende groepslessen aangeboden die daar goed bij aansluiten, waaronder (kick)boksen, yoga, crosstraining, barre, mobiliteit, kracht en conditie, capoeira en fitness. Het Gymlokaal staat voor samen sporten en elkaar motiveren in een persoonlijke en intieme sfeer. Samen met Adidas gaan ze maandelijks een clinic houden met een bekende topsporter. Hoe leuk is dat!
Reactie plaatsen