De lekkerste (!) wortel- en bietenwraps met garnalen en avocado

De lekkerste (!) wortel- en bietenwraps met garnalen en avocado
Er zijn van die momenten in de keuken dat een recept zó lekker is, dat ik het gelijk op FITGIRLS wil delen! Dit is dus zo'n moment - want man, wat is dit lekker! En daarbij ook nog eens voedzaam en snel klaar! Wat wil je nog meer? Dit alles maakt dit gerecht voor mij één van mijn favorieten en binnenkort ook dat van jou. ;) Deze wraps zijn van zichzelf al erg smaakvol en kun je natuurlijk ook variëren met andere ingrediënten die je lekker vindt. Houd je bijvoorbeeld niet van garnalen, gebruik dan bio-kip of gegrilde groenten. De bietenwraps zijn ook super met gemende salade en feta of geitenkaas. Ik kan eindeloos doorgaan in de variaties. Als je daarom nog meer tips wilt dan hoor ik het graag! :)

What do you need? (5 wraps)

 • Bieten- of wortelwraps van de de AH (liggen in het vriesvak bij de verse pasta)
 • Je favoriete grote garnalen (van de markt of AH vind ik persoonlijk het lekkerst)
 • 1 rijpe avocado
 • 2 dieprode middelgrote tomaten
 • 250 gram kwark (vol of mager naar wens)
 • Verse bieslook en/of peterselie
 • Verse groenten zijn optioneel, maar niet noodzakelijk
 • Verse knoflook en cajunkruiden (lekker voor op garnalen of kip)
 • Peper en zeezout

Make, Shake & Bake

 1. Zet drie koekenpannen op middelhoog vuur.
 2. Haal de wraps uit de verpakking en leg ze één voor één in een pan op het vuur. Laat ze aan beide kanten licht knapperig worden. Pas wel op dat ze niet verbranden! Been there, done that.
 3. Snijd de avocado en tomaten in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
 4. Wok de groenten (optioneel) en voeg de laatste 3 minuten de avocado en tomaten toe.
 5. Snijd eerst de knoflook en de bieslook/peterselie zo fijn mogelijk.
 6. Meng de kwark met de knoflook, de bieslook/peterselie en verse kruiden tot een geheel. Breng verder op smaak met een beetje peper en zeezout.
 7. Bak ondertussen de garnalen gaar. Let op of ze zijn voorgekookt zoals die van de Albert Heijn; die hoeven namelijk niet lang gebakken te worden. Breng ze op smaak met cajunkruiden, een teentje knoflook en zeezout en doe er op het laatste moment nog wat fijngesneden bieslook bij voor de finishing touch.
 8. Alles is klaar en gaar! Houd de garnalen warm met een deksel boven de pan, maar laat ze niet op spaarstand staan. Nu starten we met het vullen.
 9. Om het moment perfect te maken dek je eerst de tafel en zet je wat drinken klaar. Tip: een schaaltje met van te voren gemaakte en gekoelde reepjes komkommer is er heel lekker bij, samen met een glas water en citroen.
 10. Leg de wraps neer en smeer ze in met de saus. Leg daarna de groenten, tomaten, avocado en de garnalen erop. Eventueel nog een lepel extra saus voor de sausliefhebbers en anders dichtvouwen of rollen, you choose. Smullen maar! Enjoy!
Reactie plaatsen