30 mei 2017 
1 min. leestijd

Dé sportitems om mee te nemen op je zomervakantie

Dé sportitems om mee te nemen op je zomervakantie
Ga je binnenkort op vakantie en wil je ook tijdens je vakantie af en toe een workout doen zodat je toch nog een beetje fit blijft? Dan hebben wij dé sportitems die je makkelijk mee op vakantie kan nemen. We hebben er natuurlijk rekening mee gehouden dat de items kofferproof zijn! Sporten op vakantie. De één vindt het geweldig, de ander gruwelt ervan. Dat is voor iedereen verschillend en het is allebei natuurlijk helemaal prima. Maar ben je wel echt een fanatiekeling of wil je tussendoor gewoon eventjes een keer bewegen? Dan is het altijd fijn iets bij je te hebben om een leuke workout te creëren.

1. Sportoutfit

Dit is denk ik wel de belangrijkste. Vergeet je sportoutfit niet! Ga je naar een warm land? Dan volstaat een kort broekje met een tanktop of alleen een sportbh voor de liefhebbers onder ons. Dit weegt niet veel én je krijgt het niet te warm. Als je meerdere sportschoenen hebt staan, dan raden wij het aan om de lichtste mee te nemen. Ben je meer van de yoga? Dan heb je geluk, want dat kan je natuurlijk ook lekker op blote voeten doen!

2. Springtouw

Wil je tijdens je vakantie echt eens flink zweten? Dan is een springtouw dé perfecte uitkomst om mee te nemen. Het is niet alleen heel licht, je kan het ook makkelijk in een hoekje van je koffer wegstoppen. Hiermee kan je zeker wel die ene killer workout op je vakantie creëren!

3. Elastieken (resistance bands)

Of ook wel: resistance bands. Deze elastieken heb je in verschillende soorten en maten. Kies de elastiek die je fijn vindt en gooi hem in je koffer. Zoek van tevoren of op vakantie een WiFi-hotspot op en maak je eigen workout met deze elastieken!

4. Drinkgordel

Op vakantie kan het erg warm zijn, zelfs nog in de avonduren. Neem dan zeker een drinkgordel mee waaraan je je flesje kunt hangen. Je hebt het dan altijd bij je en je blijft tegelijkertijd goed gehydrateerd! Zorg altijd goed voor jezelf.

5. Fitnesstube

Het is net als de resistance bands: een elastiek, alleen dan met handvatten. Dit item is ideaal om mee op vakantie te nemen en je kan er veel verschillende oefeningen mee doen. Heb je nog inspiratie nodig? Het filmpje hieronder helpt je vast op weg!
Nu we je een aantal items hebben gegeven, hopen we natuurlijk dat je goed voorbereid bent op jouw vakantie! Naast deze items is het natuurlijk altijd goed om tijdens het sporten voldoende water te drinken, want dat vergeten we vaak. Uitrusten is ook echt een must! Je gaat natuurlijk op vakantie omdat je wil uitrusten, dus geef je lichaam ook die verdiende rust.
Reactie plaatsen