20 november 2015 
3 min. leestijd

De zeven leukste indoor sporten

De zeven leukste indoor sporten

Te koud, regen, harde wind, nu al donker en nog meer legit smoesjes om vooral binnenshuis te blijven. Nu ben ik al niet iemand die veel buiten sport (tenzij er iemand voor mij het squatrek, gewichten en andere toebehoren buiten wil zetten?) maar voor wat sportieve afwisseling kies ik in deze tijd van het jaar toch ook liever voor indoor activiteiten. Yoga, zaalvoetbal, Les Mills groepslessen, squash.... Veel hiervan kennen we allemaal wel. Maar heb je zin om een keer een wat minder standaard sport of workout te doen? Lees dan vooral even verder!

TRAMPOLINE SPRINGEN

Trampolinespringen alleen voor kinderen? Nee joh! Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je ongeacht je leeftijd helemaal los kunt gaan! Reserveer een plek bij het 'vrij springen' en ga je eigen gang of kies voor een bootcamp of tricks-les en train je spieren wat meer specifiek.

kinderfeest

INDOOR BEACHVOLLEYBAL

Dankzij locaties als 'The Sport Box' in Utrecht en 'The Beach' in Aalsmeer hoef je niet meer helemaal naar het strand om te beachvolleyballen. Op deze indoor beachvolleybalvelden kun je namelijk gewoon in de winter spelen! Daarnaast kun je bij The Sport Box onder andere terecht voor Bossaball (huh wat?). Bossabal combineert volleybal, voetbal en gymnastiek, en het speelveld bestaat uit luchtkussens en trampolines met een net in het midden. Hoe gaaf klinkt dat?!

bossaball-2

KLIMMEN

Als je geen (erge) last van hoogtevrees hebt, is klimmen ook een leuke indoorsport. Helaas zijn hoogtes niet echt aan mij besteed dus verder dan de introductieles ben ik niet gekomen, haha. Er zijn klimwanden en -routes voor zowel beginners als gevorderden en nadat je onder begeleiding de basis een beetje onder de knie hebt gekregen, mag je helemaal zelf aan de slag. Niet alleen een goede workout maar ook een goede vertrouwensoefening met je trainingsbuddy die aan de andere kant van het touw staat (niet loslaten hoor!).

screenshot1355

SNOWBOARDEN EN SKIËN

Ik ben opgegroeid met wintersport en vind het heerlijk dat je niet per se helemaal naar de bergen hoeft af te reizen als je even een middagje wilt boarden. Natuurlijk zijn de pistes hier errug klein maar hey, groot genoeg om een leuke dag te hebben! Nog nooit geskied of gesnowboard? Neem eerst een korte les en ga daarna zelf een beetje oefenen.

Skidme-Terneuzen_14978

SCHAATSEN

Een sport die voor mij haast een synoniem is voor winter in Nederland, is schaatsen. Kilometers maken over de lange baan of sierlijk figuren proberen te maken en hopen dat je niet onderuit gaat. Een goede beentraining, evenwicht (core!) en cardio.

SOCHI, RUSSIA - DECEMBER 07: Christina Gao of USA performs in the Ladies Short Program during the Grand Prix of Figure Skating Final 2012 at the Iceberg Skating Palace on December 7, 2012 in Sochi, Russia. (Photo by Julian Finney/Getty Images)

KICKBOKSEN

Werken aan je uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, zelfverdediging, reactievermogen, lenigheid én ook nog eens wat opgekropte agressie kwijtraken? Probeer kickboksen eens! Er zijn ook women only lessen, mocht je dat fijner vinden.

kickboxing3

POLE FITNESS

Bij pole fitness wordt er meer gedaan dan een beetje sensueel draaien om een paal. Choreografie wordt gecombineerd met heuse acrobatiek, waarbij er gewerkt wordt aan kracht, uithouding en flexibiliteit. Het ziet er niet alleen sexy maar tegelijkertijd ook heel stoer en indrukwekkend uit!

pole_dancing

Reactie plaatsen