Redactie
07/01/2017
4 min
0

Dit zegt je ontbijt over jouw persoonlijkheid

07/01/2017
4 min
0
​De eetgewoonten van mensen kunnen veel zeggen over hun persoonlijkheid. Als je iedere dag start met een groene smoothie en dat ineens een dag overslaat, voelt het alsof er iets niet klopt. Het hoort gewoon bij je routine en bij wie jij bent. Ben je benieuwd wat jouw go-to ontbijtje over jou zegt?

Smoothie

Wanneer je de dag start met een smoothie, ben je waarschijnlijk gek op snelle en makkelijke manieren om gezond te leven. Jij bent altijd op de hoogte van de nieuwste supplementen en wilt je workouts zo effectief mogelijk maken. Je houdt van structuur in je dagelijkse leven, soms sla je hier misschien een beetje in door. Probeer je smoothie af en toe af te wisselen met andere soorten groente, eiwitten, vetten en toevoegingen. Maak van je gehaaste smoothie ontbijtje een iets uitgebreider ritueel. Zo kun je genieten van het maken van de smoothie en het vervolgens rustig opdrinken. We zijn al veel te vaak gehaast en gestresst en het is ook wel eens lekker om thuis op je gemak te kunnen ontbijten.

Eieren

Je voelt je graag goed en steekt wat extra tijd en moeite in het maken van jouw ontbijtje. De gekookte eitjes kun je de dag van tevoren al klaar maken, maar dit kan ook prima in de ochtend. Het ligt er natuurlijk maar net aan hoeveel tijd je hebt. De dag starten met een goede dosis eiwitten geeft jou dat extra beetje energie om er een productieve dag van te maken! Naast het koken van een ei kun je natuurlijk nog heel veel andere gerechten maken met eitjes.

Overnight oats/chia pudding

Jij bent een planner. Je slaapt lekkerder als je weet dat je ontbijtje op je aan het wachten is in de koelkast, tot jij hem komt opeten. Dat je vrienden hier soms grapjes over maken kun je misschien het beste gewoon accepteren. Jij bent degene die altijd op alles voorbereid is. Heeft er iemand een pleister of een pijnstiller nodig? Geen probleem, want jij bent mee en jij hebt dat allemaal bij je.

Intermittent fasting/geen ontbijt

Jij gaat mee met de nieuwste trends, toch? Je leest veel onderzoeken, luistert naar podcasts en zoekt allerlei manieren op over hoe jij de gezondste versie van jezelf kunt worden. Nu je bezig bent met intermittent fasting sla jij het ontbijt over. Let bij het intermittent fasting wel op of het bij jou past. Ieder lichaam reageert natuurlijk anders op een bepaald patroon. Als je continu honger hebt en moe bent is het misschien beter voor jou om toch een smoothie of een ei te eten in de ochtend. Dit voel je zelf natuurlijk het beste aan.

Alleen koffie

Hey, bezige bij! In de ochtend ren jij de deur uit met een koffie of thee in je hand. Je hersenen zijn al hard aan het werk sinds het moment dat jij opstond. Je bent een grote dromer. De plannen die je voor jezelf hebt gemaakt wil je het liefst zo snel mogelijk waarmaken. Dat is natuurlijk een geweldige instelling, maar vergeet jezelf niet! Zorg ook voor jezelf in de tussentijd. Misschien functioneert jouw lichaam het beste op enkel een bakje koffie in de ochtend. Maar als je alleen de koffie neemt omdat je geen tijd hebt om een vullend ontbijtje klaar te maken, is het misschien niet de beste keuze voor jou. Misschien kun je in de toekomst iets eerder opstaan om te proberen of rustig ontbijten misschien bij jou past.

Yoghurt

Dit ontbijtje is een beetje old-school. Je blijft een beetje hangen in de tijd. Geef toe, hoe lang is yoghurt jouw go-to ontbijtje geweest? Yoghurt bevat veel goede ingrediënten, maar er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten yoghurt in de supermarkt dat we door het bomen het bos niet meer zien. Breng je ontbijtje naar een hoger niveau door af te wisselen met andere soorten yoghurt, zoals kokos- of amandelsmaak. Je kunt gaan spelen met alle lekkere combinaties die er te maken zijn. Vers fruit, lekkere granola en noten bijvoorbeeld. Kom erachter hoe leuk het kan zijn om je ontbijtje op te spicen!

Warme havermout

 
Jij houdt van comfort in de ochtend en dit ontbijtje geeft jou het gevoel alsof iemand je een warme knuffel geeft. Je hebt een routine en wilt je hier ook aan houden, je hebt een lievelingsrestaurant die je keer op keer bezoekt en zet altijd dezelfde producten op je boodschappenlijstje. De volgende keer dat je naar de supermarkt gaat kun je proberen wat andere dingen mee naar huis te nemen. Neem vers fruit mee en kies bijvoorbeeld chiazaad, gojibessen of lijnzaad om je havermout mee af te maken. Een beetje comfort en een beetje out of the box? Wij denken dat iedereen wel kan wennen aan zo'n ontbijtje.
BewarenBewaren BewarenBewaren
Reacties
Categorieën