10 februari 2018 
4 min. leestijd

De kracht van visualiseren: bereik je dromen in 3 stappen

De kracht van visualiseren: bereik je dromen in 3 stappen
Als ik ergens heilig in geloof, dan is het de kracht van positief denken en de kracht van visualiseren. Ze helpen je om je grootste dromen te bereiken. Het visualiseren van je doelen heeft effect of je mindset, maar ook op je lichaamsprocessen. Het werkt motiverend, stimulerend en helend. Het heeft mij geluk en succes gebracht en ik geloof daarom dat als je je doelen kunt visualiseren; alsof het al zo is, dat het een kwestie van tijd is totdat ze werkelijkheid gaan worden..
You are the master of your own destiny - Oprah Winfrey
Oprah Winfrey, Michelle Obama, Will Smith en topsporters zoals wereldkampioenen Erben Wennemars en Tiger Woods hebben met elkaar gemeen dat zij allemaal geloven in de kracht van visualisatie en daarbij geloven zij zonder twijfel in zichzelf. Ze geloven dat zij het onmogelijke kunnen waarmaken en gedragen zich alsof het al zo is!

Geloof in het onmogelijke..

Toen ik startte met FITGIRLS wist ik: dit platform gaat het verschil maken. Ik wist niet hoe, ik wist niet wanneer, maar ik wist dat het ging gebeuren. Dat was de eerste keer in mijn leven dat ik groots ging denken omdat ik voelde dat het al zo was. Voor mij was het al werkelijkheid en ik ging er naar leven. Door alles wat ik meemaak en alle struggles geloof ik erin dat ik klaar wordt gemaakt voor iets dat groter is dan mijzelf. FITGIRLS is hier een onderdeel van. Dit is mijn geloof, mijn missie en het maakt niet uit of het waarheid is, maar het helpt mij om door te gaan waar anderen stoppen. Hierdoor voel ik een enorme kracht en laat ik me niet afleiden om dat doel te bereiken. Het maakt me dankbaar dat ik het voel, het maakt mij sterker als persoon en geeft zelfvertrouwen in wat ik wil bereiken en over wil brengen. En daarbij besef ik dat ikzelf volledig verantwoordelijk ben voor mijn eigen succes en geluk.

Creëer je eigen leven

Veel te vaak laten we het over aan anderen om ons geluk te bepalen. En veel te vaak doen ze dat niet zoals jij dat zou willen. Waarom? Omdat maar één persoon verantwoordelijk is voor jouw vreugde. Jouw geluk. En dat ben jij. Andere hebben niet het vermogen om jouw geluk te creëren. Vraag jezelf af; 'Zijn de resultaten in jouw leven de resultaten die je werkelijk wilt en zijn ze je waardig? Zo niet, wanneer zal 'nu' dan het moment zijn om dat te veranderen?' Want je hebt de kracht dat te doen. Je hebt de kracht om dit te veranderen. Dit is niet afhankelijk van wie of waar jij nu bent, dit is afhankelijk van waar jij zelf in gelooft. Als je alleen van je huidige omstandigheden uitgaat veroordeel je jezelf om in de toekomst hetzelfde te hebben. We denken vaak dat de omstandigheden, situaties om ons heen, ons leven maken en de grootste invloed hebben op ons geluk en succes. Maar dat is niet zo. Jij creëert jouw eigen leven en jij alleen kan het geloof aanwakkeren, dat je iets anders kan waarmaken dan wat realistisch is, in de wereld waarin jij nu leeft.

De kracht van je gevoel en gedachtes

Visualiseren is het van te voren inbeelden van gebeurtenissen. Dit doe je niet alleen door het voor je te zien, maar ook door in te beelden wat je gaat horen, proeven, voelen en ruiken. Je hersenen maken namelijk geen onderscheid tussen wat je met je ogen open of dicht ziet. De kracht van je brein is niet te onderschatten. Ook maakt je brein geen onderscheid in wat je actief doet of wat je jezelf in gedachten ziet doen. Het helpt je hele zijn in de juiste mentaliteit te krijgen en op de juiste manier actie te ondernemen.
Whatever you are thinking and feeling today is creating your future
Dit zeg eigenlijk alles over de impact van je gedachtes en gevoelens. Een positieve gedachte is zoveel sterker dan een negatieve gedachte. Naast je positieve gedachtes, maakt de mate van jouw succes uit waar je zelf in gelooft. Wat kan je nu doen om je gedachtes te sturen en te krijgen wat je het liefste wilt?

Stap 1- vraag

Maak een lijst met alles waarvoor je dankbaar bent want het verandert je energie en je manier van denken die je nodig hebt om verder te komen. Dankbaarheid is bij uitstek de manier om je leven rijker te maken, te beseffen wat je hebt en wat je nodig hebt vanuit je pure zelf. Ook al wil je bijvoorbeeld afvallen, wees dan wel dankbaar dat je gezond bent! Hoe komt het dat het toch vaak niet lukt om te creëren wat je wilt terwijl je toch het gevoel hebt dat je het echt wilt? En daar ook je best voor doet. Met alles wat we doen, met alle keuzes die we maken creëren we iets, en blijkbaar zit het dan toch ergens niet goed met je intentie en houdt het je tegen. Bijvoorbeeld; je wilt graag een relatie, maar je houdt niet van jezelf, dan zal je nooit een relatie krijgen die jij verdient en waardig is, want je gunt jezelf het beste niet. Je zal eerst van jezelf moeten gaan houden om te krijgen wat je verlangt. Hier komt de wet van aantrekkingskracht van pas. Wat je vraagt trek je aan. De energie die je uitstraalt, ontvang je.

Stap 2 - geloof

Is je intentie goed? Geloof dan dat wat je wilt al van jou is. Meestal staan we onszelf nooit toe om te willen wat we echt willen omdat we denken dat het toch nooit gebeurt. Beslis wat je wilt en geloof dat je het wilt hebben. Geloof dat je het verdient en dat het mogelijk is voor je. Sluit elke dag je ogen een paar minuten en visualiseer dat je alles al hebt, ervaar ook het gevoel dat je het al hebt. Niet aarzelen, niet beraden, niet twijfelen. You are gonna get it.
Ik ga mijn droomhuis kopen over twee jaar. Ik weet niet hoe het gaat gebeuren, maar het gaat gebeuren.

Stap 3 - ontvang

Sluit je af en richt je op datgene waarvoor je al dankbaar bent en voel dat ook. Begin aan je dag en vertrouw zonder twijfels dat de weg wordt vrijgemaakt. Zoek uit wat jou zal helpen om te voelen dat je het al hebt en doe alles om het gevoel te ontwikkelen dat je het al hebt. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een visionboard of naar een plek gaan wat dit gevoel gestimuleerd wordt. Visualiseren kan gezien worden om als tool te gebruiken, maar het gaat pas echt werken als het een levenswijze is, het gaat je naar plekken brengen die je juist wél ooit hebt durven dromen..

Heb je vragen over dit onderwerp, stel je vraag hieronder.

Hub Kuypers
Door

Hub Kuypers

op 14 Mar 2018

ik weet niet hoe ik moet visualiseren het lukt me niet goed ben te vlug afgeleid van geluiden enz

Reactie plaatsen