03 augustus 2018 
1 min. leestijd

De absolute must do’s voor een snel herstel na een intensieve training.

De absolute must do’s voor een snel herstel na een intensieve training.
Wil je vooruitgang boeken in je trainingen? Uiteraard zijn de trainingen die je doet dan erg belangrijk. Maar naast de trainingen moet je zorgen voor goede voeding, rust en voldoende herstel. Allemaal net zo belangrijk om vooruit te gaan. Gelukkig het met de juiste maatregelen mogelijk om een stuk sneller te herstellen van je trainingen.

1. Cooling down

Je hebt er misschien geen zin meer in na een intensieve training maar sla hem niet over. En dan heb ik het over een goede cooling down. Een cooling down is echt een aanrader om te doen na afloop van je training. Het zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur weer zakt en de afvalstoffen kunnen afgevoerd worden. Door een serieuze cooling down zal je sneller herstellen van je inspanningen. Een cooling down van 10 minuutjes is al voldoende, dus neem er even de tijd voor!

2. Laat je masseren

Beter dan dit kan het toch niet worden? Echter een massage na een intensieve training kan nog wel eens wat pijnlijke momenten opleveren. Je spieren zijn nog beurs en al dat kneden en wrijven kan dan wat gevoelig zijn. Echter een massage is natuurlijk heerlijk om te krijgen. Dus verwen je zelf en laat het spierherstel bevorderen. Een goede masseur kan die knopen in je spieren wegmasseren en zorgen voor wat ontspanning.

3. Goede nachtrust

Ook heel belangrijk voor je herstel is een goede nachtrust. Je hoeft je niet te gedragen als een topsporter maar een beetje routine zal je goed doen. Ga elke avond rond dezelfde tijd naar bed en sta s’ ochtends rond dezelfde tijd op. Het helpt je om in een goed ritme te komen en je lichaam vind daarin rust. Wil je lekker slapen? Ga dan niet sporten vlak voor het slapen, neem geen koffie meer in de avond en zorg voor een relaxt sfeertje in je slaapkamer.

4. Doe een hersteltraining

Een hersteltraining is ideaal nadat je de vorige dag een intensieve training hebt gedaan. Een hersteltraining heeft misschien niet het effect waar je direct naar opzoek bent, maar vesnelt wel je herstel. Een hersteltraining hoeft niet lang te duren, ga voor een rustige training van 15 tot 30 minuten. Door het doen van een rustige hersteltraining gaan ook je allerkleinste bloedvaatjes in de spieren zuurstof en koolhydraten opnemen en afvalstoffen afvoeren! Op zoek naar een hersteltraining die je thuis kan doen? Deze 15 minuten durende herstel workout bestaat uit een combinatie van low impact oefeningen en een beetje stretching.
Reactie plaatsen