07 september 2017 
1 min. leestijd

De chocoladerevolutie van de eeuw: roze chocolade!

De chocoladerevolutie van de eeuw: roze chocolade!
Er zijn al talloze smaakvariaties van chocolade. Van stoofperen, karamel zeezout, chili en rogge tot aan chocolade met noten, koekjes of snoepjes. Chocolade is tegenwoordig in allerlei kleuren en vormen te verkrijgen. Het kan haast niet meer gekker of specialer! Nu, na 80 jaar, is er een nieuwe variant gepresenteerd door chocolade expert Barry Callebaut van een Zwitsers chocoladebedrijf; de roze chocolade! Het bijzondere aan deze roze variant is dat het 100% puur natuurlijk is. Er zijn dus geen kleurstoffen gebruikt, want met kleurstoffen kan iedereen natuurlijk wel een 'normale’ reep chocola omtoveren tot een roze variant. ;) Naast de witte, donkere en melkchocolade is de roze pas de vierde natuurlijke chocoladesoort.

Research for happiness

Na 10 jaar onderzoek is deze goddelijke roze ontwikkeling bijna in handbereik. De truc achter deze chocola is het gebruiken van verschillende soorten cacaobonen uit Ivoorkust, Brazilië en Ecuador. De roze chocoladerevolutie is per toeval ontdekt. Bepaalde moleculen en bestanddelen van de speciale bonen zorgen na verwerking voor de unieke kleur en smaak. Hoe de chocolade precies wordt gemaakt, houdt het Zwitserse chocoladebedrijf natuurlijk geheim.

Pretty in pink

Niet alleen de kleur is een verrassing in de chocoladewereld, ook de smaak is uniek. De zachtroze chocolade wordt door Barry Callebaut omschreven als ‘een spanning tussen fruitige bessen en een heerlijke soepelheid’. En ook hierbij worden geen geur- of smaakstoffen gebruikt, maar komen de aroma’s van de ruby-boon zelf.

It taste like heaven?!

Over de precieze smaak van de chocolade valt nog te gissen, maar in ieder geval is de chocolade niet te zoet, melkachtig of bitter. Wanneer we de chocolade eindelijk kunnen proberen is helaas nog niet bekend. Waarschijnlijk kan het nog 6 tot 18 maanden duren voordat we de roze chocolade daadwerkelijk in handen kunnen krijgen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om deze nieuwe smaaksensatie te proeven! Jij ook? Bron header: Callebaut
Reactie plaatsen