16 maart 2017 
2 min. leestijd

De wonderen van appelazijn voor het lichaam

De wonderen van appelazijn voor het lichaam
Wist je dat appelazijn niet per se bedoeld is voor in de keuken, maar ook heel geschikt is voor je huid of als huishoudmiddel? Het kan heel gunstig zijn en is ontzettend veelzijdig! Iedereen kan hiervan profiteren en klachten kunnen er zelfs door afnemen. Het is overal in Nederland verkrijgbaar, van supermarkten tot aan De Tuinen. Voor amper 2 euro ben je al in het bezit van een flesje. Overigens kan je dit ook zelf maken, het is maar net waar je zin in hebt. Genoeg daarover, wij willen natuurlijk weten waar je het voor kan gebruiken!

Wat is appelazijn?

Voordat we op de functies ingaan willen we even stilstaan bij wat het nou eigenlijk is. De azijn wordt, zoals de naam al wel weggeeft, gemaakt van appels. Het wordt om verschillende redenen gebruikt, maar hoe wordt het gemaakt? Wanneer je de appels gaat vergisten worden de vruchtsuikers omgezet in alcohol en ontstaat er wijn. Volg je ons nog? Als er tot slot lucht bij de wijn is gekomen gaat het langzaam verder gisten en wordt de alcohol omgezet in, jawel, appelazijn!

Voordelen voor je huid

Het is onder andere te gebruiken als tonic voor je gezicht. Het is over het algemeen geschikt voor alle huidtypes, maar het is helemaal geschikt voor mensen met een vette huid of mensen die last hebben van puistjes. Doe dit wel veilig: gebruik maar een paar druppels en meng dit met water, om het vervolgens deppend aan te brengen. In het begin kan het een muffe geur hebben, maar dat trekt thank goodness snel weg. Heb je er echt veel last van? Gebruik het dan voordat je gaat slapen. De volgende dag zal de geur verdwenen zijn en heb je een stralende huid. Je kunt het ook gebruiken als je last hebt van pigmentvlekken of littekens. Het neemt het niet volkomen weg, maar het wordt wel minder zichtbaar.

Voordelen voor je lichaam

Last van eczeem of irritatie na het scheren? No worries, we've got you! Dit simpele middel doet namelijk wonderen voor je huid. Drop een paar bekertjes ervan in bad en ga lekker 20 minuten relaxen. Je kunt er irritaties mee verminderen of zelfs genezen. Heb je geen bad? Kijk dan die goede vriendinnen van je eens heel lief aan en wie weet kun je bij een van hen terecht!

Voordelen voor je gezondheid

Wat goed is om te weten is dat appelazijn je lever en nieren ontgift. Ook heel fijn: het geeft je ook nog eens een frisse adem! Het drinken ervan heeft meerdere voordelen, zoals helpen bij verkoudheid, keelpijn, allergieën, maagklachten, migraine, niersteentjes, ontstekingen en reumatische klachten. Do we need to say more? Wie weet is dit wel jouw ultieme middeltje. Laat het ons weten!

Voordelen je haar

Het is amazing voor je haar! Is je shampoo op maar ben je vandaag gewoon te lui om naar de winkels te gaan? Gebruik dan voor de verandering eens deze azijn als shampoo. Het vermindert namelijk roos en geeft je haar de shine die je nodig hebt! Mijn tip is om een lege shampoofles te pakken en 150 milliliter appelazijn te mengen met 150 milliliter water. We weten wat je denkt maar geen paniek, de geur verdwijnt vanzelf.

Tip over het gebruik

Neem appelazijn nooit puur in! Dit is niet goed voor je maag en slokdarm. Verdun het altijd met water, appelsap of thee. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en good luck!
Reactie plaatsen