Redactie
12/01/2017
3 min
0

Rumble: ready to kick some ass?

12/01/2017
3 min
0
Er zijn avond sporters en ochtend sporters, ik dacht altijd dat ik een avond sporter was. Het idee dat ik in de ochtend hyperactief moet zijn en gewichten in de lucht moet gooien, dat zag ik niet echt voor me. In de ochtend ben ik namelijk een zombie, die pas na veel koffie tot leven komt. Vandaag is toch écht het tegendeel bewezen, en ben ik er achtergekomen dat ik misschien juist wel een ochtend sporter ben. Ik heb vanochtend een les rumble gevolgd bij sportschool Sport Natural. Rumble is een les waarbij je bokstechnieken combineert met een intensieve full body workout. Ik heb vroeger wel eens gekickbokst, maar die skills zijn wel vervaagd. Het was voor mij dus een hele nieuwe ervaring, en ik dacht nog wel dat ik rustig begon door eerst de techniek met deze les onder de loep te nemen. Daar heb ik me wel in vergist...

Sport Natural

Nou, daar ging ik dan: ’s ochtends vroeg met mijn slaaphoofd naar de sportschool Sport Natural. Deze sportschool is gevestigd in Amsterdam Noord en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is een moderne en hygiënische sportschool. Ik werd vriendelijk geholpen bij de balie en alles werd goed uitgelegd. De apparaturen waren er über modern, ik had ook geen sleutel maar een badge voor mijn kluisje. Ik merkte gelijk dat het een sportschool is waar iedereen elkaar kent, de meesten werden namelijk begroet bij hun naam en er was een goede band tussen leden en werknemers. In de kleedkamer werd veel gekletst, dit creëerde een fijne sfeer.

Rumble

Voordat de les begon kreeg ik bokshandschoenen van de sportschool zelf, en thank goodness met binnen-handschoen want hallo smetvrees. Op het moment dat de bokshandschoenen aan gingen, kwam de vechtersbaas in mij naar boven. Ik had het idee dat ik meteen die bokszak kapot kon slaan. Boven mijn verwachting waren we met een grote groep, en dat zo vroeg?! De les begon met een warming-up en daarna gingen we over naar de technieken. Na wat technieken en voetenwerk, waar ik al helemaal uitgeput van was, gingen we door naar een circuit. Hierbij deden we een circuit van ongeveer zeven oefeningen, wisselend van buik, benen, armen en boksen. Erg gevarieerd dus, wat ik echt top vond. Hierdoor had je een full body workout en kon je tegelijkertijd je agressie kwijt op de bokszak. Na één uur was de les voorbij en ik was ka-pot. Ik voelde mijn armen niet meer en mijn benen waren net spaghettislierten. Ik liep gelukkig wel de zaal uit met een voldaan gevoel. Ik was klaar wakker, voelde me ontzettend energiek en had mijn workout er voor vandaag al op zitten, terwijl het pas tien uur was. Ik zie mezelf dit wel vaker doen. Zo vroeg opstaan zal voor mij lastig blijven, maar ik voelde me de hele dag een freaking girl boss. Heer-lijk.

Een echte vechtersbaas?

Ik vond het boksen zelf ook heel gaaf. Je kunt al je agressie kwijt waardoor het me heel veel energie gaf. Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal wel eens van die momenten waarbij we stiekem een gat in de muur willen slaan. Door te boksen laten we de muur voor hoe hij is maar kun je toch al je agressie kwijt. Ik ga zeker vaker boksen, maar dan via een les dat alleen gericht is op boksen. Rumble is ideaal als je het uiterste uit jezelf wilt halen of als je even wilt strijden tijdens het sporten. Misschien zien jullie deze vechtersbaas de volgende keer wel in de ring. 😉 Ben jij nu ook verkocht? Via OneFit kun je Rumble volgen. Wij vinden OneFit echt een toffe uitvinding omdat je nergens voor lange tijd aan vast zit, overal kunt sporten en heel veel keuze hebt. Wil jij ook sporten met OneFit? Gebruik dan de discount code FITGIRLS en krijg €25,- korting op je inschrijving en een toffe OneFit tas! Emma zit in het laatste jaar van haar opleiding Communicatie. Ze is een sportieve meid die nooit stil kan zitten. Vier jaar geleden vond ze haar passie in fitness, en het heeft haar niet meer losgelaten. Emma heeft een gigantische liefde voor wijn en sushi en dan het liefst met heel veel lieve mensen om haar heen!
Reacties
Categorieën