Dani is jarig en wil iets belangrijks met je delen...

Dani is jarig en wil iets belangrijks met je delen...
Holy moly. Vandaag, op deze zomerse dag, ben ik 34 jaar geworden. Vier-én-dertig! Het is niet te bevatten hoe snel de tijd gaat en hoe ik me de afgelopen jaren heb ontwikkeld. Ik ben bewuster geworden en iets minder rebels ook (werd ook wel tijd). Toch voel ik me geen jaar ouder. Eigenlijk ervaar ik mentaal juist steeds meer vrijheid. Ik ben daarom nu vooral heel dankbaar en op zo'n mooie dag als mijn verjaardag wil ik graag iets met je delen...

Mopperkontje

Ik kwam erachter dat ik de laatste weken vaak aan het mopperen was. Ik leek wel een mopshondje waar alleen maar gemompel en gemopper uitkwam en vooral over mijzelf. Niets bleek goed genoeg te zijn. Ik werd er door iemand op gewezen en ik schrok er best wel van, want ik realiseerde mij dat diegene gelijk had. Ik trok zelf negatieve vibes mijn wereld in, maar ik ben toch juist altijd positief? Waar komt dat gemopper dan vandaan?

Dankbaar zijn

Ik besloot de film 'The Secret' te kijken (ja, van dat boek) en ik wist gelijk weer waar ik stond. Ik ownde mijn momenten niet. Ik focuste teveel op wat er allemaal niet goed ging, in plaats van de focus te leggen op en dankbaar te zijn voor alles wat wél goed ging. En ik besefte mij: ik heb erg veel om dankbaar voor te zijn. Als je namelijk 's morgens opstaat en je al jouw gedachtes gelijk focust op alles wat niet goed gaat, wat je nog moet doen en wilt veranderen, dan roep je een negatieve vibe op je af en dat geeft alles behalve een positieve boost aan je mindset. Maar als je elke dag start met een moment dankbaar zijn voor iets of iemand - dan begint je dag heel anders! Ik besloot daarom om heel erg jarig te zijn vandaag! Ik begon met dankbaar zijn. Dankbaar dat ik 34 ben. Dankbaar dat ik me gezond voel. Dankbaar dat ik zulke lieve mensen om mij heen heb, zoveel mensen mag helpen en zo ging ik nog even door. Vanaf het douchen tot ik op het werk aankwam zong ik de (valse) sterren van de hemel. Ik own vandaag mijn verjaardag, dit moment en ga er vol overgave van genieten!

Je hebt altijd een keuze

Ik werd door het Universum meteen op de proef gesteld, want terwijl ik dit blog schrijf op mijn verjaardag, gaat op mijn werk mijn telefoon stuk en mis ik een stuk of wat verjaardags-whatsappjes. Het blije en dankbare gevoel waar ik mee opstond ebde langzaam weg... Ik pakte snel mijn aantekeningen vanuit 'The Secret' en het boek 'De moed van imperfectie', welke ik nu aan het lezen ben. Ik wilde mezelf gelijk weer inspireren. Ik besloot om er niet in te blijven hangen. Ik ging koffie drinken, mokte nog een beetje, deed buiten een dansje en pakte de goede vibes weer op! Wat ik uit de film en het boek haalde en hiermee wil zeggen is: onze gevoelens laten ons denken wat we voelen, maar we hebben allemaal een keuze om ons goed te voelen. We denken vaak dat we onze mood niet kunnen veranderen, maar die keuze heb je wel! Als je je hier bewust van bent en het gaat doen, dan wordt je leven zoveel succesvoller en blijer omdat je je veel vaker begeeft in positieve vibes dan negatieve vibes. En dat geeft kracht! Het begint met het 'beoefenen' van het dankbaar zijn zodat je die momenten steeds beter gaat voelen. Jouw dankbaarheid moet leven! Zoek uit wat jou zal helpen om te voelen wat je al hebt door het bijvoorbeeld op te schrijven of een dagelijks vast dankbaarheidsmoment te kiezen. Besluit vandaag om je goed te voelen, om dankbaar te zijn. Een positieve gedachte is zoveel sterker dan een negatieve.
"Whatever you are thinking or feeling today is creating your future"

Waar ben jij vandaag dankbaar voor?

Liefs Dani

   
Petra
Door

Petra

op 20 Jun 2017

Gefeliciteerd Dani! Ik heb een dankbaarheid boekje waar ik regelmatig in schrijf. Tevens zeg ik tijdens mijn ochtend en avond ritueel in gedachten waar ik dankbaar voor was. Op dit moment ben ik dankbaarvoor: Deze blog, gezelligheid op kantoor, mijn eigen gastblog, de keuzes die ik zelf mag maken en bij thuiskomst een kopje krijgen van mijn katten. :)

Dani
Door

Dani

op 01 Jul 2017

Hi Petra, Nog bedankt voor je berichtje! Wat een goede vibes voel ik in je woorden. Fijn zeg! Dank voor het delen! Fijn weekend! Liefs Dani

Ayla Cimen
Door

Ayla Cimen

op 20 Jun 2017

Mooi gezegd! Toevallig was ik vandaag bij mn psycholoog voor mn burn-out/depressie en ik zei zelf " ik probeer me te focussen op wat wel fijn is in mn leven en waar ik dankbaar voor moet zijn..." We need to keep remembering liefs en bless you!

Dani
Door

Dani

op 01 Jul 2017

Hi Ayla, True story! Het is niet altijd makkelijk, maar als je dankbaar bewust beoefend, dan verandert het zeker je mindset! Sterkte en voorspoedig herstel met je burn out! Hopelijk ben je gauw niet de oude maar de nieuwe jij! Liefs Dani

Peter Groeneweg
Door

Peter Groeneweg

op 20 Jun 2017

Ten eerste van gefeliciteerd met je 34e verjaardag. Maak er een leuke en positieve dag van mooi en eerlijk verhaal. Peter_groeneweg

Dani
Door

Dani

op 01 Jul 2017

Thank you! :)

Martine
Door

Martine

op 20 Jun 2017

Inshallah..... Mooi Arabisch woord wat wij altijd gebruiken hier in huis. Tot morgen inshallah mama daarmee gaat Imad slapen. Inshallah als God het wil Wat wij vertalen naar dankbaarheid voor de dag de nacht en alles wat wij incasseren.... Inshallah voor nog heel veel mooie verjaardagen inshallah in gezondheid... Even gezegd hebbende... Liefs Martine

Dani
Door

Dani

op 01 Jul 2017

Hi Martine! Dank je wel voor het delen. Love that thought! Liefs Dani

Reactie plaatsen