Redactie
07/18/2016
3 min
3

''De pil verpest je seksleven!'' LadyComp de oplossing? REVIEW

07/18/2016
3 min
3
Een tijdje geleden konden jullie lezen dat ik ging stoppen met de Nuvaring en de LadyComp zou gaan proberen; een vruchtbaarheidscomputer die vertelt of je die dag vruchtbaar bent of niet. Eindelijk zonder hormonen dus, ja. Er kwamen veel reacties op (top!) en ik had jullie beloofd na een aantal maanden verslag te doen over mijn ervaringen, de eventuele veranderingen omtrent mijn humeur, uiterlijk e.d. En oh ja, of ik toch een beetje zwanger ben geworden. Dat ik niet zwanger zou worden stond als een paal boven water; ik had me meer dan goed ingelezen in de LadyComp en diverse onderzoeken over het apparaat geraadpleegd. Mijn worst nightmare lag dus ergens anders: ik was ontzettend bang voor hormonale acné. Mijn huid reageert heel snel zwaar overdreven op eigenlijk alles wat ‘anders’ is, en ik had gelezen dat het stoppen met hormonale anticonceptie echt drama kan zijn voor je huid. En eerlijk? Het was inderdaad even drama; rode vlekken, uitslag, puistjes... Ik dook er verder in en ontdekte dat je met bepaalde supplementen je lijf als het ware een beetje kan helpen die periode door te komen. Het zijn geen wondermiddelen, maar ze kunnen de kans op acné en littekens na het stoppen met anticonceptie wel verminderen. Veel dames weten niet wat een impact het op je lichaam kan hebben om die synthetische hormonen eruit te bonjouren. Het is meestal niet binnen een paar weken gefixt, zeker niet na een jaartje of -tig pilgebruik. Weet dus dat je in het begin last kan hebben van een onregelmatige cyclus, haaruitval, aankomen/afvallen of, in mijn geval, hormonale acné. Je lichaam heeft de tijd nodig om bij te komen.

A little help

Wat ik heb gedaan om mijn lijf hier mee te helpen? Ik vond drie soorten supplementen die erom bekend staan dat ze écht werken: Mariadistel, Agnus Castus en DIM complex. Ik ben alles behalve een zweverig kruidenpillentype, maar het kon geen kwaad om het te proberen en mijn huid was om te janken (dus ik had ook weinig andere keus vond ik zelf). Mariadistel heeft een sterk reinigende en ontgiftende werking; goed om hormoonresten zo snel mogelijk te verwijderen. Agnus Castus neutraliseert de productie van oestrogenen en progesteron en kan ondersteuning bieden bij huidproblemen en het op gang brengen van de natuurlijke cyclus. DIM (Diindolylmethaan) komt van nature voor in kruisbloemige groenten (zoals broccoli en bloemkool) en helpt het lichaam de overschotten aan oestrogeen af te breken, die vaak door pil gebruik zijn ontstaan.

‘En?’

Ik ben stiekem nog steeds verbaasd, maar het hielp! Mijn huid werd rustiger en mijn cyclus kwam warempel direct de eerste maand op gang. Mijn acné trok weg, maarrr... ik kwam in het begin wel gezellig drie kilo aan! Gelukkig vlogen die er na de eerste maand ook weer af. Al met al, was het even klooien, maar het kwam goed.

‘En je libido?’

Ja! Alleen een simpel ‘ja’ drukt denk ik voldoende uit hoe het daarmee staat. En daar liep ik ook meteen tegen mijn eerste LadyComp ‘probleem’ aan... In de gebruiksaanwijzing staat namelijk dat een vrouw zes dagen per maand vruchtbaar is; vijf dagen voor de eisprong en één dag erna. Dat ding moet jouw lijf nog ‘leren kennen’, waardoor kleine veranderingen in je cyclus al invloed kunnen hebben op de ‘groene’ dagen. Maar niemands cyclus is perfect en maandelijks hetzelfde! Met andere woorden; hij geeft vaak voor de ‘zekerheid’ tien rode dagen in plaats van de zes die ik had verwacht, en dát is echt wel een beetje huilen. Zoals ik in mijn eerste blog al vertelde, vind ik condooms niet bijster opwindend. Maar tien dagen géén seks mét een libido waar je U tegen zegt is ook geen feestelijke combi... Gelukkig ben ik creatief, zeg maar.

Conclusie na 3 maanden?

Al met al kan ik na drie maanden LadyComp zeggen dat ik niet ontevreden, maar ook nog niet uitzinnig ben over het apparaat. Wat geweldig is, is dat mijn huid een stuk rustiger is dan toen ik de Nuvaring nog gebruikte. Ook heb ik minder moodswings dan voorheen en ja... dat libido #whoopwhoop #gaanmetdiebanaan! Een stuk minder is alleen dat het apparaat echt nog wel veel rode dagen geeft, waar je dus met je torenhoge sexdrive een oplossing voor moet zoeken. Condooms zijn on-sexy, maar wellicht valt er toch een feestje mee te bouwen? We zullen het zien.

Na 3 maanden zal ik de laatste update geven over het gebruik van de LadyComp en de laatste voor- en nadelen gezellig met jullie delen!

Reacties
Categorieën