Redactie
05/26/2017
2 min
0

De 5 meest voorkomende excuses om niet te sporten

05/26/2017
2 min
0
Je kent het wel. Allerlei excuses die je maakt wanneer het onderwerp 'sporten' naar voren komt. Je roept al een tijdje dat je wel graag wil sporten, maar als het erop neerkomt dan verzin je toch weer iets om niet te gaan. Ain't gonna happen, denkt jouw innerlijke jij. Wij hebben de 5 meest voorkomende excuses voor jullie op een rij gezet en daar gelijk bijgezet waarom dit eigenlijk helemaal geen excuus is. Mijn excuusjes om soms niet te gaan sporten zijn vaak dat ik het te druk heb, dat ik het niet in kan plannen of omdat het zo ver weg is. En echt waar, ik moet een half uur op de fiets om naar mijn sportschool te gaan. Slecht excuus, ik weet het, maar toch gebruik ik het vaak! :P

1. Ik houd niet van sporten

Het kan niet zo zijn dat je niet van bewegen houdt. Sporten is bewegen en dat doen we eigenlijk al dagelijks. De één wat intensiever dan de ander, maar toch zijn we in beweging. Houd je misschien niet zo van zweten? Kies dan een sport waarbij je daar minder last van hebt. Dit kan bijvoorbeeld meditatie of yoga zijn! Voor alles is er wel een oplossing te vinden.

2. Ik heb geen tijd

We hebben het tegenwoordig allemaal heel erg druk. Maar het is niet zo dat je, wanneer je gaat sporten, dit automatisch in de sportschool moet doen! Ben je in de avond lekker tv aan het kijken? Pak je matje erbij en doe een paar buikspieroefeningen, zoals planken. Maak het voor jezelf zo zwaar of zo lang als je wil.

3. Sporten is duur

Sporten hoeft helemaal niet duur te zijn. Pak je oude gymschoenen erbij, trek wat oude sportkleding uit de kast en ga lekker de natuur in. Buiten kun je genoeg workouts verzinnen die je ook kunnen helpen om fit te worden. Daarnaast is het ook nog eens helemaal gratis! Het is helemaal niet nodig om een duur lidmaatschap aan te schaffen. Je sportschool is gewoon buiten de deur.

4. Ik kan het toch niet

Iedereen kan sporten. En heus niet elke sport vind je leuk of kan je heel erg goed, maar er is altijd wel iets dat je erg leuk vindt en dat bij je past. Ga eens een keer met die ene vriendin mee naar een Zumba-les of ga een stukje hardlopen. Wanneer je stopt met zoeken, kom je er nooit achter.

5. Ik vind het saai

Als je sporten saai vind heb je denk ik nog lang niet alle sporten uitgeprobeerd die er op de hele aardbodem te vinden zijn. Zoals in het punt hiervoor aangegeven is er echt wel een sport die jij wél leuk vindt. Het kan alleen soms even duren voordat je deze vindt, maar hij is er echt wel! Is het volgens jou misschien een gekke sport of durf je er niet voor uit te komen? Who cares! Als jij het leuk vindt, dan moet je dat gewoon lekker doen! Al deze excuses komen zo vaak voor, maar ze zijn echt helemaal nergens voor nodig. Toch geef ik jullie wel mee: als je gewoon geen zin hebt, plof dan lekker op de bank neer en zet je lievelingsserie aan! Soms heb je er ook gewoon echt even geen zin in en daar mag je best voor uitkomen.
Reacties
Categorieën