07 april 2017 
2 min. leestijd

De tofste foodfestivals deze zomer!

De tofste foodfestivals deze zomer!
Yay! Het is eindelijk lente en de zon laat zich steeds meer van haar beste kant zien. Het festivalseizoen start ook bijna en daar kunnen we natuurlijk niet op wachten! Zon, mooie mensen, fancy kleding en een fantastische vibe. De wereld lijkt ineens een stuk beter en mooier wanneer de zomer aanbreekt. En omdat wij natuurlijk ook van festivals houden én van eten, heb ik de 5 lekkerste en tofste foodfestivals voor jullie op een rij gezet! Waar ben jij deze zomer te vinden? Als je regelmatig naar festivals gaat dan weet je dat er in Nederland tijdens het festivalseizoen ieder weekend wel iets te doen is. Er zijn veel verschillende genres in de muziekfestivals, maar ook in de foodfestivals is er heel erg veel variatie. En er is keus voor iedereen, want deze foodfestivals worden door heel Nederland gehouden!
 1. Rollende keukens

  We gaan weer rrrrrrollend naar de Westergasfabriek op 24 tot en met 28 mei! We kunnen dit jaar 5 dagen lang genieten tijdens dit amazing openluchtrestaurant. De entree voor dit festival is gratis, waardoor je nog meer kan genieten van de heerlijke hapjes en drankjes! Het festival is elke dag open van 13:00 tot 23:00.
 2. Happy Sushi Festival

  Say what?! Een sushifestival? Dit jaar wordt op 28 en 29 juli alweer de tweede editie van het sushifestival gehouden! Lekker sushi eten in combinatie met relaxte muziek in Amsterdam. De locatie is op dit moment nog geheim. Voor €49,50 kun je all-you-can-eat eten vanaf 17:00 tot 20:00. Ben je met een grote groep? Koop dan een groepsticket voor 4 personen!
 3. Lepeltje lepeltje

  Bij Lepeltje Lepeltje word je echt verrast. Het festival is voor jong en oud en de toegang is gratis, wat het natuurlijk helemaal aantrekkelijk maakt! Je kan genieten van de coolste live bands en dj's terwijl je op het terras geniet van een wijntje of een speciaalbiertje. Lepeltje Lepeltje kan je dit jaar in de volgende steden vinden: Apeldoorn - (5 t/m 7 mei) Dordrecht - (25 t/m 28 mei) Amersfoort - (2 t/m 5 juni) Leiden - (9 t/m 11 juni) Utrecht - (23 t/m 25 juni) Zwolle - (29 juni t/m 2 juli) Breda - (25 t/m 27 augustus) Eindhoven - (22 t/m 24 september)
 4. Bacchus Wijnfestival

  Wijn is fijn! Natuurlijk kan een wijnfestival in dit rijtje niet missen. Het Bacchus Wijnfestival wordt in het Amsterdamse Bos gehouden en het is verspreid over twee weekenden: 9 t/m 11 juni & 16 t/m 18 juni. Het festival is een combinatie van all the goods: wijn, muziek en eten. De wijntjes zijn al vanaf 3 euro verkrijgbaar bij de verschillende mobiele restaurantjes. Een regulier kaartje + wijnglas kost €15 exclusief fee.
 5. Food Truck Festival TREK

  Voor de echte bourgondiërs onder ons is het Food Truck Festival TREK the place to be! Ben jij wel iemand die het eten van speciale gerechten of het eten van insecten aandurft? Neem dan plaats aan de Chef's Table in één van de mobiele trucks en laat je fascineren! Tijdens een van de weekenden ervaar je een echte smaakexplosie. Er is voor ieder wat wils en wanneer je zin hebt in een drankje kun je kiezen voor een speciaalbiertje, een cocktail of gewoon heerlijke wijn! Je kan het Food Truck Festival TREK vinden in de volgende steden: Rotterdam - 11 tot 14 mei Maastricht - 18 tot 21 mei Nijmegen - 25 tot 28 mei Utrecht - 1 tot 5 juni Eindhoven - 16 tot 18 juni Enschede - 23 tot 25 juni 's Hertogenbosch - 6 tot 9 juli Amsterdam - 14 tot 16 juli Den Haag - 7 tot 10 september
Reactie plaatsen