24 november 2017 
3 min. leestijd

Dit is waarom ik ontbijt met eiwitten

Dit is waarom ik ontbijt met eiwitten
Pre-workoutshake, post-workoutshake, eiwitten-repen, proteinpancakes, supplementen. Klinkt als voer voor diehard sporters, right?! Niets is minder waar. Dani en ik maken inmiddels al jaren gebruik van ‘’sportvoeding’’ zonder dat we zeven keer per week in de sportschool staan of marathons rennen. Wij doen dit omdat we ons er goed bij voelen en omdat het werkt voor ons. We zijn benieuwd of het ook voor jou zou kunnen werken!

Be your own guru

Zoals jullie misschien wel weten is een van onze statements ‘be your own guru’’. Het is een veel terugkerend thema en zelfs een van onze grootste campagnes aan het begin van het jaar. Be your own guru staat eigenlijk voor doe wat werkt voor jou. Wanneer je vindt wat werkt voor jou creëer je een duurzame lifestyle waar jij gelukkig van wordt. Of dit nu een keer per week een paar baantjes zwemmen is, of vijf keer in de week in het krachthonk staan. De een wordt heel blij van een vegan eetpatroon, de ander van een koolhydraatarm of 80/20 eetpatroon. Alles is goed, zolang jij je er maar goed bij voelt.

Bewust keuzes maken

Hoe vind je dan wat werkt voor jou? Het is voor mij persoonlijk een lange zoektocht geweest om uit te vinden wat voor mij het beste werkt. Nu ik dit inmiddels weet kan ik oprecht zeggen dat het mij erg helpt in het dagelijks leven. Mijn keuzes zijn veel meer bewust. Zoals eerder al beschreven is sportvoeding een van de onderdelen waar ik mij goed bij voel. Zo begin ik mijn dag altijd met eiwitten. Doordeweeks kies ik voor een eiwitshake of bakje kwark en in het weekend als ik tijd heb maak ik ProDynamics proteïne pannenkoekjes. Ik krijg er energie van en zit er lang vol van. En eerlijk is eerlijk, als ik weer eens te laat ben dan neem ik ook wel eens een eiwitreep als ontbijt 😉.

Power to the protein

Toen ik eenmaal doorkreeg dat ik mij goed voel bij een hogere inname van eiwitten, was ik wel benieuwd hoe dat zo kan komen. Ik heb het gevraagd aan onze expert Jorden Bres en hij vertelde mij dat het kan komen doordat mijn bloedsuikerspiegel nu constanter is. Ik heb dus minder schommelingen in mijn bloedsuikerspiegel, iets waar ik heel gevoelig voor ben en vaak moe van werd. Ook ben ik langer verzadigd, waardoor ik minder snel tussendoor ga snoepen. Ik sport gemiddeld drie à vier keer per week dus een hogere eiwitinname is niet per definitie alleen nodig of goed voor je wanneer je topsporter bent. Zo kan het zelfs goed werken voor je oma, of beter gezegd; juist voor je oma! Wanneer je ouder wordt is spiermassa behouden nog belangrijker. Oma zou haar glaasje melk tussen de middag dus best eens kunnen vervangen voor een eiwit shake, misschien werkt het ook wel voor haar.

Goede sportvoeding hoeft niet duur te zijn

Om genoeg eiwitten binnen te krijgen gebruik ik sportvoeding. Ik gebruik dagelijks eiwitpoeder, eiwitrepen en voedingssupplementen. Naast deze producten heb je ook nog andere soorten sportvoeding die je kunnen helpen met het opbouwen en behouden van je spiermassa of je energieniveau op peil te houden, zoals bijvoorbeeld Creatine, BCAA en energy gels. Welk merk en product het beste werkt voor jou is natuurlijk helemaal afhankelijk van waar je van houdt en wat je nodig hebt. Er is in iedere prijsklasse wel iets te vinden. Goede sportvoeding hoeft namelijk niet duur te zijn. Zo heeft Kruidvat bijvoorbeeld de Pro Dynamics lijn. Ik ben fan van hun pancakemix! Heel makkelijk om eiwit pannenkoekjes mee te maken. Met een beetje kwark en blauwe bessen mijn ideale ontbijtje voor de zondag. Qua supplementen gebruik ik multivitaminen, magnesium, vitamine D, probiotica (goede bacteriën) en visolie. Waarom ik dit gebruik leg ik je graag uit in een volgend artikel. Gebruik jij ook al sportvoeding en/of supplementen als aanvulling op je voedingspatroon? Dit blog is geschreven in samenwerking met Kruidvat. Echter hebben wij hierdoor onze mening niet laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van FITGIRLS.  
Reactie plaatsen