16 maart 2017 
4 min. leestijd

De 7 gekste fitnesstrends

De 7 gekste fitnesstrends
Oh my, als je dacht dat je sommige fitnesstrends al gek vond, dan vind je deze trends al helemaal bi-zar! Het is 2017 en er zijn al heel wat crazy fitnesstrends voorbijgekomen. We hebben de leukste voor jullie op een rij gezet! Of het nu skateboarden, kruipen of met een zeemeerminstaart zwemmen is: zolang je maar fun hebt. Deze 7 gekke en toffe trends laten jou waarschijnlijk versteld staan. Zijn ze tè gek, of vind jij ze freaking awesome?
 1. Skateboard Pilates

  Was jij vroeger al een skate chick, of heb je er altijd eentje willen zijn? Dan is deze pilates-workout met een skateboard écht iets voor jou! Deze skateboard-pilatestrend is al helemaal hot onder de fitgirls in Parijs, met dank aan de celebrity trainer Raphael Doub! Het skateboard is toegevoegd als extra challenge tijdens de pilates om bijvoorbeeld squats en lunges uitdagender te maken. De trend zorgt er niet alleen voor dat je een geweldige full-body workout hebt, maar het zorgt er ook voor dat je je flexibiliteit en balans verbetert. Je hoeft niet per se naar een gym te gaan om deze workout te volgen, want je kan dit makkelijk thuis doen!
 2. Trampoline workout

  Was je vroeger gek op trampolinespringen? Dan is een trampoline workout echt iets voor jou! Het idee van deze training is dat je niet alleen je lichaam sterker maakt, maar dat je tegelijkertijd ook heel veel plezier erin hebt. Doordat je er al je energie in kwijt kunt is deze workout lekker intens. In Nederland zijn er ook al een aantal plaatsen waar je deze training kan volgen. Heb jij het al eens een keer geprobeerd?
 3. Spinning Karaoke

  Betrap je jezelf er wel eens op dat je de minuten aan het aftellen bent tijdens de spinningles? Zelfs de beste hits en de leukste instructeurs zijn niet altijd genoeg om je door de les heen te jagen. Misschien helpt deze trend jou daarbij: spinning karaoke. Vermaak jezelf door luid te zingen tijdens de spinningsles, zonder jezelf voor gek te zetten. Deze nieuwe fitnesstrend is te danken aan Crunch Fitness en een les duurt 45 minuten. Je zingt mee met de tekst die op een tv-scherm voorbijkomt. De liedjes zijn door de instructeur geselecteerd wat betekent dat je de ene keer meezingt met Justin Bieber en de andere keer met Nirvana. Op dit moment zijn de lessen helaas alleen nog maar in Amerika te volgen. Hopelijk komt het ook snel naar Nederland!
 4. Doga

  Snap je hem? Doga = dog + yoga. Doga is een gekke trend, maar wel één van de leukste als je van honden houdt! Doga is een vorm van yoga, maar dan samen met je geliefde viervoeter. De les is bedoeld om een betere band te creëren tussen de eigenaar en de hond. Voor de hond is het ook leuk om meer in contact te komen met andere soortgenoten. Daarnaast profiteren jullie allebei van het kalmerende effect dat yoga geeft!
 5. Kangoo

  Ben je een beetje uitgekeken op Zumba of hiphoplessen en ben je op zoek naar meer uitdaging? Dan is Kangoo zeker iets voor jou. Met deze workout ga je next level! De training is een high-intensity danstraining waarbij je speciaal ontworpen schoenen draagt die net zo bouncen als een kangeroo. Het ziet er natuurlijk een beetje gek uit, maar het is echt een killer cardio workout. Daarnaast is het goed voor de vorm van je kuiten! Deze gekke trend begon in Amerika, maar is nu ook in Nederland te volgen!
 6. Zeemeermin zwemmen

  Wilde je vroeger ook zo graag Ariel de zeemeermin zijn? Dan kan je droom eindelijk werkelijkheid worden! Je hebt nu een goed excuus om een kleurrijke zeemeerminstaart aan te trekken. Tijdens zeemeermin zwemmen zit je niet alleen maar op de kant met je staart in het water te spetteren. Doordat je echt het diepe ingaat en leert zwemmen met de staart train je je hele lichaam. Ook doe je tijdens de les core-oefeningen, aerobics of een dans of intervaltraining met opzwepende muziek. Voor je het weet glijd je zo uit je staart!
 7. Crawling

  ''Was ik nog maar een kind zonder zorgen''. Komt deze zin je bekend voor? Dan hebben we goed nieuws! Je kunt nu fit worden terwijl je jezelf gedraagt als een baby. En dan bedoelen we natuurlijk niet dat je op de grond ligt te spartelen. ;) We hebben het hier over het nieuwe crawling: kruipen. Het is een workout die ook wel het 'nieuwe planken' wordt genoemd. Deze eenvoudige oefening werd populair door Original Strength. Dit bedrijf leert volwassenen om hun lichaam te resetten door hen te laten gedragen als kinderen. Wat zo fijn is aan deze oefening, die tegelijkertijd je core versterkt, is dat je deze workout overal kan doen. Er zijn twee manieren: kruipen op je knieën of op kruipen op alleen je handen en voeten. Kruipen maar!
Reactie plaatsen