Redactie
06/02/2017
2 min
0

De 7 meest voorkomende types in de sportschool

06/02/2017
2 min
0
Ik denk dat we allemaal direct wel ergens aan denken bij de volgende vraag: wat vind jij het vervelendste dat iemand in een sportschool kan doen? En dan zijn we nu natuurlijk ook benieuwd wat er bij jullie opkomt! Wij hebben in ieder geval wel een paar dingen waar we ons echt aan kunnen ergeren. Stiekem, heel stiekem, zijn we er natuurlijk allemaal weleens schuldig aan. Maar soms kunnen we deze gekke types gewoon niet begrijpen. Wij hebben een aantal types voor jullie op een rijtje gezet:

1. Het ‘Ik maak nooit schoon’-type

Je ziet het al gebeuren. Je wacht op het apparaat dat je graag wil gebruiken en de persoon voor jou stapt van het apparaat, pakt zijn handdoek en loop vrolijk naar het volgende apparaat. Het is dat je het deze keer gezien hebt... Het is niet alleen vies, maar zijn of haar gedrag is ook nog eens slecht voor je gezondheid.

2. Het ‘Ik geef jou ongevraagd advies’-type

Yes, je bent lekker bezig en aan het zweten met een oefening en daar komt het hoor. 'Hé, misschien moet je wat meer doorzakken of je benen wat wijder uit elkaar zetten'. Heel vervelend, want hoe kan iemand weten in welke toestand jij op dat moment verkeert? Waarschijnlijk bedoelen ze het goed, maar mensen die je niet of nauwelijks kent en die je willen corrigeren zijn gewoon soms wel een klein beetje vervelend. Daarnaast kan het in sommige gevallen ook nog gevaarlijk zijn, want zij weten niet hoe jouw lichaam werkt, wat het gewend is en wat het aankan.

3. Het ‘Ik kom te laat bij de les’-type

Er zijn altijd wel een aantal laatkomers. De les is al 10 minuten begonnen en dan sprint er nog even iemand snel naar binnen. Dit is niet alleen vervelend voor de mensen die wel op tijd in de les waren, maar het is vooral vervelend voor de persoon zelf. Diegene mist net het belangrijkste stuk waar de lesgever vraagt of er eventueel blessures zijn en hij mist ook de warming-up.

4. Het ‘Ik kom in je personal space’-type

Dit is zo’n type dat graag een praatje met je wil maken, ook wanneer je gewoon oordopjes in hebt die duidelijk aangeven: ik wil niet praten. Of zo’n type dat naast je komt staan terwijl er nog 6 vrije apparaten zijn. Meestal wordt het plekje naast iemand tot het laatst bewaard als de rest bezet is. Maar dit type moet áltijd dicht in je personal space komen.

5. Het ‘Ik maak liever selfies’-type

Je ziet dit soort types eigenlijk altijd met hun telefoon in hun hand en ze staan voor de spiegel bij het squatrek. Ze zijn altijd maar aan het poseren, maar je ziet ze eigenlijk nooit eens flink zweten. En natuurlijk is het gezond als je trots bent op je progressie en op hoe je eruit ziet, maar doorslaan is niet echt gezond.

6. Het ‘Ik leg nooit wat terug’-type

Er is niets ergers dan dat je bij het squatrek aankomt en dat er vijf 20 kilo-schijven per kant aan hangen. Het is een kleine moeite om al je gebruikte materialen weer netjes terug te leggen op de plek waar ze vandaan komen. Het is in ieder geval al een goed gebaar om aan je medesporters te denken en zware gewichten eraf te halen. Niet iedereen sport immers op hetzelfde niveau.

7. Het ‘Ik daag anderen uit’-type

Je staat op de loopband en naast je stapt iemand vrolijk op zijn of haar loopband. Je gaat rustig verder met je oefening, maar je voelt dat de persoon naast je op jouw scherm kijkt. Hij zet zijn loopbandsnelheid op level 10, omdat jij op level 8 staat. Deze persoon wil jou uitdagen en natuurlijk is een beetje uitdaging gezond, maar je moet je zeker niet gek laten maken! Welke types herken jij of welke types passen nog goed in dit rijtje? Of ben je misschien stiekem zelf ook een van deze types? 😉
Reacties
Categorieën