21 april 2017 
1 min. leestijd

De mooiste plekken om te hardlopen en te wandelen

De mooiste plekken om te hardlopen en te wandelen
De zon schijnt wat meer, de temperatuur stijgt en de dagen worden langer. Het perfecte weer om buiten eens een wandeling of run te maken om aan je conditie te werken of om te ontspannen. Daarom hebben wij de allermooiste hardloop- en wandelplaatsen voor jullie op een rij gezet. Soms vergeten we wel eens hoe mooi Nederland eigenlijk kan zijn. Als de lente eenmaal goed is doorgebroken, bloeit het in Nederland vaak helemaal op. De planten krijgen weer wat meer kleur, de bloemen gaan weer open en mensen gaan massaal naar buiten. Ben jij een echt natuurmens? Dan is een wandeling buiten heerlijk. Wij benoemen er een paar hieronder waar je zeker eens langs kan gaan. Wat vind jij de mooiste plek om te wandelen of hardlopen?

Utrechtse Heuvelrug

Een van de mooiste plekken in Utrecht is de Utrechtse Heuvelrug. Dit nationale park heeft 56 routes waar je rustig kan wandelen of hardlopen. Deze routes variëren in afstand van 2 tot maar liefst 21 kilometer. Voor iedereen is er een route die bij hen past! Heb je zin in een korte wandeling of run of ben je meer van de lange afstanden? Bij de Utrechtse Heuvelrug kan het allemaal en dat zelfs heel het jaar door.

Veluwezoom in Gelderland

In de Veluwezoom in Gelderland kan je prachtig hardlopen. Mocht je niet heel erg van hardlopen houden, dan kan je er ook heel goed wandelen. Wandel of ren door het bos, heideheuvels en zandverstuivingen. Tijdens de route kom je misschien wel een paar herten, reeën of wilde zwijnen tegen! Er zijn verschillende routes die je kan pakken en de Posbank-route is het meest bekend. Er is zelfs ieder jaar op de laatste zondag van september een Posbank-run!

Schoorlse Duinen

Ben jij wel een echte fanatieke wandelaar of loper en altijd op zoek naar wat meer uitdaging? Dan zijn de Schoorlse Duinen echt het proberen waard! In Nederlands breedste duingebied kan je klimmen en dalen op de hoogste duinen en eens flink uitwaaien. Er zijn tijdens een wandeling of run veel verschillende vogelsoorten en paddenstoelen te zien! Er is ruim 60 kilometer aan wandelpad beschikbaar dat je naar de hoogste duinen, de oudste bossen of de meest stuivende duinen leidt. Een prachtige plek om jezelf eens te wanen in de eveneens prachtige natuur.

Het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is een fantastisch bos waar jij kan gaan hardlopen. Het bos heeft zelfs drie hardlooproutes die bestaan uit ongeveer 5, 10 en 21 kilometer. De routes beginnen en eindigen bij De Boswinkel. De routes zijn met oranje paaltjes aangegeven of je kan een kaart bij De Boswinkel afhalen. Werk je in Amsterdam? Dan is dit echt een van de mooiste en rustgevende plekjes om eventjes uit te razen.
Reactie plaatsen