12 oktober 2015 
2 min. leestijd

Lingeriemerk Women of Colours. Colourful to the bone!

Lingeriemerk Women of Colours. Colourful to the bone!
Als ik aan de winkelmedewerkster vraag of ze een ondergoed setje heeft in mijn huidskleur, kijkt ze me aarzelend aan. Ze denkt even na en loopt vervolgens vastberaden naar een schap in de winkel. Ze pakt een setje, waarvan ik op afstand al zie dat het niet de juiste kleur is. "Kijk eens mevrouw, dit is onze huidskleurige beha", zegt ze met een glimlach. Ik dacht toch echt dat ik om 'mijn' huidskleur vroeg...

Struggles

Je hebt dat perfecte jurkje gekocht, maar hij schijnt een beetje door. Daar moet huidskleurig ondergoed onder, maar waar vind ik nu de juiste kleur? En huidskleurig is toch voor iedereen anders? Dit is niet alleen een veel voorkomend probleem bij de donkere vrouw, vrouwen met verschillende typen huidskleur lopen hier tegen aan. Neem nou de huidskleurige panty. Vanaf mijn vierde jaar heb ik fanatiek klassiek ballet gedanst. Bij elk groot optreden moest ik een huidskleurige panty aan, die ze maar in een kleur hadden: roze. Sindsdien valt het me op, dat geen enkele vrouw op straat, wat voor type huidskleur ze ook heeft, de juiste huidskleurige panty draagt. Te licht, te donker, te dof, te mat, te glanzend, kortom; te jammer. Ik kan er niets aan doen maar ik heb een stevige allergie voor On-Der-Goed dat volstrekt ongewenst door mijn kleding heen schijnt of lelijke randjes toont. Onder bepaalde kledingstukken hoort het juiste ondergoed en daar zit nou net mijn irritatiepunt. Dat betekent dat ik net zo lang door zoek naar het juiste slipje waarvan je de randjes niet door mijn broek heen ziet. Dat ik mijn behabandjes verwissel, zodat ze niet zichtbaar zijn onder mijn racerback-top. En als een plak beha mooier staat onder dat ene jurkje in plaats van een gewone beha, ga ik op zoek naar een goed zittende en niet zichtbare plak beha. Ik denk dat ik het gewoon heel stijlvol vind wanneer lingerie niet opzichtig aanwezig is ;-) .

striggles

Er is een oplossing!

Huidskleur bestaat uit zoveel verschillende tinten kleur. Waarom verkopen we in Nederland bij de meeste zaken maar drie of vier verschillende tinten huidskleur? Deze zoektocht is met een gekleurde huid soms lastiger dan je denkt. In Nederland is er niet zoveel keus in huidkleurige lingerie. En vaker dan gemiddeld is datgene dat toevallig wél in mijn kleur verkrijgbaar is, geen basic ‘onzichtbare’ lingerie maar voorzien van allerlei tierelantijntjes die je moeilijk verbergt. Not my style, zeg maar. Daarom ben ik heel blij met de komst van het lingeriemerk Women of Colours. Geheel van Nederlandse makelij en bedacht door een andere ‘Woman of Colour’: ex-model en mannequin Patricia Mollenhauer uit Zeeland. Zij was het zat om altijd maar weer zonder ondergoed de catwalk op te moeten, onder de aan haar toebedeelde modecreaties, omdat de kleur vrijwel nooit overeenkwam met haar huidtint. banner Herkenbaar, en een grote irritatiefactor wanneer je als vrouw met een andere tint dan het gemiddelde ‘beige’ gaat shoppen voor lingerie. Patricia nam daarom zelf het heft in handen en ontwikkelde een eigen lingerie lijn, met de ambitie om lingerie te maken in ALLE kleuren waarin vrouwen voorkomen. Ze is begonnen met zes tinten wat het gros van de vrouwen aanspreekt en wil meer! Om de laatste loodjes te bekostigen heeft zij een crowdfunding campagne opgezet waar iedereen in kan investeren. Wie investeert, onderneemt dus mee en maakt daarnaast kans op mooie prijzen zoals een jaar lang gratis lingerie, omdat elk seizoen een andere kleur huid met zich meebrengt.

Wil je meer weten of mee investeren? Kijk dan op Patricia’s website

Reactie plaatsen