What you need (2 personen)
- Courgette - 2 (400 gram per stuk)
- Pomodori tomaten - 1 blik
- Kipfilet - 200 gram
- Verse tijm - paar takjes
- Knoflook - 2 tenen
- Mozzarella - 125 gram (uitlekgewicht)
- Roomboter - klontje
- Peper en zout - naar smaak
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette verticaal doormidden en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit.
- Snijd het vruchtvlees fijn en houd het apart.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze in een klontje roomboter goudbruin.
- Voeg het blikje met pomodori tomaten en het vruchtvlees van de courgette toe.
- Hak de knoflook en de tijm fijn, en voeg samen met de peper en het zout toe.
- Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht bijna verdampt is.
- Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
- Leg een vel bakpapier op de ovenbakplaat en leg daar de halve courgettes op.
- Vul ze met het mengsel en verdeel er de in plakjes gesneden mozzarella over.
- Plaats het in de oven voor 10 minuten (de courgettes blijven knapperig en hoeven alleen maar warm te worden).
FG tip: wil je dat de courgettes zachter zijn, laat ze dan wat langer in de oven staan.