Drukke werkdag gehad en geen zin om uitgebreid te koken, maar toch behoefte aan een gezonde maaltijd? Dan is dit recept van Voedzaam&Snel de perfecte optie: voedzaam, eenvoudig en binnen 15 minuten op tafel. Het bevat een berg aan groentes, vol met vitamines en mineralen. Spaghetti wordt op traditionele wijze gemaakt van bloem, ei, water en zout. Courgette spaghetti, oftewel courgetti, is dus eigenlijk geen ‘echte’ pasta te noemen. Beide producten worden vooral op smaak gebracht met bijvoorbeeld saus en de bereiding.
Spaghetti 2.0
Courgetti is geen nieuwe uitvinding, maar wel een leuke variatie. De spaghetti kan je maken door middel van een Spirelli, een klein apparaat dat in een handomdraai slierten maakt van jouw courgette. Tegenwoordig is ook in elke supermarkt verse kant-en-klare courgetti te koop. Ideaal dus voor een drukke doordeweekse avond!
What you need (2 personen)
- Kipfilet – 300 gram
- Kerstomaatjes – 60 gram
- Parmezaanse kaas – 40 gram
- Pijnboompitjes – 20 gram
- Courgette – 2 stuks
- Pesto – 2 eetlepels
- Peper en zout – naar smaak
- Roomboter – klontje voor in de pan
Make, Shake & Bake
- Begin met de courgette tot spaghetti slierten te maken, indien dit nog nodig is.
- Snijd de kipfilets horizontaal doormidden in lange dunne repen, en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
- Verwarm een klontje roomboter in een braadpan en bak hierin de kipfilets om en om gaar.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge pan en leg deze apart.
- Snijd de tomaatjes in de gewenste grote.
- Laat de tomaatjes in de pan zacht worden en voeg hierna de courgette toe.
- Voeg hierbij de pesto toe en verwarm het geheel ongeveer twee minuten op hoog vuur, hussel het regelmatig door elkaar.
- Verdeel de groentes over twee borden, serveer met de kipfilets, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.
Op een eenvoudige manier komt er extra veel groenten op je bord, wij zijn fan!