02 maart 2016 
3 min. leestijd

De vier leukste hardloopevenementen van maart

De vier leukste hardloopevenementen van maart
Hardlopen; you love it or you hate it. Deze maand staat in het teken van #FEARLESS. Hierbij horen het proberen van nieuwe dingen, uit je comfort zone treden en jouw grenzen opzoeken. Hoe kan jij jezelf uitdagen? Misschien wel door je in te schrijven voor een hardloopevenement?! Hardlopen is een te gekke sport, omdat in principe iedereen het overal kan doen. Het enige wat je nodig hebt, is een paar goede hardloopschoenen. Je werkt aan je conditie en naast fysieke voordelen heeft hardlopen - eigenlijk sporten in het algemeen- positieve effecten op je mentale gesteldheid. Zo maak je het gelukshormoon endorfine aan tijdens het rennen en van een portie frisse lucht kan je ook enorm opknappen. Klinkt goed toch? Desondanks kan de drempel om de deur uit te gaan vaak hoog zijn. Om hardlopen leuker te maken en jezelf gemotiveerd te houden, kan het ontzettend helpen om je in te schrijven voor een hardloopevenement. Zo heb je iets om voor te trainen en naar uit te kijken. Hardloopevenementen zijn er massaal. We zetten de vier leukste van maart op een rij!

5 & 6 maart – MudMasters, Haarlemmermeer

Helemaal in stijl met ons maandthema Fearless & Killing It! Kom uit je comfort zone en be fearless op dit te gekke hardloopevenement. MudMasters is een fysieke en mentale uitdaging, doordat je op het parcours verschillende obstakels tegenkomt. Zoals de naam doet vermoeden, komt hier ook modder en water bij kijken. Je kan zelf kiezen voor een afstand die bij jou past: 6, 12, 18 en 42 kilometer zijn de opties. Voor deze run hoef je niet in staat te zijn om zes kilometer achter elkaar te rennen: je rent van obstakel naar obstakel en hebt tussendoor de tijd om uit te puffen. Het bijzondere van MudMasters is dat je het absoluut niet alleen kan: je hebt elkaar nodig bij het trotseren van de obstakels, waardoor er een fijne sfeer van samenhorigheid heerst. Waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!

6 maart – Mokumse Vrouwenloop, Amsterdam

Deze loop vindt elk jaar plaats op de zondag rond Internationale Vrouwendag (8 maart). De loop is voor alle leeftijden. Er kan 2,5; 5 of 7,5 kilometer hardgelopen worden. Ook kan de 7,5 kilometer gewandeld worden. Het gaat bij deze loop vooral om de sfeer. De loop is geschikt voor alle soorten vrouwen, die dit samen doen en elkaar versterken. Hardloopevenementen kunnen vaak prijzig zijn, maar aan dit evenement kan je meedoen voor slechts €2,50. Super toegankelijk! Loop jij mee?

20 maart – Utrechtse Marathon, Utrecht

Ook de marathonlopers onder ons kunnen deze maand de hardloopschoenen aantrekken. Op 20 maart is in Utrecht de Science Park Marathon. Sinds 1978 zijn er al 34 edities van dit evenement gelopen; een nostalgische run dus! Naast de 42 kilometer kan er 5, 10 en 21 kilometer gelopen worden. Het parcours loopt dwars door het sfeervolle centrum van Utrecht. Deze run moet je een keer gelopen hebben, dus waarom niet meteen deze maand?

20 maart – Runner’s World Zandvoort Circuit Run, Zandvoort

Deze run vindt plaats in de spectaculaire omgeving van Zandvoort bij het Circuit Park en is georganiseerd door het bekende hardloopblad Runner’s World. De standaardafstand is twaalf kilometer, maar het is ook mogelijk om vijf kilometer te lopen. Ook zijn er opties voor kinderen en bedrijven om mee te doen. Dit alles geeft de run vooral een fun-sfeer. Alleen al vanwege het bijzondere parcours is deze loop absoluut aan te raden. De twaalf kilometer is ook een mooie afstand, wanneer de tien kilometer te makkelijk is en je bijvoorbeeld in september de zestien kilometer van de Dam tot Damloop wil gaan proberen. Check de website voor meer informatie en schrijf je in!

REFERENTIES

www.mudmasters.nl www.mokumsevrouwenloop.nl www.utrechtmarathon.com www.zandvoortcircuitrun.nl  
Reactie plaatsen