21 november 2016 
2 min. leestijd

Saai leventje? Deze 8 tips helpen je uit die dagelijkse sleur te komen!

Saai leventje? Deze 8 tips helpen je uit die dagelijkse sleur te komen!
Je hebt het vast wel eens meegemaakt: op een gegeven moment raak je in een soort sleur. Iedere dag dezelfde routine met dezelfde salade en de bekende route naar het werk. Eigenlijk wordt het allemaal gewoon een beetje saai en eenzijdig. Fire up your life! Benieuwd hoe je uit die sleur komt en je leven een stukje opfleurt? Deze acht tips gaan je daar zeker bij helpen.

1. Wees eens alleen met jezelf

Vaak is contacten leggen en socializen belangrijk op het werk. Kan best fijn zijn natuurlijk, maar soms moet je gewoon even een momentje nemen om met jezelf te zijn. Even niet het gezeur aanhoren over de lasagne van je collega die alwéér is aangebrand, of het constante geroezemoes dat je door het hele kantoor hoort. Ga tijdens je lunch even naar buiten, maak een rondje door het park of ga even ergens anders zitten voor een breather en om tot jezelf te komen. Soms is dat gewoon nodig.

2. Of spreek juist af met mensen

Naast dat we soms een moment voor onszelf moeten inplannen, is het daadwerkelijk afspreken met vrienden ook heel belangrijk. Anno 2016 zijn we voornamelijk aan onze telefoon gekluisterd, maar je zult merken hoe goed het je doet om elkaar gewoon eens face-to-face te zien. Bewaar die verhalen die je even snel via een appje stuurt dus en wacht ermee tot je elkaar weer ziet. Het is zoveel leuker om dat spannende nieuws persoonlijk te vertellen.

3. Nieuwe work-out gear

Sport je altijd in dezelfde zwarte legging en sporttop? Trakteer jezelf dan eens op een nieuwe sport outfit. Niet alleen heb je het verdiend, ook kan het je motiveren om wat extra gas te geven tijdens je workout. Trek dus de stoute (sport)schoenen aan en duik de winkels in!

4. Ga op tijd naar huis

Natuurlijk wil je graag je werk afhebben en waarschijnlijk is je werkgever ook hartstikke blij met een werknemer zoals jij. Overuren maken kunnen echter wel stress geven en een echt werkritme krijg je er ook niet door. Kijk welke taken per se vandaag gedaan moeten worden en probeer eens om wat vroeger naar huis te gaan.

5. Zennnn

Om even in te haken op punt 1: mediteren werkt heel goed om even tot jezelf te komen. Plan een rustmomentje voor jezelf in, zet je laptop, tv en telefoon even uit (of tenminste op stil) en ga een momentje mediteren. Je bent verplicht om je gedachten even op nul te zetten, wat in een tijd als deze wel heel fijn kan zijn.

6. Evalueer je slaappatroon

Slaap je onrustig, word je ’s nachts vaak wakker of ben je ‘s ochtends nog vermoeider dan de avond ervoor? Het kan zijn dat je iets aan je slaappatroon moet veranderen. Een ander kussen, dikkere of dunnere dekens, een raam open in je kamer. Probeer verschillende dingen uit om erachter te komen wat voor jou werkt en voor je het weet slaap je weer als een roosje.

7. Probeer iets nieuws uit

Upgrade your routine door eens iets nieuws te proberen. Mediteren kan al een uitdaging voor je zijn, maar wat dacht je van die nieuwe sport waar je al weken stiekem aan denkt? Go out and do it! Wat is het leven zonder nieuwe uitdagingen?

8. Kies een andere weg

Iedere dag dezelfde route nemen naar je place of destination kan ook langdradig worden. Ga je iedere dag met het openbaar vervoer? Zoek dan eens uit of er een andere route is die misschien iets langer duurt, maar waarbij je wel wat meer ziet van de omgeving. Neem eens de fiets naar het station, of als je sowieso al fietst, google dan eens een andere route. Zelfs als je er iets langer door onderweg bent kan dit fijn zijn: lekker relaxing voordat je weer bezig gaat met een drukke dag. Eigenlijk ook een beetje een momentje voor jezelf dus.
Reactie plaatsen